Sada je: 13 srp 2026, 08:46.

nizak tlak u trudnoći

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

nizak tlak u trudnoći

PostPostao/la silki » 27 lip 2008, 08:51

kako ste se nosile s niskim tlakom u trudnoći?
često sam malaksava. mrači mi se i zuji u ušima, baš kao pred nesvjesticu.
totalno sam bezvoljna. užasno mi se spava.
zapravo, vrijeme provodim ili na poslu ili u krevetu. ide mi to na živce. ne sjećam se kad sam suđe oprala zadnji put.
vikendom se natjeram počistiti stan, uz dva do tri spavanja od po sat vremena.
hodam s tlakomjerom u torbi. nije se popeo iznad 90/60 (kad je ovakav ja sam super) već neko vrijeme.

doktor me tješi da niski tlak nije opasan u trudnoći. samo trebam piti dovoljno vode.

e da, slano ne smijem jer mi noge otiču :drink
silki
ni kljun ni krila ni nogice

Re: nizak tlak u trudnoći

PostPostao/la Ina66 » 27 lip 2008, 08:58

evo ti na brzaka
the female sex hormones produced during pregnancy lead to widening of the blood vessels in the skin and a degree of physiological anaemia in all women, which has the affect of increasing the feeling of dizziness and faintness. To remedy this situation, it would be helpful to wear graduated elastic stockings on your legs to compress the veins and to keep as active as you can. Exercise sharpens the reflexes, which help to keep the blood pressure at normal levels. Get up slowly from the sitting position and avoid becoming too hot at any time. Drink plenty of fluids and take a little extra salt with your food but certainly not excessive amounts as this can be harmful for the baby.

pa link1

i link2

ili uguglaj low blood pressure in pregnancy

:kiss
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la eli » 27 lip 2008, 09:08

nemoj pretjerivati sa voćem i neslanim povrćem, obavezno puno pij i pojedi si sendvič sa pršutom. po mogućnosti istarskim, taj je nešto slaniji.
eli
Sveta krava

PostPostao/la sanelina » 27 lip 2008, 09:09

Ja oduvijek imam nizak pritisak 80/60 a i u trudnoći mi je bio isti.Vjerovatno mi se organizam navikao na ovaj pritisak jer kad je 120/80 ja sam koma.Imam osjećaj da će mi mozak explodirati. :ne
Kafica,masno,slano,puno tečnosti je jedini način da si pomogneš..Nizak pritisak(srećom) nije opasan u trudnoći kao visok ali je strašno neugodan...umor,vrtoglavica,zamračenje pred očima,pospanost... su propratne pojave niskog.Znam da ti sve to sada jako teško pada ali pokušaj se malo aktivirati,jer kad ležiš pritisak ti bude još niži.Natjeraj se na malo akcije i stalno svako malo gucni vode.
Nadam se da će ti se organizam brzo prilagoditi na nizak pritisak i da ti ostatak trudnoće prođe što lakše. :kiss
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 27 lip 2008, 09:20

inače, moj omiljeni "lijek" se zove parmezan tj. grana padano pa si narežem malo kad me uhvati malaksalost
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la silki » 27 lip 2008, 09:42

ina, ovo s elastičnim čarapama već sam pročitala negdje.
čak mi je i fizijatar to savjetovao zbog izraženih vena, ali i bez njih hoću iz kože iskočiti od vrućine.
navuku se ujutro prije nego ustaneš i cijeli dan bi ih trebala imati na nogama.
možda tamo u 9 mesecu kad malo padnu ove temperature.
vidjela sam ih jučer u dućanu s trudničkim steznicima i grudnajcima. izgledaju k'o dokoljenke, grozno su debele i čvrste.
masno izbjegavam gdje stignem. kile slažem i bez toga :roll:
hranu ne dosoljavam po preporuci ginekologa zbog edema na nogama.
kako god okreneš najprimamljiviji od svega mi je sendvić s grand padana sirom i elinim pršutom :mrgreen:
valjda mi neće malo slanog naškoditi.

thnx :kiss
silki

PostPostao/la cleonikky » 27 lip 2008, 13:11

I ja sam niskotlakasica oduvijek bila, pa i sad sam u trudnoci.
Grana padano i prsut su odlicna kombinacija i priustim si ih s vremena na vrijeme ali ne zbog tlaka nego zbog gusta :mrgreen:
Nego, silki ja vidim da meni cesto pomogne nesto hladniji tus ili setnja na svjezem zraku za tlak. Znam da je kod vas sad jako vruce, ali zapoceti dan s cca 30min lagane setnjice rano ujutro (dok jos nije nesnosno toplo) nije lose i onda se istusirati sa hladnom/mlakom vodom.
Tamariki slika Zvijezdicaslika

The mind, even while looking,sees nothing.
The heart, even without looking,sees everything.
cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la silki » 27 lip 2008, 13:37

Znam da je kod vas sad jako vruce, ali zapoceti dan s cca 30min lagane setnjice rano ujutro (dok jos nije nesnosno toplo) nije lose i onda se istusirati sa hladnom/mlakom vodom.

ovo prakticiram skoro svako jutro jer pješačim na posao.
ovo mi je jedina fizička aktivnost tijekom dana.
neizvedivo je jedino tuširanje nakon šetnje.
silki

PostPostao/la REBECCA » 27 lip 2008, 13:41

Meni je sad u trudnoći tlak 90/50, inače je bio 120/80. Simptome ti ne moram opisivati, ali meni ništa baš ne pomaže. Pojedem malo pršuta, sira, čak i čipsa. Nego jeste li čule da je dobro popiti malo gaziranog pića? Baš bi mi dobro došao izgovor da pijem colu ;) .
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la moon » 06 srp 2008, 14:14

silki je napisao/la:vidjela sam ih jučer u dućanu s trudničkim steznicima i grudnajcima. izgledaju k'o dokoljenke, grozno su debele i čvrste.

Kao dokoljenke, da, ali s oproštenjem -do riti (mogu biti na haltere ili "samostojeće" na silikonsku traku protiv klizanja). Koliko znam nije nimalo preporučljivo nositi nešto što steže ispod koljena, jer upravo spriječava odvod krvi iz potkoljenica.
A ima i čarapa za vene s gaćicama koje izgledaju kao cijele hulahopke. Ali te nisu za ove vručine. :mrgreen:
slika slika
moon
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 07 srp 2008, 09:58

bila sam niskotlakasica cijeli zivot, ukljucivo i trudnoce, pa sam se u drugoj kljukala prsutom. A onda je par dana prije poroda tlak naglo skocio, poradjali su me zbog njega, i mjesecima je iza toga ostao povisen. Sad je oko 120/80. :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Anđela » 07 srp 2008, 17:31

Kroz prvu trudnoću a i sad u drugoj mi je tlak uvjek 110/70! Doc. kaže da je to skros ok!
Započni dan sa osmijehom!
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ciara » 07 srp 2008, 17:39

ja sam imala u trudnoći 90/70 i znam kako ti je.

čak sam jednom ležala na pločniku.a često sam bila na koljenima.
doktor mi je preporučio ove vitamine i postalo je podnošljivo.

http://www.femibion.de/

sretno :bye
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.