Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: streptokok grupe B i brisevi

08 srp 2011, 20:37

znači kako sam i znala trebaju se napraviti brisevi na strept grupe B između 35 i 37tj i to je to :yess

02 svi 2012, 15:34

Cure koje ste imale ovu beštijicu prije poroda... znači li to da se automatski ostaje duže u bolnici zbog promatranja bebe ili je dovoljna profilaksa na porodu i ideš doma nakon 3 dana; pod pretpostavkom da je beba OK?

03 svi 2012, 18:38

Ja sam radila bris u 37.tt. privatno, cijena je 300 kn :ajme
Na srecu negativan je, no u slucaju da vam nalaz bude pozitivan nakon poroda i beba i vi primate antibiotik i nema nikakvih posljedica ni komplikacija :kiss

03 svi 2012, 18:40

PeekABoo je napisao/la:Cure koje ste imale ovu beštijicu prije poroda... znači li to da se automatski ostaje duže u bolnici zbog promatranja bebe ili je dovoljna profilaksa na porodu i ideš doma nakon 3 dana; pod pretpostavkom da je beba OK?

Frendica ga je imala i ostala je 5 dana a rodila na Merkuru, za ostale bolnice neznam

16 svi 2012, 09:40

podižem jer me zanima nešto.
jučer mi je gin rekao da sam po difoltu svim trudnicama rade briseve u 38 tt.
nemam naravno ništa protiv ali me zanima imate li slično iskustvo.
inače, brisevi su mi rađeni u 12 mj. kad sam prokrvarila i bilo je sve ok.

16 svi 2012, 16:07

silki, to je meni moj privatni gin rekao kad sam ga pitala da bi radili briseve. pa ih on nije radio jer će mi to ionako raditi u 38 tjednu u trudničkoj. da skratim - nitko mi cijelu trudnoću nije napravio briseve.

16 svi 2012, 18:41

meni je moja privatna rekla da sada rade to rutinski izmedju 35. i 37. tjedna tako da mi ih je uzela na proslom pregledu... vis... nije mi javila nis :/

25 svi 2012, 11:00

Ja sam ih radila kad smo tek planirali trudnoću, pa na početku trudnoće, pa kontrolni nakon antibiotika i opet ćemo ih napravit 33.-35. tjedan trudnoće. Sve to kod privatnika, ali na uputnicu, samo osobno moram po nalaze...

26 svi 2012, 07:04

Oni sad to rade gotovo svi rutinski, bolje da je ginić detaljan, nego da su ko ovi socijalni,jedva da naprave i mjesečni pregled, moja privatno meni isto rutinski radila briseve kod druge trudnoće, kod prve trudnoće kod pak druge privatnice nisam nikad vadila briseve, a kod krvarenja se obavezno radi bris da bi se isključila bakt.

18 stu 2015, 13:05

Nakon sto je beba imala 3tj.imala.sam jake bolove u donjem djelu trbuha...

Zavrsila na hitnoj...pregledali me na ultrazvuku bilo sve ok...
Krvni nalaz bio los Leukociti veliki urin ok...ponovila nalaz CRP je bio visok leukociti ok...

Dobila klavocin kojeg sam popila...

Isla ponovno na pretrage krv ok urin los,isla na urinu kulturu i nasli mi streptokok (malo prije me dr.zvala)...

Dobila novi antibiotik i rekla mi kako je klavocin samo pogorso jer se on kao nesmije za streptokok...

E sada spomenula je porod i prenasanje na bebu...tu sam se uplasila...
Pa sam ju pitala treba li beba na kakvu pretragu rekla je da nije potrebno jer je vec dosta vremena proslo ...

No mene i dalje kopka dal stvarno netrebam na nista posebno paziti?

A i od cega se uopce taj streptokok dobije?

25 stu 2015, 01:41

Za to kako se dobije ne bih znala, mogu samo nagađati da je možda u minijaturnom broju prisutan uvijek pa nekad bukne ili se pak odnekud prebaci iz nekog drugog "sistema".

Za to što treba paziti rekla bih poraditi na jačanju imuniteta, a da li kod bebe treba na nešto paziti pitati eventualno pedijatra.
Odgovori