Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Re: KOLICA i Sjedalo u autu

26 srp 2008, 21:04

ina, primljeno na znanje.
mislim da je ova as koju ćemo naslijediti maxi cosi. ako se ne varam stara je 3 godine.
kad ju montiram ne mislim je vaditi iz auta, a i ne paše mi na kolica koja mislim kupiti.
jedino o čemu razmišljam je košara koju s dorkasom nisam previše koristila a bio je jesenske beba.
uzela bih radije kolica s nultim položajem i s onim čudima od nastavaka da mu ne puše :dunno
radije bih tu lovu od košare uložila recimo u platnene pelene :mrgreen:
dvoumim se, dvoumim...

26 srp 2008, 21:58

Mi ćemo isto sjedalicu Maxi Cosi i to Cabrio Fix s Isofix bazom. :mrgreen: I to upravo zato jer je prošle godine bila najbolja na testu, a kod nas nema one sjedalice Roemerove koja je ove godine bila najbolja.

A što se tiče kolica, mi smo bili danas (opet) u turbo limaču, ovaj puta u City Centru One. Oni su imali MaxiCosi Citi CX kolica, pa smo ih detaljno proučili i zagnjavili prodavačicu... Uglavnom, ta kolica nemaju totalni nulti položaj, ali je zato moguće montirati Quinny košare na njih. Kolica su 1.200kn, a košara još 1000.

27 srp 2008, 06:52

silki - ako je to od friškog trogodišnjaka sjedalica - super! :)
jedino o čemu razmišljam je košara koju s dorkasom nisam previše koristila a bio je jesenske beba. uzela bih radije kolica s nultim položajem i s onim čudima od nastavaka da mu ne puše
radije bih tu lovu od košare uložila recimo u platnene pelene

meni košara nije trebala jer ovdje ni ne bude jako zima, a burne dane sam rješavala pokrivanjem i skafanderom (ne znam jesu li njih dvije zajedno skafander obukle deset puta, mislim da je Ema jednom ili čak nijednom). zato za zimu mislim koristiti ova teška chicco kolica i čim zatopli prijeći u MC
ja sam ovaj put odlučila ni ne pokušavati s platnenim pelenama jer sam imala loše iskustvo s Emom :(

diami :5 odličan izbor

28 srp 2008, 09:15

Iako sam prvotno planirala 3u1 nakon loših komentara na sjedalicu iz kompleta odustali smo a i u međuvremenu dobili autosjedalicu romer a stara je negdje 5 godina ali koristit ćemo ju.
Moram ju još probati staviti u auto pa ako nešto ne bude štimalo, bude klimava ili sl. kupit ćemo novu.
silki je napisao/la:kad ju montiram ne mislim je vaditi iz auta, a i ne paše mi na kolica koja mislim kupiti.

Pitala sam se da li mi je lakše svaki puta stavljati sjedalicu u auto ili malu malu bebu stavljati u sjedalicu monitarnu u autu?? Prema ovome čini mi se da je bolje montirati sjedalicu a bebu u autu staviti unutra. No mislim si kad idemo doma iz rodilišta beba će imati par dana a ni dragi ni ja nemamo ama baš nikakvih iskustva s bebama. Hoćemo li ju dobro namjestiti, zavezati?? Ajmeee

28 srp 2008, 09:19

meni je bilo neusporedivo lakse malu bebu staviti u AS doma, u kuci, a onda je skupa sa sjedalicom staviti u auto i svezati pojaseve.

28 srp 2008, 09:28

ja još moram vidjeti kakav će mi biti raspored sjedalica u autu i kako mogu stati sve tri jer su mi za sada bočno Marina MaxiCosi (18-36) i Emina Roemer (9-18) :drink
moram vidjeti može li uopće ova najmanja u sredinu (i smije li) ili radimo drugačiji raspored

28 srp 2008, 09:48

mamashnita od noje je napisao/la:meni je bilo neusporedivo lakse malu bebu staviti u AS doma, u kuci, a onda je skupa sa sjedalicom staviti u auto i svezati pojaseve.

ma sve to stoji ali ti imaš auto u dvorištu a ja se moram spustiti s drugog kata u nadi da smo uspjeli parkirati negdje u blizini ulaza.
u zadnje vrijeme prakiramo gdje ulovimo mjesto i po 3,4 ulice dalje :whew

uglavnom, bila sam ovaj vikend u TL i zaključak je slijedeći.
maxi cosi, quinny i ostala robusna kolica ne dolaze u obzir.
ja sam komad žene i dižem ih teškom mukom, a trebala bi ih barem 2x dnevno vući na 2 kat.
i trebala bi stati u corsu koja nema prevelik bunker.
ostajem pri chiccovim ili peg peregovim kolicima koja su lagana i sklopiva i imaju nulti položaj.
isto ovo mi je i prišapnula jedna vlasnica quinnyjevih kolica ;)
eto.

