Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: KOLICA i Sjedalo u autu

19 srp 2008, 11:11

Mi smo jučer išli pogledati Jane kolica. Ne izgledaju loše. Mrvicu mi se materijal nekako čini jako topli, ali ovako izgledaju čisto kvalitetno, ne "škripe" ili "drmusaju" se na spojevima i slično. Sjedalicu sam gledala samo u izravnatom obliku, dakle kao košaru i čini mi se možda mrvicu uska. Sve navlake se daju skinuti i prati u perilici, kaže teta prodavačica.

I sastavljena izgledaju ok, ne prevelika.

Eto, jedna više u nedoumici što izabrati... Luda sam više.

E, da cijena je relativno ok. Stariji modeli (starije boje) dođu oko 2800kn, a noviji 0d 3200kn do 3700kn - ona su i nešto veća, šira nego stariji modeli, no ne mnogo. Na ona kolica koja nisu na akciji nude i 10% popusta na gotovinu, ali većina je na akciji od ovih "2 u 1".

19 srp 2008, 19:43

Ja trenutno kao luđakinja - obilazim trgovine i gledam kolica... Svratili smo danas još jednom u turbolimač i pogledala sam si malo bolje košare. Ona skupa, Windoo, koja ide na Loola kolica, isto nije baš široka i beba će je začas prerasti - mislim si 6 mjeseci maksimum.

A pogledala sam onda ova od Quinny-a (MaxiCosi) i jako mi se sviđaju - puno je šire unutra i stoga će se sigurno moći puno dulje koristiti. Sad još da nađem Citi CX kolica (jer ih već 2 mjeseca nemaju i ne znaju hoće li ih dobiti), i mislim da bi to onda bilo to. A možda i neka druga kolica uzmem, ovisno koliko se daju sklopiti - koliko su velika kad su složena.

A jesam luda, maltene sama pišem ovdje, ali nema veze - možda nekom pomogne. Sad se mogu malo odmoriti, nemam što više vidjeti...

20 srp 2008, 08:45

Diami je napisao/la: Ona skupa, Windoo, koja ide na Loola kolica, isto nije baš široka i beba će je začas prerasti - mislim si 6 mjeseci maksimum.

pa i ne treba ti dijete biti dulje u košari. s oko 6 mjeseci se počinju posjedati i teško da će i htjeti ležati u košari jednom kad iskusi "čari" sjedenja i gledanja svijeta oko sebe, a ne samo neba iznad :)
ja imam Maxi Cosi Citi CX i kad sam prešla na njih, nakon teških Chicco, preporodila sam se
sklopljena ne zauzimaju puno mjesta, mislim da na njihovim stranicama imaš informacije o svim dimenzijama
Maxi Cosi Citi CX

21 srp 2008, 14:09

6 mjeseci je vrh vrhova za kosaru. vecina djece ne bude ni toliko. moja je bila 5 mjeseci, i onda je stvarno bilo vrijeme da predjemo u sportska. vec je pocela pomalo sjediti, gledala okolo, i iako nije neka prevelika beba, definitivno mi je bila prevelika za kosaru. a i doslo je ljeto pa mi je nekako bilo prakticnije bez kosare.

i vase zimske bebe ce biti taman par mjeseci u kosari i na proljece, u 3., 4., 5. mj. predjete na sportski dio.

21 srp 2008, 14:29

Da, malo sam se krivo izrazila - mislila sam reći da neke košare ne izgledaju kao da bi mogle podnjeti i 2 do 3 mjeseca starosti, ali to vjerojatno izgled vara.

Meni se za sada najviše sviđa ovo Maxi Cosi Citi CX. Trenutno ih u Turbolimaču nema i vele ne znaju hoće li dobivati, jer već 2 mjeseca nisu dobili. Ali nama se ne žuri, a u najgorem slučaju, mogu ih i u Austriji kupiti.

A ovo za jesenske/zimske bebe je istina - ja računam približno 12., 1., 2., 3., eventualno 4./5. za košaru.

