Sada je: 10 lip 2026, 17:55.

Kile, kile, kilice...

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la eli » 11 lis 2007, 11:32

:5
tako je i kod frrr koja je prestala pušiti i na kilaži dobiva malo više od preporučene, ali daleko je to od previše.
eli
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 11 lis 2007, 11:49

stvarno, skroz sam zaboravila da sam prestala pušiti!
i ja se zapravo ne debljam! samo vaga pokazuje više kila, kao što sam pedeset puta napisala, ja si ne izgledam kao da sam dobila pet kila - jučer sam srela brdo poznatih ljudi, skoro svi su mi rekli da jedva kuže da sam trudna!

danrej, nisam vegetarijanka (šunka u sendviču!!!), ali stvarno najviše volim jesti povrće i žitarice, sklona sam eksperimentiranju u kuhinji plus dečkova mama je makrobiotičarka pa sam nešto pokupila od nje

i, ne, curke, nisam krenula s niskom kilažom, 46 kila je sasvim pristojna kilaža za moju majušnu visinu (154, ima li manje trudnice ovdje, ha?)

izbaciti slatko? uf, al kad mi se hoće. ja do trudnoće nisam slatko uopće jela. a sad prvi put znam kak je to dobiti želju za slatkim!
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la indijanka » 12 lis 2007, 11:44

E da, ja sam prestala pušiti prije prve trudnoće i dobila enormnu želju za slatkim. Dobar dio svoje trudničke kilaže mogu zahvaliti slatkicama.
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la frrr » 29 lis 2007, 14:15

inače, da malo oživim temu, osvježavam informacije - ja sam i dalje na 51 kili! Čudesno!
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Kiki The Boss » 29 lis 2007, 23:10

U trudnoću sam ušla s 58 kila, 2dana prije poroda imala sam 78.U trudnoći sam jela totalno zdravo i umjereno, stalno sam se kretala, išla sam na trudničke vježbe i opet... :( ali nema veze, sad imam 69 kg i valjda ću uskoro skupiti snage da nešto učinim po tom pitanju :mrgreen: :mrgreen:

slikaslika
Kiki The Boss
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tamazd » 30 lis 2007, 08:29

Ja sam u trudnoci dobila 16 kg, i prva 4.mjeseca imala sam cijelodnevne mucnine i samo bi mi bilo lakse kad bi nesto grickala i sad imam 4+kg viska i nikako ih skinuti, a krecem se stalno, dijete hiperaktivno da za njom treba uvijek trcati i isto se ne skidaju :dunno

A zena od MB dobila 24 kg i to se na njoj vidilo manje nego na meni.
K. 30.07.2006.
M. 06.01.2013.
tamazd
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 30 lis 2007, 12:41

zabrinjavam se citajuci vase porukice....
ja sam vec na nekih +5 ili +6 a jos sam puno manje nego Frrrr....
ja sam si to pripisala smanjenom pusenju, manjem kretanju i naravno mojoj inace sklonosti da dobivam na tezini kako pogledam hranu...
uvijek sam na nekim (kao) dijeticama ali sad ne zelim ni pomisliti na nista slicno..
jesam ja dobila puno previse?
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la nia » 30 lis 2007, 16:07

Pa možda si za 4 mjeseca malo pretjerala,ali šta je tu je,sad nema dijeta,jedino šta ti pomaže da tri obroka podijeliš na šest i da piješ puno tekućine čitaj vode-fuuj-ja sam trenutno na +14 i tako stojim već dva tjedna,iako sam sa 17tjedana bila na +8,malo pripazi šta papaš i bit će sve ok,jer nije bit u izgledu(iako je nama to jako bitno i prvo uočljivo)stvar je u zdravlju tebe i bebe koje se može zakomplicirat ako dobiješ visoki tlak ili dijabetes.Ništa strašno ali pripazi sad malo :3srca :juhu
Paulo 20.11.2007.u 23,05
nia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plusic » 30 lis 2007, 16:22

pa to mi i je cudno, izgledom se to ne primjeti puno... vise je vidljivo na vagi

Hvala na utjesnim rijecima :)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la tonija » 30 lis 2007, 16:31

