Sada je: 13 srp 2026, 08:46.

Kako se nosite sa trudnocom?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Kako se nosite sa trudnocom?

PostPostao/la Maslacak » 17 stu 2007, 20:28

Jeste li ponosne trudnice koje isticu svoj stomacic, ili ga mozda skrivate... Pokazujete li rado slicice sa UZV?
Educirate li se ili stvari prepustate slucaju (pretpostavljam da se sve forumasice educiraju jer inace nebi bile ovdje)..?
Kako gledate na porod, a kako na period nakon poroda- jeli vam sve to jos uvijek daleko?
Kakav vam je stav prema dojenju?
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Daphne » 17 stu 2007, 22:29

educiram se maksimalno, hvala svim duplim i troduplim mamama na podijeljenom iskustvu i savjetima...
trbuh nit isticem nit skrivam, nemam ga zasto sakriti, a ni nesto posebno isticati...
slicice sa uzv-a pokazujem onome koga zanima, posebno one sa 4D jer su zaista fascinantne..
poroda kao takvog se ne bojim, znam da me ceka carski, ali se bojim onog perioda nakon poroda, i one kolicine boli o kojoj svi pisu...
dojenje... hm.. to je opet prica za sebe.. svakako cu pokusati dojiti i izdajati za trojkice a koliko cu uspjeti u tome, to samo Bog zna... u svakom slucaju velika mi je zelja dojiti ih bar malo...
Daphne

PostPostao/la Sarah Kay » 18 stu 2007, 00:58

Ah, Daphne, šta da čovjek kaže poslije tebe :mrgreen:
Ne guram namjerno svoju trbušinu ljudima pod nos, al tolika je da ju je nemoguće ignorirati. Educiram se puno manje nego prvi put. Logično :cool Ne pokazujem slike s UZV, nekako sam oprezna s tim djeljenjem informacija i veselja s drugima, šta'š, takva sam.
Volim to držati za sebe i za uzak krug odabranih ;)
Sarah Kay
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Marto » 18 stu 2007, 01:16

Prvi puta sam pretjerivala u svemu, svi su odma znali da sam trudna, slike sa uzv-a sam gurala pod nos najbližima (i onim malo daljima ;-)), a najviše sam pretjerivala u educiranju! :up Drob sam ponosno nosila okolo! ;-)
Nisam razmišljala o porodu, al bila sam svjesna da me čeka i da spremna neću bit nikad (šta je i istina jer ne možeš se pripremit na nešto šta ne možeš ni zamislit, moraš to proživit).
Razdoblje nakon poroda bilo mi je super! Osim plakanja i nerviranja oko dojenja. :( Bila sam uvjerena da ću dojiti i o alternativi nisam uopće razmišljala. A morala sam počet dodavat adaptirano nakon 8 dana. :roll:

Ovaj put ni meni još nije došlo do glave da sam trudna (a ide mi 10. tjedan), zna jako malo ljudi, ne educiran se uopće (zasad).
Za porod ne brinem, nadam se da ću priživit i ovaj put. :mrgreen: Al planiram na tečaj, na koji nisam bila prvi put.
Šta se tiče dojenja, na to sam prvo promislila kad sam svatila da sam trudna. To je jedan od razloga radi kojega ću na tečaj, jer još uvik ne razumin "di sam falila". :dunno I to želim ovaj put "odradit" uspješno! Razdoblje nakon poroda također me brine, jer ću imat "novu" bebu plus moga Zmaja :3srca koji će imati tek godinu ipo. Virujen da ću uspješno hendlat sa oboje! :cool
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 19 stu 2007, 10:41

Ja sam oba puta bila jako ponosna na svoj "opseg" :mrgreen: , što nitko osim druge trudnice ne razumije. Sa slikama uzv-a sam prestala još u prvoj trudnoći kad sam shvatila da osim dr i mene nitko ništa ne vidi na tim slikama (btw ja sam toliko buljila u te slike da sam čak i oblik uha vidjela-pričam o običnom uzv :shock: )
Ostale neću komentirat, jer nisam trudna trenutno...
IINA
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 19 stu 2007, 11:09

trudna samm ostala neočekivano, dijete nisam planirala, na trudnoću nisam bila spremna - ni načinom života ni načinom razmišljanja.