22 srp 2008, 09:59

Bili mm i ja jučer u turbo limaču i kiki malo gledati kolica..u turbo limaču mi se ništa baš nije dopalo a kako već i od prije razmišlajm prvenstveno o peg perego kolicima jedva sam čekala da odemo u kiku. Tamo imaju i chicco ali ta me se uopće nisu dojmila.
Dobro još moram otići u adax pogledati ta jane kolica ali ako bude kako je sada kupujemo pp pliko switch. :3srca
Sviđaju se i meni i dragome. Nećemo na kraju uzimati komplet 3u1 tako da je odluka pala na ova.
Dobro istina je da ja mijenjam mišljenja o potrebi košare pa ko zna šta će biti od toga do jeseni ali za sada ovako stvari stoje :mrgreen:
Malo je glupo što ne možeš kupiti kolica i košaru bez as. :dunno
Ali ova su za sada :)

link: http://www.pegperego.com/page.php?sid=f05e53b6a3fcd39c6496884a402524b4&pageid=IJVNL001&idf=04&idp=0000000175&cl=N

22 srp 2008, 10:31

Da, da, dobra su - i meni jedna od najdražih. I - topla preporuka jedne od najboljih prodavačica na odjelu. Možda i ja uzmem ta, a umjesto košare - onu "platnenu" košaru koja se može umetnuti. Sva sreća pa imamo još vremena, a dolaze uskoro i novi modeli...

22 srp 2008, 11:12

Možda je bolje da kupim prije novioh modela jer izbor je stvarno ogroman i više ni sam ne znaš šta bi uzeo. A vjerojatno će i cijene novih modela biti paprene.

Mene samo ta košara muči, bi li ju uzela ili ne. Čini mi se da je u ovima beba fakat zaštićena a naravno da će imati i skafander ili šta već za umotati bebu.
Nulti položaj se meni čini skroz ravan a i po riječima prodavačice taj položaj je i namijenjen novorođenču.
A budemo vidjeli...

Ako ima ko iskustva pomagajte....

22 srp 2008, 11:27

Kod PegPerega je nulti položaj stvarno nulti - dakle skroz ravan. Kod BebeConforta nije, tamo je 160 stupnjeva, dakle 20 stupnjeva je nagib.

Kad dođu novi modeli, stari uglavnom ili zadrže cijenu ili odu malo dole - ovisno kako krene prodaja novih. Ali PegPeregovi novi su već došli, sad će doći samo još Zippy od Inglesine za početak, dakle druga marka - pa neće utjecati na cijenu PegPerega.

Edit: sad sam išla gledati zippy na iglesininim stranicama, pa sam odmah išla pitati kolegicu koja ćemo mi dobiti - system ili lounge. Znam samo da će biti povoljnija od onih bebe-conforta, dakle vrlo slična PegPeregu, a sviđa mi se na njima da se daju složiti jednom rukom na relativno male dimenzije - vrlo su slična kao PegPerego Switch.

Ah, te slatke muke... :mrgreen: :cool
Zadnja izmjena: Diami; 22 srp 2008, 11:53; ukupno mijenjano 2 put/a.

22 srp 2008, 11:33

s obzirom da se i mm zaljubio u ova a inače sva ostal amjerka i sva su mu klimava mislim da će to biti to.
Još odem u adax rviše reda radi.

Pretpostavljam da je cijena peg perega ista u svim dućanima koji ga imaju ali i to teba pogledati..to ću kad napokon odem na godišnji.
Ovako kad nakon posla odem još po gradu dodjem doma sva strgana....

22 srp 2008, 12:25

Još jedan dodataka - upravo provjerila info u nabavi, sutra stižu Zippy Lounge na izlog. Cijena će biti 2.190kn. Jedva čekam ići pogledati. :mrgreen:

23 srp 2008, 11:17

A gdje ima tih inglesinih zippy kolica za pogledati u zgb-u?

23 srp 2008, 14:26

Biti će u kiki - čim se ocarine. Trebala su danas stići na izlog, ali još nisu...

Inače, u 9. mjesecu pegPerego uvodi nove boje.

Ja sam danas žicala kolegice katalog, pa su mi dale i našla sam nešto od PegPerega što mi se jako sviđa. U biti je kao Switch, ali ima i košara za kupiti. Malo jesu skuplja, ali mi super izgledaju. Model se zove Young, s time da postoji s klasičnim postoljem (onako 4 ogromna kotača u retro stilu) i s modernim postoljem (to oni zovu Caravello). Sad sam zamolila kolegicu iz nabave da mi provjeri može li se to nabaviti (sa modernim kotačima) i ako da - to su moja kolica. To su prva koja su mi se onako od prve sviđala...