28 srp 2008, 09:51

silki, bas zato ti je lakse vaditi AS, zbog svega toga sto si nabrojala :dunno
ne znam, barem je meni bilo. a ti ces vidjeti sama, uostalom.

28 srp 2008, 10:01

Sad ima sve više sjedalica s bazom gdje je stavljanje i micanje AS ipak pojednostavljeno. No ja osobno bih radije sjedalicu jednom ispravno montirala i onda neka stoji, nego je stalno vadila i stavljala. Tko zna kako će na kraju ispasti kad malog miša budemo trebali staviti u sjedalicu?! U svakom slučaju je dobro upoznati se s autosjedalicom već dosta unaprijed, dakle ostaviti si prilike za vježbanje stavljanja, dobro proučiti upute - to je ono što se unaprijed može učiniti.

28 srp 2008, 10:06

Meni se čini čisto zbog malog prostora u autu (a ja neiskusna s bebom) da će mi lakše biti složiti pojaseve i sve doma a onda sjedalicu staviti u auto. Mada i to još moram isprobati kak mi ide. zapravo bi bilo idealno imati bazu (a za to mi treba i novi(ji) auto ;) :D)

28 srp 2008, 10:07

silki - MaxiCosi Citi ti uopće nisu robustna kolica, dapače, mene su oduševila kako se kompaktno sklope
ipak preporučam isprobati stanu li u portapak

ne znam koja si chicco gledala, ali imaš ovdje jedan zgodan video

28 srp 2008, 10:25

ne mogu s posla pogledati, bum večeras od doma.
ne znam točno koja su kolica ali slična ovima

28 srp 2008, 10:27

meni se ova cine bas super :up
edit: i slicna su ovima ininima s linka.
kad budem drugi puta kupovala kolica ;) sigurno ce biti neka tog tipa.
Zadnja izmjena: mamashnita od noje; 28 srp 2008, 10:30; ukupno mijenjano 2 put/a.

28 srp 2008, 10:29

i meni :)

28 srp 2008, 10:30

ja bi takva, ali recimo narančasto svijetlo sivu kombinaciju :mrgreen:

28 srp 2008, 10:39

Meni chicco kolica na webu izgledaju super a onda kad sam ih vidjela uživo bilo je veliko razočaranje. Ne znam zašto baš mi djeluju nesigurno i nekvalitetno :dunno

28 srp 2008, 12:16

Snow, sjedalica s bazom imaš i za izofix aute, ali i sa bazom koja se pričvršćuje normalno preko pojaseva. Dakle, da bi imala bazu - ne moraš nužno imati noviji auto. :mrgreen: Samo su ti pojasevi potrebni.

Chicco kod nas (interno rečeno) ne preporučuju. A iskustva korisnika su vrlo različita - neki oduševljeni, neki razočarani...

Meni je generalno bezveze što su trenutno skoro sve marke kolica uglavnom sive/crne/tamne s možda nekom bojom. Pa ljudi moji, to su djeca, dajte malo veselja...

28 srp 2008, 12:21

Diami je napisao/la:Snow, sjedalica s bazom imaš i za izofix aute, ali i sa bazom koja se pričvršćuje normalno preko pojaseva. Dakle, da bi imala bazu - ne moraš nužno imati noviji auto. :mrgreen: Samo su ti pojasevi potrebni.

Vidiš nisam to znala
Kako smo dobili as nisam ih puno proučavala ali ako ću morati na kraju kupiti nova barem nešto znam :mrgreen:

28 srp 2008, 12:52

Kad budeš sljedeći put u turbolimaču, uzmi si njihov katalog. Relativno na početku su ti maxi-cosijeve sjedalice i tamo su baš naslikane lijepo dvije baze uz ove početne bebi sjedalice - jedna isofix, druga "easyfix" - prva za izofiks sustav u autu, druga za pojaseve. Slično imaju i još dvije marke, mislim da je baš roemer među njima i još neka.

