Sada je: 29 stu 2023, 03:59.

Kakav vam je bio prvi porod?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Kakav vam je bio porod?

prirodan vaginalni- bez epiziotomije, epiduralne, dripa
64
19%
vaginalni- uz drip, epiziotomiju ili epiduralnu
215
65%
porod je dovrsen carskim rezom
34
10%
dogovoreni carski
17
5%

Ukupno glasova : 330

Re: Re:

PostPostao/la Krumpirić » 19 lip 2009, 16:47

ispadic je napisao/la:
Maslačak je napisao/la:Ponosna mama- zar nisu indukcija i drip isto? Ili si mislila na epiduralnu?

indukcija i drip nisu isto,drip samo pojačava trudove iz nekog određenog razloga.a indukcija je npr.vaginalni gel koji ti stave pomoću kojeg ti omekšava vrat maternice i polako se otvara,pa dolzi do trudova...ja sam imala prirodne trudove,pa sam isto dobila drip da ih pojačaju,jer svakih 3 min nije bilo dovoljno da se beba spusti,pa ni nakon 4 sata dripa beba se nije spustila i bilo je guranja...i svega!ali evo,Petra ima 4 mj i bogu hvala,super je!

I drip je oblik indukcije.
Trudovi se dripom mogu inducirat (od nule odmah drip da krenu) il pojačavat (ko kod tebe)
Krumpirić
Cobra 11

Re: Kakav vam je bio prvi porod?

PostPostao/la eli » 19 lip 2009, 16:53

kad se govori o indukciji misli se na započinjanje poroda medicinskim sredstvima (gel, injekcija, drip, prokidanje vodenjaka pa i kokteli za čišćenje crijeva).
eli
Sveta krava

PostPostao/la Tukolina » 22 lip 2009, 21:27

Tjedan dana nakon termina. Trudovi počeeli u 3 ujutro. Rodila tek iduće jutro u 2:30. Malo epiziotomije,inače sve prirodno. Rodila u Rijeci, babica FENOMEMALNA, doktorica isto. Sve u svemu OK. Mislila sam da će biti i gore!!!
Tukolina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sretna mama23 » 25 lip 2009, 12:04

prirodni trudovi totalno izdrživi pa bi epiduralna bila nepotrebna...samo su me recnuli malo(3 šava)... :srca
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la korny » 25 lip 2009, 12:32

Vaginalni, uz drip na samom kraju i epizitomiju. Dakle, sve bi to bilo ok da M nije bio gigantić od 4,5 kg i da uza sve to nisam jako popucala i imala problema sa šavom.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamamama » 04 srp 2009, 18:10

kao pjesma! vaginalno, uz malu epiziotomiju (4 šava) - odšetala sam iz box-a :joy
mamamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Arkana10 » 08 kol 2009, 18:45

izabrala sam prvu opciju, mada imam malu epizotomiju. prirodan, vaginalan.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la srecica tara » 08 kol 2009, 23:24

imala sam inducirani vaginalni porod uz pomoc prepidil gela i umirala sam 12 sati na stolu,nikad vise rekla sam,u trecem porodu je isto bija spreman za uporabu ali hvala dragom bogu nije na meni upotrebljen..i epiziotomija takoder
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rena7 » 22 ruj 2009, 17:50

rena7 je napisao/la:Ajme žene moje, nisam rodila, ali spremam se za kojih 5,5 mj. Čitam vaše priče i nemam pojma jel bi plakala ili se nadala da ću imati sreće pa će mene manje boljeti. A jesam smješna, ha?? A sada ozbiljno- umrijet ću od straha. I još da dodam- tu gdje kontroliram trudnoću nema epiduralne, nema carskog samo tako, nema babice cijelo vrijeme, pa da pomaže pravilno disati i tako to, suprug može biti samnom, ali samo zadnjh 20 min., ustvari kod izgona, prije ne, drip teče na sve strane, od lopte za skakanje ni l, nema našetavanja tamo-vamo, cijelo vrijeme ležiš na stolu ko Isus Krist, režu skoro pod obvezno, skaču po rebrima i tako brrrrrrr.... tresem se. Joj hoću li preživjeti?