ja se mogu pohvaliti sa dobivenih 14 kila koje na moju visinu 172cm i nisu prestrašne. Manje više, s leđa se ni ne vidi da sam trudna,a profil je već druga stvar, lijepi veliki trbuh :3srca
trenutno imam 77 kg što zvuči prestrašno jer praktički nikad nisam imala preko 60, iako sam zatrudnila s 63(dragi je fino kuhao) :roll:
nemogu reći da se osjećam debelo i da sam nezadovoljna izgledom.
ali ipak jedva čekam povratak ravnog (relativno) trbuha.
slika
tonija
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Julija29 » 30 lis 2007, 19:09

Moj update: sa 36 punih nedjelja, 10,5 kg, t.j. na 170 cm, 73,5 kg. Startala sa 63, sto je bilo 6-7 viska u odnosu na prvu predtrudnicku.

Poslije prve trudnoce, u kojoj sam nakupila blizu 30 kg, imala ravan stomak nakon 40 dana.

Nije da sam prezadovoljna, ali mi je bitnije vidjeti koliko ce ostati po porodjaju i na koji nacin ce se skidati.
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.
Julija29
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Anita... » 31 lis 2007, 00:56

ja sam 172, i sa 59 sam već došla na 69, al stvarno puno jedem i prvi puta u životu ne osjećam grižnju savjesti poslije dobre večere... :papica
slika
Anita...
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nia » 03 stu 2007, 14:06

Bit cijele ove priče kako smo pokušale napisat IINA i ja je u zdravlju i mogućim komplikacijama ukoliko dođe do nezdravlja,nismo mi htjele reć da je to previše ili premalo jer svako je drukčije građen i nije bit IZGLEDA!!!!
Ovako je meni moja dokica rekla kad sam sa 22 tjedna bila na +8:nije mene briga ako ćeš ti izgledat ko mala slonica,ali ukoliko dođe do dijabetesa,visokog tlaka nije dobro ni za tebe a ni za bebu, ili slučajno carskog reza-rana sa tri prsta sala teže zacijeljuje nego ona sa prstom sala...
Nakon toga ja sam bila jako ljuta na nju i mislila sam kako može ona tako samnom razgovarat,a onda sam nakon par dana shvatila da žena ne misli ništa loše već unaprijed brine za moje zdravlje,što ja moram priznat nikad nisam,nego kad me lupi u glavu e onda dok.pomagaj.... :mrgreen:
PAPAJTE VIŠE PUTA DNEVNO!!!!!(istu količinu koju bi pojele u tri puta)
Ajme al sam ga zakomplicirala al kužite me jel tak????? :mrgreen:
Paulo 20.11.2007.u 23,05
nia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dani 40 » 07 stu 2007, 23:04

Frr- bok curo pa ja i ti imamo identičnu kilažu početnu 46 sad zadnji puta kad me sestra vagala imala sam 49 bila sam na pregled u 15 tjednu ,mislim da je to sasvim ok
slika
dani 40
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dani 40 » 07 stu 2007, 23:05

Frr- bok curo pa ja i ti imamo identičnu kilažu početnu 46 sad zadnji puta kad me sestra vagala imala sam 49 bila sam na pregled u 15 tjednu ,mislim da je to sasvim ok
slika
dani 40
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mel » 08 stu 2007, 13:07

u prvoj sam dobila 18kg - cijelu trudnocu prelezala ..
zatrudnila sa 62kg (163cm visoka), ali ja sam sklona dobivanju misicne mase - puno sam trenirala prije trudnoce, tako da kad bih spomenula da sam dobila +18kg , dr., patronazna .. su me gledali i komentirali.. kao jadna, mrsavica.. :roll: .. mislim niti sam bila jadna, a jos manje mrsavica, jednostavno sam tako gradjena, svi su mi isli na zivce sa kg...

