Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: zelite li roditi?

03 pro 2009, 01:43

Ivy - to pitanje sam i ja stalno morala slusat, prvi pregled je vec donjeo svoju ''knjizicu'' sa free terminima za abortus kad sam rekla svoje simptome a on nije ni poceo pregled... Mislim - HALO?! I lezim ja raskecena na stolu i on meni govori zdravo za gotovo da je rana trudnoca i da se to lako da sredit - ja se uspravim i skocim na njega- WTF?!?! On meni - pa nemoj govorit da bi zadrzala? Sa 18godina?! I vidis na faci da samo sto me ne pocne napadat kako sam neodgovorna, ovakva-onakva... I zatim - jesi li planirala? Ja - nisam... On - ja preporucam abortus, u tvojim godinama prva je knjiga a djece ce biti...

Moja reakcija - SKOCILA sam sa onog stola, navukla hlace, bez pozdrava otisla ca, kod drugog ginekologa, divne zenice... Zatim u Njemacku gdje sam se skolovala i gdje mi tata zivi gdje sam na kraju i rodila svog Gabrijela

03 pro 2009, 19:39

lunamommy - baš mi je drago što si rodila sinčića! Ma tako treba, naravno! Ta moja prva trudnoća, nažalost, završila je spontanim u 8.tjednu..bila sam shrvana... Ali sad imam sinčića od 2 godine i bebicu na putu (ali još je rana trudnoća, nadam se da će sve biti u redu), a dr. sam naravno promijenila! Pozdrav! ;)

06 pro 2009, 18:37

Mene cak nije ni pitao, nego mi je odmah poceo govoriti kako bi pobacaj bilo najbolje napraviti sto prije... sto je mene jako sokiralo s obzirom da nisam ni u jednom trenutku nista rekla. Mozda je zakljucio zbog moga soka na licu :D ali svejedno moram priznat da mi nije bilo nimalo ugodno.
Cak sam prestala kod njega odlaziti, vidis tek sam sad skuzila... mozda je i podsvjesno to razlog :mah

07 pro 2009, 12:43

Mene moja gin to nikada nije pitala.

Njoj je uvijek prvo pitanje "kako ste?" i "kako se osjećate?"... možda tako procijenjuje tko kako gleda na svoju trudnoću.

07 pro 2009, 14:30

Niakda me nitko nije tako nešto pitao, mislim da je iz aviona bilo jasno koliko želim tu djecu.
Ali nebitno, mislim da to pitanje ne bi liječnici trebali postavljati...ako žena ne želi izjasnit će se sama.

07 pro 2009, 14:43

da je mene nakon 6 god.neplodnosti to pitao... ja nemam pojma šta bih mu rekla možda bi toliko vrisnula da bi stakla popucala.al moj ginić me prati tih 6 god pa toga pitanja kod nas nije bilo.al ne znam nikog da mi je rekao za tako nešto.valjda žena treba sama tako nešto reć gin

17 pro 2009, 00:22

mene nitko nije to pitao :| :buket

29 pro 2009, 17:14

Ja mislim da je to sve do doktora,stvarno ima njih i odvratni previse i odnose se prema pacijentima kao prema zivotinjama.Sto se tice tog pitanja,nislim da bi znala dobro odgovorit da zapanti za sva vremena odg.......

29 pro 2009, 20:04

mene nisu pitali. o virovitičkom rodilištu se svašta priča, čak i to da oni ne obavljaju pobačaje ako to žena želi več samo ako je fetus umro ili ako postoji opasnost od smrti majke i djeteta. ali tako se samo priča.....

29 pro 2009, 22:00

Mene nije ništa pitao, ali jadan ni ne stigne, jer ga ja čim uđem zatrpam sa pitanjima i informacijama, pa sam tak i onda upala i tražila betu da potvrdimo rezultat testa-sva vrlo euforična i pozitivna... ( a i znao je da pokušavamo nekoliko mjeseci-valjda! Ima gomilu pacijentica i totalnu gužvu, pa ne očekujem da se odma sjeti mene i mojih želja i problema...)
mislim da je ok da pitaju, ali isto tak bi trebali paziti koje riječi biraju i ton upotrebljavaju, ak već ne mogu po tvojoj reakciji skužiti dal si zbog toga vesela, neodlučna ili nešto treće...

09 sij 2010, 23:27

Ja sam svojoj uletjela euforično u ordinaciju i sama rekla dijagnozu. Ona je odgovorila da joj je drago, da se sad vratim u kabinu :lol
Inače, nisam ni razmišljala da bi me mogli pitati takvo što...ali , u biti je logično i to pitanje, s obzirom koliko im žena dolazi pobaciti, što će drugo?

19 sij 2010, 11:00

Imalo normalan ginekolog će skužiti po tebi, da li si oduševljena ili nisi!
Šta ima pitati, pa vidi!

