Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Koliko želiš da te plašim? Ja sam zbog kalcificirane posteljice i nezrelog cerviksa završila na carskom.Ali tada sam bila 40 tjedana trudna.Ne sjećam se kategorizacije.Samo dijagnoze sa uzv, velikim slovima, podvučeno. Laički...Kalcificirana posteljica bila bi prezrela...znači posteljica svoju funkciju privodi kraju i samim tim su dovod hrane i kisika smanjeni.
"Would you like to try an Australian kiss? It is just like a French kiss, but down under."
Ja te nebi baš toliko plašila! Kalcifikacija posteljice znači starenje, ali postoje stupnjevi u kalcifikaciji posteljice (I-III). Ako je s bebom sve ok, dobro raste - sam I stupanj kalcifikacije nije ništa zabrinjavajuće. Važno je još naglasiti da prerano sazrijevanje posteljice može uzrokovati i ativno/pasivno pušenje u trudnoći. Pa vodi računa o tome.
Cure,hvala.Nespretno sam postavila pitanje,trudna je moja nevista,27+4,ginekologica kaže da je za sada sve ok, beba je teška 1300gr,malo češće će odlaziti na preglede.Do sada je sve bilo u redu,pa ju je ovo uznemirilo,ma mora sve biti u redu.Hvala u njeno ime.Ona ne puši.