Evo i linka: PegPerego Young - prikazano na slici je samo s košarom, a dobije se u setu i sportsko sjedalo koje se može okretati prema mami i od mame

23 srp 2008, 14:36

ja sam jučer u gradu (stranci su bili) vidjela prekrasna Loola kolica - aluminijski dio je prugast, a ovaj od tkanine tamnocrven s cvjetnim dezenom. u njihovom katalogu ih nema :dunno

23 srp 2008, 14:40

Ina, to je akcija trenutno - ta roza-crvena s cvjetićima za curice i slična plava s prugicama za dečke. Turbo limač ih ima, cijena je ista kao i za standardne modele. U poslovnici na rotoru se mogu pogledati ta za curice - košara - kolica nisam vidjela.

23 srp 2008, 15:09

Diami je napisao/la:Inače, u 9. mjesecu pegPerego uvodi nove boje.

To svakako onda treba pričekati :mrgreen:

A ova Young su mi ok iako je na toj stranici košara ali ako kažeš da će moći i sjedalo onda super. Iako ima spojene ručke (a switch odovojene) što znači da se sklapa u knjigu pa su vjerojatno i veća kad se sklope (tako je barem većina) pa treba vidjeti stanu li u naš mali autić. A koliko su skuplja? Jer switch su 3000kn.
sve se to treba i pogledati prije kupnje skroz je drugi dojam kad ih vidiš uživo. č

23 srp 2008, 17:22

Young su 4.000kn sa košarom, sportskim dijelom i podvozjem. Kad gledaš na njihovim stranicama, onda se može kliknuti na one kvadratiće - pa se tamo vidi da može ići i sportski dio - iako ga nema na slici na žalost - u katalogu ima.

Ništa, čekamo i dalje...

24 srp 2008, 09:42

Nema druge čekamo..sad kad je ovakvo hladnije vrijeme mislila sam hodati po dućanima i malo gledati ali nikako da se prislim.
Moram još otići pogledati Jane.
Ali ionako ništa ne mislim kupovati prije 9. mjeseca pa možda i dođu te nove pp boje ili čak i young model :)

24 srp 2008, 10:33

Ja se tak nadam da će se Young dati fino sklopiti. I ja imam maaali gepek, pa mi je to diskvalifikacijski kriterij.

Jesi proučila Zippy? Na stranicama se fino vidi - čak se i boje mogu pogledati koje nude. Cijena će biti 2.990kn.

Zippy Lounge

24 srp 2008, 16:46

Ja sam ovih dana gledala Jane....novi modeli su 5700 kn.To mi se cini malo previse.
Ali imaju jos par komada Jane nomad na akciji po 3999 kn.
Ja sam jedna rezervirala, ali sada je dragi rekao da bi on na tri kotaca, pa sad jos razmisljamo.
I ja sam bila uvjerena da cu uzeti na 3 kotaca, ali kada sam probala ona na 4 vidjela sam da su puno laksa i prakticnija.
Imaju jako malo modela i komada (Adax je zastupnik) i jako se brzo prodaju.
A nova posiljka im stize tek poslije 15.9.
Sada su narucili 500 komada, a poslano im je tek 100 komada.
Jednostavno ne stizu iz Spanjolske, pa su zato i ograniceni brojem komada.

Valjda ste skuzile kaj od ovoga napisanoga... :mrgreen:

24 srp 2008, 17:07

Jesi to gledala 3u1 ili obična? Ako su obična ili s košarom/autosjedalicom, onda su stvarno pretjerali s podizanjem cijena - kad smo mi bili prije tjedan dana bila su najskuplja nekih 3.800kn. Baš sam iznenađena.

25 srp 2008, 11:53

To su kao ta 3u1 gdje je kosara i autosjedalica.
Dobije se torba, navlaka za kisu i jos neke gluposti.
To je kao na akciji- 3999 kn :mrgreen: posto je stari model.
Sada vise ne znam kaj napraviti i kaj kupiti.