ok, sada sam trudna 16tj. i imam +3.5kg (mirovanje vec 1,5mj.), ali mi je trbuh dosta veliki i grudi mi dosta narasle i ja sam zadovoljna ... sutra kontrola kod ginica ... nadam se setnjici uskoro :3srca
No da opisem i jedan fenomen: na poc. ove trudnoce (7-9tj.) naglo mi je narasao trbuh, vagala se i dobila 4kg u 14dana :conf :shock: ; isla ginicu - nisu obratili paznju - imala sam upalu mjehura pa je to bio prioritet; isla homeopati: kaze nakupila se voda i imam kandidijazu sustavnu (cijeli probavni sustav) :conf , jako sam se zabrinula.. ali ja nisam mogla bas ni mokriti kao inace, a pila oko 1.5lvode, uzasno sam bila pospana, apetit los... dobila terapiju i nakon 1mj. otisao visak vode, odnosno sad imam cak i manje nego li prije ... :cool

dakle, definitivno, nagli porast tezine ako ne prati jedenje, treba pratiti i obratiti paznju :3srca

a, mrsavljenje poslije poroda... eee ovisi o mnogocemu!
moja sestra je u obje trudnoce dobila 20kg i 2-3mj. nakon poroda bila je na -25kg :mrgreen:

a, ja sam 14kg skinula za cca pola god. ali onih preostallih 4 sam vukla jos neko vrijemeee :mrgreen:
mel
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la JaMajka » 08 stu 2007, 13:14

ja sam u prvoj trudnoci dobila 14 kg i na porodu sam izgubila nekih 9...ovo ostalo "otopilo" se samo od sebe u mj dana :mrgreen: ..mogu reci da sam imala srecu sto se kila tice,vidjet cemo kako ce biti sa ovom trudnocom...sad imam 53...
VRTIREPKA 8.6.2007.
JaMajka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la vrabec te dal » 08 stu 2007, 17:51

19 tjedana 3 kg
:mah
vrabec te dal

PostPostao/la Trini » 08 stu 2007, 19:06

Nalazim se u 36. tjednu i dobila 7.5 kg. Moram prizanti da uopce nisam mijenjala svoje prehrambene navike od prije trudnoce, kao niti u prethodnim trudnocama, i eto, sad mi je kilaza najniza.
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la JTS » 09 stu 2007, 02:48

U prvoj trudnoci sam krenula sa 52 kile ( 170 cm. visine) do 66 kg (dobila 14 kg....doktor uzasno bucio da ne slatko, na nakon 18:00 i sl)..vratila se do 55 kg....sad u drugoj krenula sa 57 i vec u 15 tjedana 3.5-4 kg....

Velika je razlika sto sad radim u uredu, sjedim 8 sati dnevno, ne idem jos na plivanje jednom tjedno (trudnicko, u prvoj tr. isla 2 put tjedno), niti aerobics , yoga doma...nadam se da c edoc dati zeleno svjetlo za aktivnosti pa da mogu to malo kontolirati.

A ono najgore je sto sad je ipak objed kad se obitelj (MM i mali) okupe je nakon posla znaci 18-19:00....a to je ono cega nije bilo prvi put.

Pokusavam sto manje jest navecer, slatko samo po danu, do 15:00 ako moguce...no cesto to bas ne ide kako je zacrtano :dunno
JTS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vrabec te dal » 04 pro 2007, 14:26

Trini je napisao/la:Nalazim se u 36. tjednu i dobila 7.5 kg. Moram prizanti da uopce nisam mijenjala svoje prehrambene navike od prije trudnoce, kao niti u prethodnim trudnocama, i eto, sad mi je kilaza najniza.

24 tj - 5 kg
(ovo izgleda ovisi i o tome koji ti je porod, bar si ja tak mislim ja svaki put dobije manje)
vrabec te dal

PostPostao/la LiKmama » 04 pro 2007, 14:39

vrabec te dal je napisao/la:
Trini je napisao/la:Nalazim se u 36. tjednu i dobila 7.5 kg. Moram prizanti da uopce nisam mijenjala svoje prehrambene navike od prije trudnoce, kao niti u prethodnim trudnocama, i eto, sad mi je kilaza najniza.