19 sij 2010, 23:42

mislim da su pitanje o abortusu nekorektna.i medicinski i ljudski.
jer ako netko ne želi roditi on će sam pronaći način da liječniku obznani navedeno.
liječnika ima svakakvih.baš kao i pripadnika ostalih profesija.
samo što mislim da su pitanja i procjene je li žena koja je trudna voljna roditi i je li psihički spremna blago rečeno neprimjerena.
osim ako se ne radi o faktorima na koje je liječnik dužan upozoriti pacijenticu.
naravno-ljudski i kulturno,ne dovodeći u pitanje psihofizičku zrelost ukoliko nije izričito upitan za subjektivan stav o istoj.

10 svi 2012, 14:04

Mene je moj dr. kad sam rekla da je test pozitivan pitao je li to dobra vijest? I kad sam rekla NARAVNO nastravili smo razgovor :mrgreen

10 svi 2012, 15:12

A ja sam prije 10 god.mislila da me to pita ,jer sam mlada :lol (imala sam 21 god.).Uopće mi nije palo napamet da je to "normalno"pitanje :ajme .
Blaženo neznanje :roll

10 svi 2012, 18:54

kada sam radila pregled radi sumnje na trudnoću moje je gin bio na godišnjem ali niti žena koja ga je mjenjela niti on kad se vratio mi nije postavio to pitanje. ili uopće bilo kakvo pitanje/komentar u tom smjeru....

10 svi 2012, 23:02

Kad sam dosla na prvi pregled nakon pozitivnog testa, rekla sam sestri da sam "dobila +", a ona me ozbiljna pitala:"sta ćemo sad sa time?", onda sam se nasmijala i rekla, pa bebu oćemo!!! I onda se i ona nasmijala i sve super.

A rekla mi je da često dođu žene i traže abortus, tako da mora pitat. Tako da je to njima normalno pitanje.

11 svi 2012, 00:04

Pitala me nisam se uvrjedila, mislila sam da je to jer sam imala 21 godinu a izgledala kao da imam hm..16 ;) rekla sam da je zeljena trudnoca i dalje je razgovor tekao u ugodnom tonu..

je malo skakljivo pitanje ali mislim da ipak moraju pitat. I nije svatko taktican da to pitanje lijepo negdje upakira u razgovor netko bubne iz neba u rebra, ali s obzirom da je pobacaj legalan trebali bi pitat jer ne mogu znati.

11 svi 2012, 08:38

Mene ni prvi ni drugi put nitko nije ništa takvo pitao (sve skupa, troje ginekologa).

Pročitala sam sve odgovore i mogu reći da mi ne smeta praksa postavljanja takvog pitanja, odnosno ''ispipavanja'' terena, nego to što očito mnogi ginekolozi u fušu rade abortuse, i to naravno naplaćuju (koliko - ne znam i ne želim znati).

Mislim ... postaviti to pitanje pa vaditi nekakve ''crne male rokovnike'' sa slobodnim terminima za abortuse ... To je ono što je gnjusno - što je nekima prvo na pameti malo dodatne zarade. Da djevojka / žena kaže ''ne, ne želim dijete, možete mi napraviti abortus?'', koliko bi njih prvo porazgovaralo s njom, smirilo je, reklo da prespava i da razmisli o tome i sl., a koliko bi smjesta uzelo svoju bloody crnu knjižicu i izbacili termin i cifru ?! Pogotovo ako je ta ista pacijentica tek koju sekundu prije iz usta tog istog mesara, pardon ginekologa saznala da je trudna.

Na kraju - ono što mi je još gnjusnije od takvih ''liječnika'' su gospojice kojima je abortus kontracepcijska metoda, pa ih nanižu 5-6-7-8. Za takve spodobe nemam razumijevanja. Te bi trebalo prisilno sterilizirati, kad su već toliko glupe da ne znaju popiti tabletu jednom dnevno.

11 svi 2012, 10:14

natka je napisao/la:Imalo normalan ginekolog će skužiti po tebi, da li si oduševljena ili nisi!
Šta ima pitati, pa vidi!

e vidis nije bas uvijek tako.... mene je moja dobrih pola sata uvjeravala da je to na ekranu zaista trudnoca (jer sam joj termin prije dosla po uputnice za ivf) jer je na mom licu vidjela apasolutno nevjerovanje... pa kako je vidila da mi treba vremena da dodjem do sebe dala mi lijek e da se rjesimo opasnog ugruska i rekla da iduci put kad dodjem e da ce mi onda sve lijepo objasnit.... :mrgreen vidla zena da me sokirala cinjenica da smo napravili giricu bez ljecnicke pomoci....

pa sad tako zamisli neku drugu zenu u tebi nezamislivoj situaciji e da je prisiljenna malne pa silovana i trudna ili jos mlada cura koja ne zna i ne smije znati nit o seksu nit kontracepciji i jos sto drugih nama "obicnim" zenama nepojmljivih situacija u kojima se jedno zemsko moze naci.... i naravno da gin pita takvo pitanje... drugi par postola je nacin kako pita i kako reagira na odgovor... ako je dobar i pravi profesionalac prvo ce diskretno ispitat situaciju kako je doslo do trudnoce mozda popricat sa pacjenticom sto i kako dalje i biti vrlo uvidjavan ako zena ne zeli roditi..... ovo je vrlo lomljivo pitanje i svatko ima pravo na stav svoj vlastiti bez da osudjuje onog drugog... naravno ako je gin "zemljak" pa odmah pocne il drzat bukvicu il zapisivat poslovni poduhvat onda mu treba to pristojno ukazat ili kako ste neke lipo otisle kod drugog vise profesionalnijeg..... oni su doktori nisu vam ni prijatelji ni rodbina i tako nek se ponasaju... pitanje moraju postaviti i ovisno o odgovoru postupiti profesionalno i korektno tj postovati odluku pacjentice....

e jesam se raspisala aaa?

a glede onog induciranog poroda... e pa ja bi gurala sve do prirodnog osim ako se nesto ne bi zakompliciralo u medjuvremenu...