25 srp 2008, 15:03

Diami, nisam još pogledala inglesina. nekako imam posla na poslu pa ne stignem :mrgreen:
Al budem već.
Sad sam se skroz zapalila za pilko switch i nikako da odem u adax :) a budem već

25 srp 2008, 15:15

nakon što sam vas isčitala nisam ništa pametnija :lol
frendica ima chiccova kolica i jako je zadovoljna. lagana su, stanu u mali bunker, što mi je važno jer vozim corsu.
sviđaju mi se jako. oko 2000kn su samo kolica. bez košare.
AS ću naslijediti ;)

uskoro ću u potragu samo što još nisam ziher za košaru.
dorkas je isto bio jesenska beba i nisam ju baš dugo koristila :dunno

25 srp 2008, 15:24

silki vidiš da mi tu većinom oko te košare raspravljamo a ti eto imaš i iskustva.
recimo peg perego idu skroz u ravni položaj i diami veli da je to stvarno stvarno ravno za raliku od nekih koji imaju zapravo malo nagnut.
E sad chicco meni na slikama izgledaju super ali uživo su mi nekako klimava. šta ja znam nisu mi neka. :dunno
Ma sad brijem na pp switch i nema mi pomoći :mrgreen:

25 srp 2008, 15:28

ma još nisam ziher kaj bum na kraju uzela.
još moram sve dobro istražiti.
javljat ću se i dalje..

:mah

25 srp 2008, 15:50

Mi smo prije 4 god. kupili Chicco Sportwagen Enjoy Bisous 3u1 i moram reci da su nakon 2 god. neprestanog koristenja, ta kolica kao nova. Kosaru sam iskoristila do max. autositz isto tako, a sad ce ta kolica naslijediti i ova beba, jer ne zelim pored kolica koja su jos jako dobra, kupovati nova!

Jedino sto mogu napisati iz svog iskustva sa kolicima je da ne bih nikad nakon kolica sa 4 kotaca isla na ona sa 3, jer takva kolica ja zovem nestabilnima, pogotovo kad beba oteza. U vise navrata sam imala priliku voziti Quinny kolica od sogice i jedva sam ih vozila koliko su mi bila klimava i nestabilna, pogotovo kad je trebalo prelaziti stepenice ili neravne terene...ali to je samo moje iskustvo... :dunno

25 srp 2008, 16:03

Svima koji imaju relativno mali gepek ionako je većina kolica sa 3 kotača malo nepraktična - jer ako i stanu, onda ih treba donekle razmnotiravati (tipa skidati prednji kotač). Je to jednostavno napravljeno, ali ipak - dodatni posao.

Prodavačice su mi pokazale tu na odjelu PegPerego i stvarno je nulti položaj nulti iliti potpuno ravan. Cicco sam gledala i pokazivale su mi cure - u odnosu na PegPerego mi se čine klimava, ali - to je moje iskustvo s izložbenim kolicima, pa nova možda i jesu čvršća.

Sad čekam sljedeći tjedan - stigla su Zippy kolica od Inglesine, ali još nisu izložena, pa želim njih isprobati - navodno se daju s jednom rukom sklopiti i rasklopiti i isto su dosta kompaktna kad su složena, što bi bila velika prednost - jer mi lijepo izgleda ova dodatna "mekana" košara koju s njima dobiješ (odn. napraviš je pomoću dodataka).

A najbolje je ionako krenuti lijepo u shopping i sva kolica koja se nalaze na listi isprobati - sklopiti, rasklopiti, ako imaju dodatne dijelove - kako se oni slažu. Tek onda stvarno mogu odlučiti koja kolica su mi stvarno dobra.

25 srp 2008, 16:13

Svima vama pred kojima je kupovina kolica i odluka za koja se odluciti, uopce ne zavidim...sjecam se da je mene uvijek glava bolila nakon posjeta ducanima sa djecjom opremom..dokle ti oko seze hrpetina kolica, raznih velicina, boja i karakteristika pa ti odluci.... :drink

25 srp 2008, 20:05

ja ću samo jedan savjet iz iskustva - radije uzmite kolica i košaru (ako ćete uopće uzimati košaru), a autosjedalicu uzmite posebno - to govorim za ove koje razmišljaju o 3u1 varijantama.
naime, sjedalice iz tih kombinacija obično nisu najbolje ocijenjene na testovima pa je bolje uzeti možda čak i rabljenu, ali kvalitetnu autosjedalicu (bitno samo da nije bila u sudaru i da je mlađa od 6 godina). nju ćete ionako koristiti za vožnju autom - autosjedalica nije namijenjena za voženje beba u kolicima (ma koliko to mlade mame masovno činile)
Odgovori