24 tj - 5 kg
(ovo izgleda ovisi i o tome koji ti je porod, bar si ja tak mislim ja svaki put dobije manje)

da, ali krenes s vise, barem ja.

prije trudnoce - 50 kg
u bolnicu otisla sa 72 kg

prije trudnoce oko 58 kg
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la vrabec te dal » 04 pro 2007, 14:49

LiKmama je napisao/la:da, ali krenes s vise, barem ja.
prije trudnoce - 50 kg
prije trudnoce oko 58 kg

da, ja još nisam skinula od blizanaca višak :roll:
vrabec te dal

PostPostao/la MATEJA » 04 pro 2007, 17:37

U prvoj trudnoći dobila 35 kg,jela jela i jela.Sad sam 12 tjedan,0 kg,kako će biti dalje neznam :dunno !!
Jana,19.04.2006.
Juraj,11.06.2008.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kandy » 05 pro 2007, 12:04

Da se i ja prikljucim...

Ova tema je jedna stvar koja me jako brine. Trudna sam 18 tjedana i 4 dana i u svo ovo vrijeme udebljala sam se samo dva kilograma. Svi oko mene kazu da to nije zdravo za dijete,pa cak i sam doktor me gleda poprijeko jer sam tako malo dobila. Inace sam osoba jace grade (nisam manekenski tip nikada bila) i ako bi malo pretjerala sa hranom,odmah bi se udebljala jako puno.Ne pazim sta jedem sada dok sam trudna. Sve sto pozelim, pojedem (hvala bogu,nemam neke pretjerane zelje za slatkim i drugim "cudima" koja debljaju). Sada,kada trebam,kile se nikako ne ljepe za mene. Od pocetka trudnoce pomirila sam se s time da se mogu jako udebljati bas zbog cinjenice da sam inace sklona debljanju. Nije mi bitno kako ja izgledam vec samo da je moja beba zdrava. Ali nikako da se strelica na vagi pomakne. To me jako brine. Dvije kile u pet mjeseci je premalo,zar ne? Pomalo sam i ocajna obog toga.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la thinkPINK » 05 pro 2007, 12:09

Andreak jesli li mozda na pocetku trudnoce izgubila sta kila? Ako jesi onda si i to morala vratit plus ove dvije, sto znaci da se ipak nesto debljas...
Ja sam 10. tjedan i jos sam na -1kg, polako vracam izgubljeno zbog jakih mucnina...
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rachica » 05 pro 2007, 12:14

Andreak pgledaj moj ticker-trudna sam 22 tjedna i ja sam na +2kg, u prvoj trudnoći sam dobila 7, brinula sam se i ja, al je sve bilo u redu, i dok god je s trudnoćom i bebom sve ok-nema brige. Nisam još čula da doktori poprijeko gledaju za ne dobivanje kila a uostalom stigneš ti još dobit do kraja. Ne se brinut!
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la HoneyB » 05 pro 2007, 12:34

Friško iskustvo:

U trudnoći dobila 24 kg. Nisam se prejedala, vjerovali ili ne. Ali sam zato otekla strašno, od glave do pete, doslovno.
S poroda došla 12 kg lakša. Iz bolnice stigla još 4 kg lakša. Dakle 16 kg sve skupa. Eto, ovih 8 bumo nekak riješili, kad se sve vrat na mjesto.
HoneyB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JasnaMK » 05 pro 2007, 13:00

Ha, e sad cu j ada vas utesim oko ove teme :mrgreen:

Ja sam u trudnocu krenula sa +20 kg :oops: a mozda i vise ne znam jer se retko merim. Pre tri tjedna sam imala +3 od startne kilaze, a od nicega se ne ustrucavam. Uopste se ne opterecujem sa brokulama i razno-raznim travama. Krvna slika mi je super i sad za sad je sve ok. Samo sto malo fizicki ne izgledam bas najprivlacnije, ali ja sam celi zivot debeljucka i nikad nisam imala komplekse oko tezine. Mozda sam i zato celi zivot buca :mrgreen:

Za sve trudnice koje u pocetku gube kilazu - nek se ne zabrinjavaju, svakako ce to nadoknaditi posle. Dok su one i njihove bebice dobre, nema problema

Pozdrav svima :3srca
JasnaMK
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 05 pro 2007, 13:37

andreak, u prvom tromjesečju ne bi trebalo niti dobivat na kilaži. Idealno si dobila.
IINA
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.