ja nisam vrsta osobe koja će imat sliku djeteta na mobitelu ili desktopu kompjutora i koja će svima udivljeno pričati o svom djetetu tako da nisam davila nikog ni sa pričama o trudnoći ni sa slikama s ultrazvuka, osim onih koji su pitali i zanimali se. priče o trudnoći, iskreno, ni meni nisu posebno zanimljive i skoro sam svisnula kad sam se jednom našla u društvu još tri trudnice u kojem se pričalo kolko je koja kila dobila, kolko koja puta ide piškit, kolko kakat, kolko je koja puta rigala, kolko koja strija dobila...ja sam u čudu gledala i umirala od dosade...zato mi je super što se družim s ljudima koji uopće nemaju potrebu sa mnom razglabat o trudnoći nit sam im išta drugačija sugovornica jer sam trudna.
'jel sve ok?', pitaju, budući da je možemo mirno nastaviti dalje o filmovima, knjigama, glazbi, predizbornoj kampanji :mrgreen:, kompjutorima..i svemu ostalom što nas zanima...

jednako tako trbuh ne skrivam, al bome nisam niš posebno ponosna na njega - bez uvrede iznimkama, ali zatrudnit i nije neko postignuće, dovoljno se seksat bez zaštite.
ja se sa svojom trudnoćom nosim dvojako - u principu dobro, ali balansiram između krajnosti koje me povremeno uhvate - ili sam sva ushićena i fascinirana promjenama koje mi se događaju ili sam raspižđena zbog gubitka slobode kretanja, oblačenja, izlaženja, funkcioniranja u svijetu....
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 19 stu 2007, 11:31

joj fr,r kak ćeš se ti iznenadit, sama sebe...i druge još više :mah
IINA
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 19 stu 2007, 11:35

e, da! i ide mi na živce kad mi govore kak ću se stubokom promijeniti i postat druga osoba!

naravno da će me dijete promijeniti i naravno da će dijete biti dio mog života, o kojem ću i pričati...a u jednom razdoblju i fokus mog života.

al da ću se pretvoriti u ženu koja priča SAMO o svom djetetu - nema šanse!
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la indijanka » 19 stu 2007, 11:47

Volim biti trudna, to je posebno stanje i ako se zanemare one nus pojave, zaista divno doba.
Ne gnjavim previše ljude s trudnoćom ali okružena sam mamama i one se same interesiraju.
Ovaj puta nemam previše vremena uživati u trudnoći, imam malu bebicu ali s druge strane sada znam kako ću dobiti još jedno divno biće, znam što znači biti mama i presretna sam, nema nekih strahova i strepnji.
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zauvijekmama » 19 stu 2007, 11:57

frrr...ti uvijek pokusavas biti drugacija od drugih...ali to je tvoja volja...
I da...meni je zatrudniti "postignuce"kako bi ti rekla...
Ali tko ce tebi stati na kraj... :roll:
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la frrr » 19 stu 2007, 11:59

ne pokušavam ja ništa biti, ja sam samo onakva kakva jesam...
rekla sam već da nek se iznimke ne uvrijede, znam da ih ima...
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 19 stu 2007, 12:01

:mah Trudi se...samo, da je netko pred recimo tri mjeseca rekao (na nekom koncertu, of kors), da ćeš postat na forumu-pazi sad MAME I BEBE; kaj bi rekla?!? Pokušavaj i dalje :mrgreen:
IINA
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 19 stu 2007, 12:03

IINA je napisao/la::mah Trudi se...samo, da je netko pred recimo tri mjeseca rekao (na nekom koncertu, of kors), da ćeš postat na forumu-pazi sad MAME I BEBE; kaj bi rekla?!? Pokušavaj i dalje :mrgreen:

rekla bi mu da je lud! :mrgreen:
kao što rekoh, nadam se da ne pričam kineski, očekujem da ću se promijeniti, naravno da ću raditi stvari za koje ne bih nikad rekla da ću raditi, nisam glupa da mislim da me majčinstvo neće promijeniti...što ne znači da baš moram postat osoba kakvih se grozim, zar ne?
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maslacak » 19 stu 2007, 12:51

