Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
25 kol 2007, 07:35
Drage moje-neznam dal je ova tema već bila,ako je-MODERATORICE oprostite mi
Mene zanima koja su vaša iskustva s dripom,,u našoj bolnici ga daju obavezno onoj kojoj treba ubrzat porod,a to je skoro svakoj,,
Kako je bilo s vama i na vašem porodu?
Hvala...
25 kol 2007, 08:14
Meni su ga dali. Nisu me niš ni pitali. Doduše došla sam u bolnicu na pregled otvorena 4 cm bez ijednog jedinog truda. Možda su mogli još malo pričekati, možda i ne. Nemam pojma. Uglavnom, brzo sam rodila (manje od 3 sata) pa se ne bunim.
25 kol 2007, 09:27
Ja sam došla u rodilište 6 cm otvorena sa vrlo lagnim trudovima. Rekla sam da ne želim drip nikako i to su poštivali ali i ja sam se lijepo otvarala do nekih 8 cm a onda se to usporilo, trudovi se nisu pojačavali ni kad su mi probušili vodenjak. Išla sam im na živce jer sam "ležala ko na plaži". A onda me je dr došla moliti da mi daju drip a ja nedam, a onda mi je rekla da bi mogla tako ležati još neko vrijeme a ako mi daju drip ići će puno brže. Meni se stvarno više nije ležalo pa sam dopustila. Par puta su mi ga pojačavali.Nije bolilo tako jako neizdrživo. Na kraju mi dr nije vjerovala da me ne boli jako pa su mi svejedno dali nekakvu injekciju protiv bolova. Možda mi nije ni trebala, al se nisam bunila iz straha da me ne počne jako, jako. I tako je M došla na svijet "bezbolno" i bez ikakvih problema.
25 kol 2007, 09:57
došla u rodilište 1 prst otvorena sa puknutim vodenjakom, stavili me na drip
rodila za 1,5 sat
25 kol 2007, 10:08
jako lose. isto su me bez pitanja stavili na drip i drzali 12h. trudovi zastrasujuci, povracala svako malo, pokakala se unatoc klistiru i sve to uz neke nekontrolirane spazme, najvise noge.
pretrazi history ima vec topika na ovu temu
evo jedan:
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?t=11201&highlight=drip
25 kol 2007, 13:46
Pocastili su me dripom na prvom poodu. Proslo je vec bilo 2 tjedna od termina- dosadilo je i meni i njima da svaka 2 dana dolazim na kontrolu. Dobila sam prvo nekakav homeopatski pripravak za pokretanje trudova ali nije bilo rezultata.
Na kraju su odlucili zadrzati me u bolnici- lezala sam jednu noc prikopcana na ctg i ujutro nakon klistira inducirali su mi porod. Rodila sam za manje od 2 sata- plodna voda je sama iscurila nekih pola sata prije samog izgona.
Trudovi su bili jaki i brzi, ali dobila sam i nesto protiv bolova- zbog cega mogu reci da je prvi porod bio manje bolan. Ali kad bio mogla vrijeme vratiti cekala bi bila prave trudove- jer je J. bio jako uspavan danima nakon poroda. Nije imao snage cicati- odmah bi bio zaspao pa je imao i povisen bilirubin radi kojeg smo ostali dan duze u bolnici.
25 kol 2007, 22:46
stavili me na drip, bez pitanja. uzas.

jedino sto su mi uz drip dali i epiduralnu koja je olaksala bolove pa je uzas bio manji.
25 kol 2007, 23:40
Dobila sam drip. BIla 6 sati na njemu. Uz inekcije protiv bolova.
To je bilo nesto prestrasno
Ovaj put cu pokusati izdurati sa svojim trudovima i traziti bez dripa.
26 kol 2007, 09:50
Kad sam stigla u bolnicu bila sam već sigurno otvorena nekih 6cm, kad me doc pregledao 8cm i nisu mu dali drip. Trudovi su me šibali sa svih strana. No iako sam se brzo otovrila još sam se mučila 6 sati jer najvjerojatnje bio je malo preveliki da izađe. Kad sam krenula u bolnicu znala sam da neželim drip i da ću ih moliti da mi ga nedaju. ako pokušaju.
26 kol 2007, 09:56
Dobila drip bez pitanja, nakon 8 sati trudova. Otvarala sam se, ali ne dovoljno brzo, pa su mi dali drip da ubrzaju. Nakon toga rodila za 1,5 sati.
26 kol 2007, 12:48
Na prvom porodu dok sam bila još mlada i neiskusna šibnuli su mi drip kao da ubrzaju stvar (pritom mi je pukla vena na desnoj ruci pa sam imala tjednima užasan podljev, svi su me ovako gledali