28 srp 2008, 12:57

ja sam baš u subotu gledala male sjedalice - ova druga s bazom je Graco, ne sjećam se sad koji model, a roemera kod nas trenutno nema

31 srp 2008, 21:36

uboli ova chicco multiway
najlaganija kolica koja sam isprobala. definitivno jedna od važnijih stavki budući da ću ih barem dva puta dnevno, skupa s djetetom, nositi na drugi kat.
nemaju nulti položaj što nije ni bitno jer ću roditi u 11 mjesecu.
čvrsta su ali lagana su za upravljanje i prekrasne su narančaste boje.
dodatna oprema: zimska navlaka, navlaka za kišu, košara za plac i stalak za čašu. total 1180kn s 10% popusta.
zadovoljna sam.

01 kol 2008, 07:25

silki ovako na webu mi izgledaju super. jedino kaj velim, mene njihova kolica uživo razočaraju ali najvažnije je da si ti zadovoljna :)
nije mi jasno oo s nultim položajem da ti nije bitno jer ćeš roditi u 11. mjesecu?? pa zar ne bi tebalo ići s bebom van bez obzira??

01 kol 2008, 07:56

nije ni meni jasno sto si time htjela reci, ali nadam se da ne mislis dijete drzati u kuci do proljeca :proljece
inace, cine mi se super :up

01 kol 2008, 08:09

silki :up
ne znam ni ja što tebi znači da nije bitno što nema nulti položaj (moja isto nemaju, a kolica su za od rođenja pa nadalje) :)

da pojasnim zašto meni nije bitno - jedan od prvih savjeta koji smo dobili, još kad se Mara rodila, je bio da joj podignemo madrac u krevetiću da bude blago uzdignut kod glave. e, takav položaj imaju i moja kolica. pitala sam i pedijatricu za mišljenje i ona je rekla da je OK
na slici se vidi kakav je to nulti položaj na mojim kolicima

popravljen :cool

01 kol 2008, 08:12

popravi link :cool

01 kol 2008, 08:21

mamashnita od noje je napisao/la:nije ni meni jasno sto si time htjela reci, ali nadam se da ne mislis dijete drzati u kuci do proljeca :proljece
inace, cine mi se super :up

ma šta do proljeća, ne ide van do ljeta :lol
naravno da mislim ići s njim van i zimi, zato kolica imaju zimsku presvlaku.
budući da će biti rođen u 11 mjesecu sigurno se nećemo uokolo navažati barem mjesec dana dok ne dođem malo k sebi.
koliko sam shvatila ova s nultim položajem su idealna za novorođenčad.
brijem da mu neće biti ugodno u ovom položaju, dok malo ne stasa, dulje od sat, dva :dunno
ali to se može riješiti dekicom kojom mogu izravnati da bude k'o nulti ili?
e da, i na ova kolica ne može se montirati AS, što mi ne igra apsolutno nikakvu ulogu budući je ona maxi cosi.

dorian je rođen 14.12., 10 dana nakon poroda već smo počeli izlaziti van :proljece

01 kol 2008, 08:26

uh, dobro, vec si me uplasila! :lol
jest, za novorodjence idealan polozaj je nulti, odnosno potpuno ravna podloga, ali nije rijec samo o netom rodjenoj bebici, rijec je i onoj staroj tri mjeseca, i vise.
mi smo iz kosare izasli kada je noa imao, cini mi se, neka 4 mjeseca i to zato jer je jedva stao unutra, s obzirom da je bio veliki. a i nakon toga smo nastojali kolica namjestiti tako da je sto vodoravnije.
logicno mi je da se dijete stavlja u taj neki polusjedeci polozaj tek kada i samo pocne sjediti. :dunno
ali stvarno ne znam kako to izgleda na tvojim kolicima.
idem sad proucavati inin link.
edit: vidjela link, taj mi se polozaj cini ok, takav je bio najnizi polozaj na nasim kolicima kada smo maknuli kosaru.

01 kol 2008, 08:30

da ga ja još malo pojasnim - ležaj je ravan, samo što je blago uzdignut u gornjem dijelu (nisam mjerila koliki je otklon ;))

01 kol 2008, 08:31

da, da, samo je pregib kod nogica koje su malo povisene, je li tako?

01 kol 2008, 08:33

da, to je to :)
Odgovori