I ja volim biti trudna!
Poseban mi je osjecaj imati bebicu u busi. I onda trenutak kad negdje sretnem drugu trudnicu i kad mogu s njom razglabati bas o "tim stvarima"...
Cinjenica je da u trudnoci puno intenzivnije prozivljavam neke stavri- rascmoljim se na filmove, price...
Svoj trbuh nisam nikad kamuflirala,- niti sam zbog njega nosila siroke majice i trenerke- u trudnoci sam se osjecala i bila sam si posebno lijepa i seksi- cak i kad sam isla na porod..
Zbilja mi je lijepo vidjeti trudnicu koja uziva u trudnoci i sa ponosom nosi svoj trbuscic- ali sam i sama dozivjela grozne komentare od drugih zena bas na racun toga.
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 19 stu 2007, 13:07

frrr, jedno pitanjce, nije uopće maliciozno, već sam znatiželjna.
kako to da se unatoč širokim interesima javljaš samo na pfd trudnoća? ima na mib-u spektar tema, od pramenova i bigbradera do izbora i dioničarstva. ne sviđaju ti se ostali pdf-ovi?
eli
Sveta krava

PostPostao/la zauvijekmama » 19 stu 2007, 13:17

eli... :up
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la frrr » 19 stu 2007, 13:19

aktivna sam na jednom drugom, općem forumu :mrgreen:
na kojem sudjelujem na svim ostalim podforumima, osim onom o trudnoći jer su tamo militantne trudnjače koje ne priznaju nikog drugačijeg od sebe
pa na ovom forumu zadovoljavam samo svoju potrebu za ćaskanjem o trudnoći

jedini razlog mog registriranja ovdje je bio da se informiram o trudnoći. zato sam i došla na forum koji se zove mame i bebe. o filmovima, izborima i dioničarstvu se informiram drugdje.

nije bed za pitanje ;)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kimama1 » 19 stu 2007, 13:23

majčinstvo će te promijeniti :mrgreen:
postat ćeš grintava, dosadna, opterećena babuskara poput sviju nas :mrgreen:
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la MATEJA » 19 stu 2007, 13:31

Mislim da nas sve frrr lagano zaj.....(sory na izrazu) :pee !!!
Jana,19.04.2006.
Juraj,11.06.2008.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rachica » 19 stu 2007, 13:34

Zanimljivo mi je kako svaki topic na kojem Frrr iznese svoje mišljenje postane topic u kojem se vode rasprave s njom i u kojem joj se pokušava dokazat koliko će se promijenit. Eto Frrr zbilja jesi po nečem posebna :mrgreen: Evo, ja sam ona od rijetkih koja misli da se nećeš potpuno promijenit..voljet ćeš dijete i posvećivat ćeš mu se maksimalno, nekih ćeš se stvari odreć, ali to ne znači potpuno, pogotovo uz dobru podršku sa strane.

Ja sam na svoju prvu trudnoću bila urnebesno ponosna, iako nije bila planirana a pogotovo jer su mi tri vrsna doktora govorila o nemogućnosti začeća iz mnogo razloga..bila je to savršena, školska trudnoća i do zadnjeg sam dana bila ista, izuzev fizičkih promjena. I da, promijenio mi se život, iako ne naglavačke i uspjevala sam radit gro stvari koje sam radila i inače.
Druga trudnoća, ponovo neplanirana i ponovo izazvala čuđenje medicinskog osoblja, ovaj put-trudnoća uz mirovanje, ne mogu ponosno pokazivat trbuh i ponašat se ko prije..i više ne uzimam ništa zdravo za gotovo. Sad se samo nadam da će sve proći dobro. Tko zna, možda još do kraja sve bude ok pa ću s još većim veseljem uživat u njoj. :mah
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 19 stu 2007, 13:35

eli je napisao/la:frrr, jedno pitanjce, nije uopće maliciozno, već sam znatiželjna.
kako to da se unatoč širokim interesima javljaš samo na pfd trudnoća? ima na mib-u spektar tema, od pramenova i bigbradera do izbora i dioničarstva. ne sviđaju ti se ostali pdf-ovi?

otela mi pitanje iz usta :mah
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Maslacak » 19 stu 2007, 13:59

Cure nemojte mi offtopicariti ovdje :cool
19.10.2004. J. umjetnik
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kimama1 » 19 stu 2007, 14:21

ma ja uopće ne želim nikome ništa dokazivati, čitam i zabavljam se, pa kad vidim da se netko tako očajnički trudi samog sebe uvjeriti da ga majčinstvo neće promijeniti se onda dobijem poriv da nešto dopišem... :mrgreen: u dobroj namjeri ofkors
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la IINA » 19 stu 2007, 14:57

meni isto jako zabavno ;-) :dj :pee
IINA
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 19 stu 2007, 15:00

ajd pročitaj još jednom što sam pisala ;)
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zeezee » 19 stu 2007, 15:43

Još nisam majka pa ne znam u kojoj će me mjeri promjeniti ili ne, ali primjećujem da me već trudnoća poporilično promjenila.

