Sada je: 13 srp 2026, 08:46.

kalcifikacija

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

kalcifikacija

PostPostao/la MALICA » 25 lis 2008, 16:42

U 27.sam tjednu,i ginekologica mi je dijagnosticirala kalcifikaciju prvog stupnja.
Molim vas za vaša iskustva?
MALICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kalcifikacija

PostPostao/la ella roo » 26 lis 2008, 18:33

Koliko želiš da te plašim?
Ja sam zbog kalcificirane posteljice i nezrelog cerviksa završila na carskom.Ali tada sam bila 40 tjedana trudna.Ne sjećam se kategorizacije.Samo dijagnoze sa uzv, velikim slovima, podvučeno.
Laički...Kalcificirana posteljica bila bi prezrela...znači posteljica svoju funkciju privodi kraju i samim tim su dovod hrane i kisika smanjeni.
"Would you like to try an Australian kiss? It is just like a French kiss, but down under."
ella roo
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Marin » 26 lis 2008, 19:21

Ja te nebi baš toliko plašila!
Kalcifikacija posteljice znači starenje, ali postoje stupnjevi u kalcifikaciji posteljice (I-III). Ako je s bebom sve ok, dobro raste - sam I stupanj kalcifikacije nije ništa zabrinjavajuće. Važno je još naglasiti da prerano sazrijevanje posteljice može uzrokovati i ativno/pasivno pušenje u trudnoći. Pa vodi računa o tome.
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MALICA » 26 lis 2008, 20:41

Cure,hvala.Nespretno sam postavila pitanje,trudna je moja nevista,27+4,ginekologica kaže da je za sada sve ok,
beba je teška 1300gr,malo češće će odlaziti na preglede.Do sada je sve bilo u redu,pa ju je ovo uznemirilo,ma mora sve biti u redu.Hvala u
njeno ime.Ona ne puši. :bye
MALICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.