Evo izvještaja- živa sam :joy .

Nisam rodila gdje sam mislila da ću roditi, nisam rodila gdje sam željela roditi- Privatno rodilište Podobnik, već u Rijeci.

U jednoj riječi- katastrofa!

Sve zajedno je trajalo 13 sati! Brijanje, klistiranje, drip je tekao na sve strane, ležala sam, da baš kao Isus Krist, nisu mi dali da šetam, babica je bila blago rečeno bezobrazna, nalijegali su mi se na trbuh, rezali su me, nisam dobila informacije koje sam kao pacijent imala pravo dobiti, upalili su mi se šavovi, jedan šav je bio previše zategnut, pa mi je koža dalje pucala...
Još? :nevi
rena7
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MikA69 » 09 lis 2009, 09:55

kod mene upravo suprotno a rodila sam isto u rijeci..

rodila sam 20.09.2009.

docekala izmjenu smjene.. bila u bolnici vise od 14 sati prije nego sam rodila.. stvari su se malo zakomplicirale jer sam bila zatvorena do samog poroda a vodenjak mi puknuo u 9 ujutro (u bolnicu sam dosla oko 7 - 8 ujutro - rodila u 21:50).. vec su htjeli na carski jer je mala jako slabila (a i ja sam bila vec na izmaku snaga) no na kraju smo ipak uspjele i prirodnim putem :)
u bolnici su svi bili divni prema meni, mozes popiti vode, samo zatrazis i sestre ti donesu. pomagale su mi oko wc-a, setale me i dolazile me pogledati svakih 20 min do pola sata. na svako moje pitanje (a bilo ih je mnooogo) ljubazno su mi odgovorile, objasnjavale mi sta slijedi, kako ce postupiti dalje... mozda zato jer cijeli dan nisam ni glas ispustila za vrijeme trudova i bila sam jako ljubazna i slusala sta mi govore.
a babica.. cudo od zene. nazalost sam zaboravila ime al bila je cijelo vrijeme uz mene, pricala mi, pomagala da se okrenem, da izdrzim trudove.. disala sa mnom.. tjesila mog muza koji me vec jedva gledao (bilo mu je tesko gledati kako se mucim) i porodila me u 3 truda. nije odustajala od mene. probale smo na boku, na ledjima, svakako.. na stolcic nisam mogla zbog kompikacija. pred kraj je maloj opadalo bilo (valjda zbog manjka plodne vode ) pa sam mogla samo na desnom boku lezati. al posto s boka nisam mogla malu poroditi sam morala na ledja i onda expresno tiskati. ako nije islo opet na bok i cekat iduci trud..
nakon poroda sam bila s malom sat vremena, onda je isla pedijatru na pregled a ja u sobu. malo su nam skratili zajednicko vrijeme. bili su zabrinuti i za nju i mene. dosla sam u sobu oko 23:30. sestra mi je odmah donjela caj, jogurt i 2 snite kruha da malo ojacam. bile su ukratko super.

bila na dripu brdo sati, rezana i sivana (6 sava), ruka mi licila na sito za tijesto od tolikih uboda al sve u svemu je bilo ok jer su svi bili toliko dobri prema meni da se sve dalo lakse podnjeti.
MikA69
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srecica tara » 11 lis 2009, 00:32

MIKA 69-Cestitke na bebici,i bas mi je drago da i to sve obavila super ,i da su se svi divno ponasali,doduse ima njih svakavih al sta ce ljudi kad bi svima udovoljavali di bi stigle,,najvaznije da ste dobro. :kiss
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nuna » 11 lis 2009, 17:59