Ni ja nisam baš sklona razgovorima koji se vrte isključivo oko trbuha, ultrazvuka, dobivenih kila i sl, tj jesam, tu na forumu. Vanjski, 'civilni' svijet pokušavam ne zamarat svojim dijagnozama i ostalim vezano uz trudnoću i predstojeće mi majčinstvo. Budući sam doma na mirovanju ne srećem ostale trudnice osim dvije frendice koje mi povremeno dođu u posjetu ili se čujemo telefonom, a ni tada cijeli razgovor ne prođe na tu, jednu te istu temu.

Ali, promjenila sam se. Meni zatrudnjivanje skoro da i jest bio podvig, nije mi bio dovoljan seks bez zaštite. Već me frustriranje oko toga promjenilo, pa sam, htjela ili ne, više vremena provodila na netu u potrazi za rješenjem nego na kavama s frendicama što je dotad bio slučaj ili tražeći sljedeće stručno usavršavanje. Pa sam se počela drugačije hranit, pa sam i dečka natjerala na promjene...

Sad kad napokon jesam trudna, te neke dijagnoze mi onemogućuju rad, druženja,odlaske na koncerte, komunikaciju s ljudima na kakvu sam dosad navikla, pa se i s te strane neminovno mijenjam.
Nekad se s tim nosim bolje, a ima dana kad je gore od lošijeg. Nitko ne voli biti prikovan u kući, između četiri zida, sa strahovima koji ti se šuljaju najviše noću, pa ni spavanje više nije kao nekad.

Ja svoj trbuh ne mogu ponosno pokazivati jer sam stalno doma, osim kad idem na pregled, i bude mi nekad malo žao zbog toga, a da mogu, možda bih ga onda baš skrivala, tko zna iz kojih razloga. Hoću reći da okolnosti u kojma se nađeš, zahtjevaju prilagodbe, promjene pa i uvjetuju kako će se neki osjećaji razvijati.

O dojenju mislim sve najbolje i svakako želim dojiti svoje dijete, ali me straši pomisao na militatne (netko ih je već tako nazvao) mame koje dobacuju prezrive, osuđujuće poglede onima koje iz ovog ili onog razloga nisu bile u stanju dojiti. Čini mi se da te danas vrlo lako osude kao nikakvu mater ako ne dojiš ili se na posao vraćaš prije djetetovog prvog rođendana.

Uglavnom, vjerujem da će me majčinstvo promjeniti, ali se ne bojim toga. Pa cijeli život se mijenjamo, samo naša osnova koju pomalo nadograđujemo, ostaje ista.
Majčinstvo je takva nadogradnja, samo malo zahtjevnija i s puno više odgovornosti.
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 19 stu 2007, 16:24

ja takoder spadam u one koje su zeljele trudnocu.. godinu dana smo se jako trudili i napokon ostali trudni.... jako smo sretni radi toga, stomak volim pokazivati, draze mi je na sebi imati usku majicu da se vidi nego se kmuflirati u nesto siroko... oko sebe nikoga ne "davim" sa pricama ali trenutno je cijelo drustvo u fazi brakova i djece tako da nam je to tema koje se dotaknemo kao i svake druge, to je nesto sto nam je svima zajednicko u ovoj zivotnoj fazi i veseli me i pricati o tome i razmjenivati iskustva, naucim puno....
uzivam u trudnoci u svakom trenutku (kad izuzmemo one male neugodne sitnice koje idu uz nju)...
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la frrr » 19 stu 2007, 16:40

ja sam se baš bila zezala s frendicom - znaš šta je najgore kad si trudna? cijeli svijet zna da si se seksala i kad! :mrgreen:
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 19 stu 2007, 16:47

i najsmjesnije od svega mi je bilo gledati kako moj tata cestita prvo njemu pa tek onda meni :)
a da nisam trudna onda bi mu odrzao lipu lekciju :oops:
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la olja » 19 stu 2007, 17:36

zeezee, jako, jako lijep post! :3srca

ne mogu bas sad pisati - deca me trebaju :wink
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.