Sada je: 29 stu 2023, 05:25.
Moderator/ica: Diami
Masha je napisao/la:Meni je sve nekako u magli, majke mi, i nekih stvari se uopće ne sjećam. Došla u bolnicu u 8 ujutro, 7 prstiju otvorena sa slabim trudovima. Rodila u 10.55, ekspresno, nema što![]()
Al' bilo je svega u to kratko vrijeme... kad sam vidila tko mi je porodničar, svijest mi se preokrenula. Najgori mogući doktor u Zadru, koji te bez pardona pošalje u pitomu Makedoniju ako nije od volje ili se koja rodilja dere ili tako što.
Moji su trudovi bili dosta slabi, a Luki padali otkucaji srca, tako da je bila hića za rodit. Prvo prokidanje vodenjaka, pa drip, pa me trenutno svu ukočilo, vilicu i ruke i prste, pa nalijeganje na trbuh, pa pucanje svega i svačega + epiziotomijetina (kaže mm da bi se mogao zakleti da je čuo CAP!
), pa kisik, pa beba rođena s ogromnim kefalhematomom na glavi, meni na licu popucala svaka kapilara koja postoji i na kraju... Zucker kommt zu letzt...šivanje nakon dobrih sat vremena kad se sve "ohladilo"...
I kako vrijeme odmiče, sve me je više strah drugog poroda.
i Marin je imao ogroman hematom
Mamushka je napisao/la:Preživjet ćeš iako će ti se činiti zadnjih 10 minuta da umireš tj. možda ćeš i tražiti da te ubiju![]()
Masha je napisao/la:i Marin je imao ogroman hematom
...ajoj... ja nisam ni znala za te hematome, da to može biti... tako da mi je bio šokić kad sam ga vidila
...totalno izobličena glava... ko mali Marsovac, što bi rekao moj nećak
Da sam bar znala, pa da sam te pitala što i kako to ide, al' meni su i prvi mjeseci Lukinog života isto u magli...
![]()
Eto, ni sva literatura, forumi, časopisi, priče i prepričavanja ne mogu te u potpunosti pripremiti na ono što te čeka. Kod svakoga drugačije, kod nekog bolje, kod nekog gore, al' jednom mora izaći van, ovako ili onako.
I unatoč svemu, ja bi ponovo i ponovo...
korason je napisao/la:inducirani vaginalni porod... voljela bih slijedeci put roditi na prirodan nacin, ali cini mi se da je koda nas u rodilistima postala praksa da narucuju trudnice na porod kao kod zubara - dodjite i rodite kad nama pase a ne kad beba odluci...![]()
Anđela je napisao/la:U 8 sati stigla u bolnicu sa laganim trudovima, šetala po bolnici sa MM sve do 5 popodne.
U 17.00 na stol a u 19.20 držala svoju pricezu u naručju. Sve išlo prirodno!
Maslačak je napisao/la:Ponosna mama- zar nisu indukcija i drip isto? Ili si mislila na epiduralnu?
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.