11 svi 2012, 10:24

mlada cura koja ne zna i ne smije znati nit o seksu nit kontracepciji

Oprosti ali takve ''pećinske'' cure danas jednostavno NE MOGU postojati, *ebote !

Ne mogu se uopće upustiti u debatu oko mogućnosti da u 2012. godini može postojati ženska osoba koja zna da :

1. postoji liječnik zvan ginekolog i zna pronaći njegovu ordinaciju
2. postoji vagina, penis, maternica, jaje i sperma i da djecu ne nose rode
3. ne zna da postoje kontracepcijske pilule, dijafragma, spirala, kondom, pa čak i day after pill !

11 svi 2012, 10:55

Glupo je raspravljati o takvim stvarima,zamisli da živiš u malom mjestu gdje svatko svakog zna,a koje ima 2 ginekologa,pa tetu u ljekarni gdi kupuješ pilule(a svi te znaju i sad će znati da se sexsaš i reći te mami....a imaš 17),u tinejderskoj dobi jednostavno drugačije razmišljaš.A kondomi pucaju :D nekima i u starijoj dobi.Ja sam otišla ginekologu po pilule u 4.srednje,molila boga da nikog ne vidim i ne sretnem tko me tamo pozna,dok je moja seka o svemu pričala sa mamom.Ja nisam,nisam taj tip.A i svatko ima pravo na svoj izbor i odgovara za sebe i svoje postupke.Ne odobraavam abortus kao kontracepciju daleko od toga,ali tuđe odluke me se ne tiču.Drugi put kada sam ostala trudna nitko me nije ništa pitao valjda se kužilo na licu da sam srtena :dada ali nije sretno završilo. :(

11 svi 2012, 12:58

nije me dr pitao/la ni prvi ni drugi puta.
ali zato me jedna gđa na poslu pitala je li to željena trudnoća a već sam bila otišla na čuvanje. :shock

11 svi 2012, 13:20

budući da sam ja ko pravi štreber bila kod ginića prije obje trudnoće da svečano najavim da ja planiram trudnoću :bis (i napravim briseve, papu, drugi put i torch, dobijem folnu i sl.) - stvarno nije bilo potrebe da me pita je li to bila željena trudnoća :lol

inače mi je pitanje sasvim na mjestu :dada
eventualni naknadni (neumjesni) komentari - nisu :ne

11 svi 2012, 16:52

Ja mislim da ginici imaju razne slucajeve sa pacijentima pa odatle i takva cudna pitanja.Mislim ako ste vi usli kao normalan pacijent dali mislite da su sve normalne a koliko ih on/ona vidi u toku dana.
Ja nisam imala takvo pitanje ali imam istu ginicku vec duzi niz godina tako da ona vec sve zna unaprijed.Za drugu trudnocu sam se borila 3 god i ona je bila uz mene kroz sve sto sam prolazila :5

11 svi 2012, 18:29

bailey je napisao/la:ali zato me jedna gđa na poslu pitala je li to željena trudnoća a već sam bila otišla na čuvanje. :shock

možda je samo mislila u smislu da li si planirala ili se dogodilo ?!?

moja nije bila "željena", dogodila se slučajno...
a to što mi niti u jednom trenu nije palo na pamet napravit abortus to je već neka druga prića
i volim to dijete potpuno jednako kao što bi i da sam ga planirala

12 svi 2012, 01:44

marinela je napisao/la:
bailey je napisao/la:ali zato me jedna gđa na poslu pitala je li to željena trudnoća a već sam bila otišla na čuvanje. :shock

možda je samo mislila u smislu da li si planirala ili se dogodilo ?!?

moja nije bila "željena", dogodila se slučajno...
a to što mi niti u jednom trenu nije palo na pamet napravit abortus to je već neka druga prića
i volim to dijete potpuno jednako kao što bi i da sam ga planirala

Svaka cast! :kiss

12 svi 2012, 10:19

Glupo je raspravljati o takvim stvarima,zamisli da živiš u malom mjestu gdje svatko svakog zna,a koje ima 2 ginekologa,pa tetu u ljekarni gdi kupuješ pilule(a svi te znaju i sad će znati da se sexsaš i reći te mami....a imaš 17),u tinejderskoj dobi jednostavno drugačije razmišljaš.A kondomi pucaju

A tko te tjera da se seksaš - ?

12 svi 2012, 10:27

ajd ti sto prije rodi

12 svi 2012, 11:06

Pametniji popušta. :whew
Odgovori