Prijevremeni porod,gotov u 30minuta,bez dodatnih pomagala,rodila svoju srecicu dok si rekao keks!Zasilo me i doslovice isetala iz boxa,nikad nisam ni jedan sav osjetila,savrseno sasivena.Po porodu bi mogla rađat jedno dijete dodisnje da nije drugih stvari. :(
slika
Nuna
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mini Me » 19 lis 2009, 18:20

prirodan,vaginalni uz malu pomoć dripa!!! ;)
Mrgudica 25.08.2009.
Gregor 03.01.2012.
Mini Me
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la oraveda » 21 lis 2009, 20:18

kristo je rodjen prirodnim putem, imala sam trudove za koje nisam niti znala jer su se manifestirali kao 'grcevi' u ledjima, a ja sam ocekivala trudove u trbuhu, isto tako me iznenadio jer je dosao tjedan dana ranije... dosla sam u Podobnik u 1 sat iza ponoci, a rodila u 3:35...savrseno iskustvo :) u radjaoni su bile 2 primalje, svijece, relaksacijski cd u pozadini,....jako, jako lijepo iskustvo
oraveda

PostPostao/la jaca » 19 stu 2009, 22:32

sedmicu prije termina sam prokrvarila...i onda sam otisla u bolnicu...na kosevo...tu su me pregledali i rekli da sam 4 prsta otvorena...nisam imala nikakve bolove...i tako sam provela 3 dana u bolnici i treci dan su me opet preegledali i bila sam 4 prsta otvorena bez bolova onda su mi odlucili puknuti vodenjak i dati infuziju da ubrzaju bolove...rodila sam vaginalno...sasvim prirodno...inace sam veoma mlada...imam 17 godina...ali sam tako lagan porod imala da ni doktori nisu vjerovali...bebce je bilo dugo 53 i tesko 3.750
jaca
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sretnamama32 » 20 stu 2009, 09:38

rodila sam točno mjesec dana prije termina, dogovorenim carskim (o prirodnom nije bilo niti govora), jer mi je bebica imala zastoj u rastu, dr. su smatrali da ju je bolje što prije poroditi. po procjeni dr. imala je od 1400 - 1800g (rodila se sa 2090g).
danas sa 2,5g ima 13kg i prava je mamina i tatina frajerica.
06.06.2007., 02.05.2010. mamine princeze
http://handmadebyr.blogspot.com/
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bailey » 28 stu 2009, 02:27

oba poroda su mi u lijepom sjećanju.
prvi vaginalno, a drugi carskim rezom u spinalnoj. :)
I. 2000.
A. & R. 2007.
bailey
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 02 pro 2009, 14:37

Prvi porod bio mi je prirodni, vginalni i...jako bolan. Sjećam se da sam na onom stolu sama sebi obećala da si neću više dozvoliti takve situacije...
Drugi porod bio mi je dogovoreni carski rez sa spinalnom anestezijom. Istina to je bilo puno elegantnije ali....nije bilo onog osjećaja - mješavine bola i sreće.
Više vjerojatno neću rađati, ali da moram sada bi se odlučila na prirodni porod....
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kiss » 07 pro 2009, 18:31

Vaginalni uz drip, 1 šav
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 09 pro 2009, 09:27

"prešla termin" kao 2 dana i došla u petak popodne na ctg bez ikakvih trudova i simptoma da bi se nešto moglo pokrenuti baš danas. ostavili me tamo i počeli sa rutinom; brijanje, klistir, šetanje po hodniku, čišćenje, ulazak u boks i stavljanje dripa. jesam spomenula da se ništa nije događalo. pukli su vodenjak i ama baš ništa nije iscurilo van. počeli su mazati gel jer se nisam uopće otvarala. nakon pet sati je nešto krenulo malo jače boliti i pustili su budućeg mladog tatu kod mene i rekli da če brzo. tek onda je procurilo, a ja mislila da sam se upišala. ali nije, preuska zdjelica, naravno. i onda tiskaj, diši, doktor pritišće trbuh, babica masira međicu, reže je i nekako mala ide van. u 2.20 u subotu, jako puno nakon njihovih proračuna.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la kerry » 14 pro 2009, 09:24

