Sada je: 13 srp 2026, 08:46.
Moderator/ica: Diami

MON je napisao/la:
Načelno, rooming je najbolji mogući "aranžman" za mamu i bebu. Pitanje je samo kako se provodi. I uzima li se u obzir upravo činjenica da smo različite (kao mame i kao osobe), da možda imamo nekih problema, strahova, da smo različito obrazovane i educirane, da možemo razviti neke probleme, pa čak i patološka psihička stanja...i tak...
Zato mislim da je jako važno kakav je rooming.
A ne apriori reći da je najbitnije da je beba s mamom, da se jedino tako može uspostaviti dobar attachment, jer to nije garancija. Tako se samo nabija osjećaj krivnje mamama koje se za to ne osjećaju sposobne. To ne znači da nisu (sposobne za biti od 0-24 s bebom), ali one se tako osjećaju. I onda se još pri tom osjećaju kao grozne mame jer im svi okolo govore da je to najbolje za dijete.
jer nekako mislim pa neće opet biti baš isto, i veselim se zato što ću u svojoj sobi moći imati i svoje bočice pa ako i ne krene dojenje iz prve moći ću mu barem dati izdojeno. Prvi put nam dojenje nije išlo jer je u početku stalno bljuckao crno, a onda nije mogao uhvatiti sisu jer su bradavice bile premale/nikakve (kasnije je on to razradio, za brata ne bi trebalo biti takvih problema
) , a sise prepune (mlijeko mi krene u 3 mj trudnoće). Ja sam izdajala i bacala (nisam znala smijem li što drugo, tad nije bilo ni edukatorice, a sestra koju bi pitali da nam pokaže, pokazala bi preko neke s), i jedva čekala da dođemo doma i krenemo sve ispočetka. Sad sigurno više znam, i manje se bojim (svega i sviju) i mislim da će mi sad biti bolje. Ali onda, u onakvom stanju mi je bilo dovoljno ono vremena koliko su bili s nama i što ga stalno mogu vidjeti iza stakla (OK bila sam sretna što nije plakao i lupao glavicom o krevetić kao neke druge bebice).

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.