misleći valjda da sam na heroinu

), rodila sam brzo, porod je bio lagan no ipak su me rezali. Bila sam uvjerena da sam prošla super da ne može biti bolje.
Na drugom porodu sam već imala nešto više znanja i vlastitih stavova pa sam znala da ću odbiti drip ako mi ga ponude i pustiti svom tijelu da samo odradi, te da ću moliti da me ne režu. Tako je i bilo - drip mi je ponuđen i bez problema sam ga odbila, nisu me rezali niti sam pukla, rodila sam još brže (u odnosu na prvi put) i lakše težu i veću bebu.
26 kol 2007, 12:52
ja sam dosla u rodiliste otvorena 8 cm (cak su me zaboravili i "sredit" od njihove panike da cu brzo rodit,) ali kako sam legla na stol trudovi bili slabiji utoliko da sam zaspala 5 minuta.
Drip sam odbila ali kako sam vec lezala 2 ure i bilo mi tako neudobno i pocela sam bit prenervozna, dr mi je ponudila drip i da cu rodit u dva truda. Uzela drip i nakon 20ak minuta rodila.
26 kol 2007, 12:57
Barbi je napisao/la:rodila sam još brže (u odnosu na prvi put) i lakše težu i veću bebu.
mene je toga najviše strah, da će biti još teže i veće, jer je Toni bio 4600g/54cm
26 kol 2007, 20:20
Na drugom porodu dosla u bolnicu 4 cm otvorenas gotovo bezbolnim trudovima, i puknutim vodenjakom koji je curkom curio, dobila odmah drip i rodila za 2 sata.
Ja bih to ponovila
26 kol 2007, 22:45
Ne znam sta bih rekla za drip
Na prvom porodu ga dobila - otvorila se jako brzo, ali onda se zakompliciralo sa izgonom. Trudovi su bili jaki, bolni i ucestali.
Na drugom porodu prosla bez dripa, opet se otvorila jako brzo i opet se zakompliciralo sa izgonom. I opet su trudovi bili jaki, bolni i ucestali.
27 kol 2007, 11:28
Došla sam u bolnicu sa svojim trudovima, u noći sa srijede na četvrtak. U petak ujutro otvorena tek 2.5 cm. U 15h otvorena 5 cm. Prokidali vodenjak, dali drip i u 17 h moja žabica je bila u mom naručju. Trudovi na dripu su bili gadni, na rubu izdržljivosti, ali kad se uzme u obzir da sam rodila jako brzo, nakon tri tiska beba je bila vani - vrijedilo je. Drip nije ništa strašno, a pomogne i mami i bebi da se dugotrajno ne muče. Barem u mom slučaju porod nije trajao satima....
27 kol 2007, 13:11
Došla otvorena svega 2 cm, ali sam se otvarala lijepo školski. S obzirom da se radilo o prirodnom porodu nakon carskog nisu niti pomišljali dati mi drip. Gledajući žene oko sebe koje su ga sve redom dobile ja sam samo molila boga da mene izostave. Moji su trudovi bili predvidiv s pauzama, a njih su prali bez predaha.Iako su one rađale brže od mene opet bih u velikom luku zaobišla drip.
27 kol 2007, 13:47
ja sam sva tri puta dobila drip
prvi i treći je stvarno i ubrzao porod i trajalo je jako kratko
drugi porod je bio induciran i nakon probijanja vodenjaka ja se i dalje nisam otvarala, a onda su me svako malo nasilu otvarali
cijelo to vrijeme bila sam na dripu inducirani porod je poćeo oko 7 ujutro u 12 sam bila u rađaoni, a u 5 sam tek rodila, davali su mi iekcije protiv bolova i vlažili mi usta, ali nisu trudovi bili tako strašni cijelo vrijeme, tek negdje oko 3 mislila sam da nikad neće završiti i da ja ne mogu više i sve je dobro prošlo
nemam ništa protiv dripa kao tkavoog jer se ja nijednom nisam loše osjećala, a i moje kontrakcije kao takve prije dripa trajale bi satima
27 kol 2007, 13:51
mene je toga najviše strah, da će biti još teže i veće, jer je Toni bio 4600g/54cm
Dominika, pa ako si prvi put rodila bez problema i drugi put ćeš. ;-)
Moja šogorica je rodila dečka od 5060g, vaginalno, bez epiziotomije i pucanja. Sitna je i mršava.
Ja budući da sam na prvom porodu dobila drip a na drugom ne mogu itekako usporediti trudove sa dripom i bez njega i konstatirati da su prirodni trudovi puno manje bolni, s pauzama između i lakše ih je "prodisati". To je barem moje iskustvo.
Moji prirodni trudovi su slabi i vrlo malo bolni ali se otvaram jako brzo unatoč nejakim (ali očito učinkovitim) trudovima. Po mojoj procjeni, drip na prvom porodu mi je ubrzao porod za možda nekih 15-ak minuta do pola sata maksimalno, odnosno imam dojam da mi je samo zgusnuo trudove bez razmaka i učinio taj period više iscrpljujućim, ništa nisam dobila tim vremenskim skraćenjem.
Možda sam mazohist

ali ja sam u drugom porodu neusporedivo više uživala, baš sam osjetila da sam svakim trudom bliže svojoj bebi, osjetila sam da se razmaci smanjuju, trudovi duže traju i da je sve baš onako kako treba biti.
I užasno mi je žao bilo poslije tog predivnog iskustva što sam dozvolila na prvom porodu da mi dripom i injekcijom "protiv bolova