Glasala za "porod je dovršen carskim rezom". iako je bil dogovoreni carski krenulo je par dana prije, tak da sam u bolnicu došla na knap, skroz otvorena, trudovi jedan za drugim i carski su napravili u zadnji čas, još je bilo upitno dal budemo stigli na carski...
( bil je dogovoren jer je bebač bil na zadak)
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pioggia » 09 tra 2010, 22:41

Vaginalni, točno na termin, moji bolovi koje uopće ne mogu nazvati bolovi nego nešto kao menstrualno probadanje. Bez dripa i ikakvih medikamenata. Sve gotovo bilo za dva sata. Šavova ne znam broj, unutarnji i vanjski...ali brzo i lijepo zaraslo. Svima želim takav porod samo naravno bez pucanja, rezanja i šavova
Pioggia
pioggia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 10 tra 2010, 00:27

Vaginalni uz epi i pritisak na trbuh pred kraj izgona. Prijavila se u rodilište u 1 a rodila već u 2 ipo. Rodila iz jednog truda.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la bones » 11 tra 2010, 08:25

došla u bolnicu (Rijeka) sa puknutim vodenjakom u 17,30 (voda počela curiti u 16), otvorena 1.5 cm
u 21.30 počeli davati drip jer sam se otvorila samo do 2.5-3 cm i trudovi uopće nisu bili jaki
u 2.00 stavili me u box, rodila u 4.30 vaginalno, sa rezanjem, ali doktorica me tako lijepo sašila da su šavovi odlični i brzo su zarasli
rodila na krevetu zbog uzimanja matičnih stanica

...babice odlične, a sestra Andrea koja me porodila - fantastična :D
Doria 23.09.2009.
slika
bones
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamin slatkiš » 11 tra 2010, 08:48

carski rez zbog djetetovog preskakanja otkucaja srca,na kraju hvala bogu sve dobro proslo..
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Carlito » 26 lip 2010, 22:29

prirodan vaginalni- bez epiziotomije, epiduralne, dripa. Bez puno muke. ;)
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mika » 06 srp 2010, 12:56

dobila sam trudove u srijedu, dr me narucio na dodjem tijekom veceri/noci kada 'osjetim', dosla sam u bolnicu u cetvrtak u 5,30...rekli su da cu roditi do 9,00, pa do 13,00, pa do 16,00 nakon dva 'rucna sirenja' zakljucili su da nebum rodila nego da moram na carski koji se dogodio u 21,00
MEDENJACIC No 1 - 12.01.2006.
MEDENJACIC No 2 - 25.11.2010.
mika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 25 ruj 2010, 08:49

kerry je napisao/la:Glasala za "porod je dovršen carskim rezom". iako je bil dogovoreni carski krenulo je par dana prije, tak da sam u bolnicu došla na knap, skroz otvorena, trudovi jedan za drugim i carski su napravili u zadnji čas, još je bilo upitno dal budemo stigli na carski...
( bil je dogovoren jer je bebač bil na zadak)

ovo mi je baš zanimljivo, zašto su skroz otvorenu ženu s laganim otvaranjem poslali na CR; tamo su procijenili da je zadak prekompliciran, da je beba prevelika ili nešto tako?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la skorpionka » 25 ruj 2010, 10:05

Pretpostavljam da je vezano uz pretpostavljene odnose mjera bebe i zdjelice, jer to što se ona prirodno skroz otvorila još uvijek ne znači da izgon ne bi bio kompliciran i da beba ne bi imala posljedice.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Krumpirić » 25 ruj 2010, 10:11

skorpionka je napisao/la:Pretpostavljam da je vezano uz pretpostavljene odnose mjera bebe i zdjelice, jer to što se ona prirodno skroz otvorila još uvijek ne znači da izgon ne bi bio kompliciran i da beba ne bi imala posljedice.

pa da, to sam i ja pomislila.
Krumpirić
Cobra 11

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.