" koja me samo ošamutila propustim pune svijesti dočekati svoje prvo dijete.
27 kol 2007, 14:09
Moji prirodni trudovi su slabi i vrlo malo bolni ali se otvaram jako brzo unatoč nejakim (ali očito učinkovitim) trudovima.
Ovo i ja mogu potpisati. Sa takvim skoro bezbolnim trudovima sam stigla u rodiliste - nakon püola sata me primalja pregledala i bila sam vec 6 cm otvorena. Sat i po nakon vec sam rodila- bez prokidanaj vodenjaka, bez dripa, bez sredstva protiv bolova, bez epiziotomije.
Izgon je bio nesto bolniji- ali 2. beba je imala 3 cm veci obujam glave i bila nesto teza.
Poslije 2. poroda nismo bili iscrpljeni ni ja ni beba toliko koliko nakon prvog poroda. I dojenje nam je puno lakse krenulo i 2. beba je snaznije i bolje vukla- a nismo imali ni zuticu.
27 kol 2007, 23:37
Meni je porodjaj bio skroz induciran. Moj dr je trebao ici na odmor, pa me je ostavio u bolnici 2 dana prije termina, bez bolova, otvorenu 1 cm.
Dobila sma vaginaletu koja nije bila ucinkovita. Poslije 2 sata slabih trudova pitao me hocu li indukciju i ja odbila. Sat i po nakon toga, posto se nikako nisma otvarala, dao mi je indukciju bez daljih pitanja. Kasnije su probili i vodenjak, ali nisam osjetila nikakvu razliku ni nakon toga. Trudovi su trajali dobrih 9 sati i drip je povremeno pojacavan. Od svega mi je najgore bilo rucno otvaranje svakih 20 min - pola sata. Izgon se iskomplikovao i ni drip nije pomagao.
Nadam se da cu sve to zaobici ovoga puta.
28 kol 2007, 07:44
20 h sam bila pod dripom,jako sporo sam se otvarala,neznam kako je s trudovima jer sam dobila epiduralnu!!
28 kol 2007, 09:36
Cure,meni je ovo pomoglo,,,kolko vidim-iskustva su različita,,Kako god da bilo na kraju se dolazi do istog zaključka kao i obično kaj se tiće trudnoće i porođaja-svaka trudnica drugčije podnosi trudnoću,svaka trudnoća je drugčija pa tako i reagiranja na drip..Kak bu samnom,,ajme

:conf ,,al mislim da se još nemoram time mučit,bude i to vrijeme došlo-sad idem papat :papica
Hvala
29 kol 2007, 11:48
pukao vodenjak, odnosno polako je curilo - gotovo neprimjetno, najcesce tokom mokrenja od ujutro do nekih 12-13h kada sam stigla u bolnicu - odmah klistir i na drip!
Nije bilo trudova, dosta plodne vode iscurilo, otvorena 4cm!
Nakon prikopcavanja na drip (bez epiduralne) krenuli trudovi - intenzivni i jaki i stalno su se pojacavali - bolno ali eto ... rodila nakon 6h s pomoci dr. (stisnuli su mi trbuh rukama

) !!!
29 kol 2007, 13:57
Meni su dali drip bez pitanja, bolovi su bili jaci, al izdrzljivi i rodila za sat i 10 minuta
31 kol 2007, 08:44
Virtuallmommy je napisao/la:došla sam u bolnicu na pregled otvorena 4 cm bez ijednog jedinog truda.
Ista priča i kod mene. Stavili me na drip, probušili vodenjak, trudovi me šibali skroz i to užasno. Kad su me pitali jel imam trudove rekla sam im da nemam pojma jer nije bilo stanke, stalno sam osjećala bol. Onda su me išli rukama otvarati što je bilo užasno bolno i na kraju su zaključili da je beba prevelika da rodim prirodno (4.560 i 53) Sljedeći put bih bez dripa i ostalih "dodataka".
31 kol 2007, 12:40
Ihaa... Rukama?!?

Užas.
31 kol 2007, 14:11
rukama?

ajme strave
ja sam oba puta dobila drip, ne bunim se jer mi je oba puta puko vodenjak, bez trudova, otvorena valjda 2 prsta

prvi porod uz cijelo vrijeme dripa trajao 6h, drugi 4h, jest da su trudovi cesti i jaki, ali kad si pomislim koliko je moglo trajati bez toga

, prezivjela sam i nismo se prevec namucili, to mi je vazno ;-)
01 ruj 2007, 18:23
Je, rukama. Bilo je jako bolno i malko sam zastenjala i neka stara babica je bila tamo i rekla : šta je dijete pa to je samo običan pregled. Mislila sam si mamicu ti babetino... ona će meni muljati. Pa imam pravo znati što mi rade...
01 lis 2007, 17:24
Nitko me nije pitao ništa, bila sam otvorena 5 cm, probušili su mi vodenjak,dali drip i rodila sam 2i pol sata poslije toga. Posljednjih sat vremena trudovi su bili bez pauze, to mi je bio najgori dio, al ok je sve prošlo, mislim da bi moji trudovi produžili još par sati, al oni su bili podnošljivi i s urednim pauzama.