Sada je: 13 srp 2026, 10:06.

Ostala trudna i onda odjednom strah???!!!

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Ostala trudna i onda odjednom strah???!!!

PostPostao/la ich » 09 vel 2011, 10:46

pozdrav svima,

zanima me da li se i vama događalo što se meni sada događa, znači nakon dugo vremena sam uspjela ostati tudna, trudnoća je i više nego željena,
međutim, zadnjih dana se u meni počinje javljati takav strah, kad beba dođe, da li ćemo to sve moći financijski podnijeti, da li ću svom djetetu moći priuštiti sve što mu je potrebno, što ako mi firma propadne dok dođe vrijeme da se opet vratim na posao, što ako muž ostane bez posla, pere me takva depra da vam to ne mogu opisati.... :ajme

zanima me da li ste i vi to prolazile?
ich
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Ostala trudna i onda odjednom strah???!!!

PostPostao/la IINA » 09 vel 2011, 10:51

Ti si već mama :dada
A ta uloga donosi puno novih strahova i briga.
I još puno više novih sretnih situacija i ljubavi.
:srca
Sve će biti OK :proljece
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la danijela81 » 09 vel 2011, 10:52

i ja sam strahovala, cijelu trudnoću.
sad mi je žao što nisam provela više vremena opušteno, potpuno uživajući u trbuhu i osjećaju da nosiš život u sebi
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la PixyDust » 09 vel 2011, 12:07

Normalne su brige i strahovi, bez njih čovjek i ne bi bio dobar roditelj! Normalno je jer znaš da odsad nosiš odgovornost za jedan novi život. Ali upravo ta odgovornost donosi tvom životu jednu novu dimenziju. Sreću i ispunjenost kakvu samo dijete može donijeti. :luv Svi smo to prošli. :hug
slika slika
PixyDust
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrcinela » 09 vel 2011, 12:17

sve mi je to poznato, ja sam sve moguće crne scenarije prevrtila u glavi....i sad ih vrtim i vjerujem da to svi rade.... lakše je kad kažeš naglas čeg se bojiš i onda vidiš da nisi jedina
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pinkis » 09 vel 2011, 12:28

ich je napisao/la:pozdrav svima,

zanima me da li se i vama događalo što se meni sada događa, znači nakon dugo vremena sam uspjela ostati tudna, trudnoća je i više nego željena,
međutim, zadnjih dana se u meni počinje javljati takav strah, kad beba dođe, da li ćemo to sve moći financijski podnijeti, da li ću svom djetetu moći priuštiti sve što mu je potrebno, što ako mi firma propadne dok dođe vrijeme da se opet vratim na posao, što ako muž ostane bez posla, pere me takva depra da vam to ne mogu opisati.... :ajme

zanima me da li ste i vi to prolazile?

znam na sto mislis. ja sam se sve donedavno budila u hladnom znoju i prije nego otvorim oci smisljala kako cemo financijsku krizu koja nas ceka (ja sam od onih koje gube placu dok su na rodiljnom).
ali nekako se stvari smire s vremenom... kasnije, kad osjetis bebu i naraste trba, sve ces vise misliti na to malo cudo s osmijehom, dat ce ti snagu! :kiss
pinkis
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 09 vel 2011, 13:25

nakon dugo vremena kad je mene dočekao + bila sam presretna a onda milijun strahova.
normalno je to. sve će biti ok, i sve će se moći. jednostavno, sad si mama i brineš se.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la penny » 10 vel 2011, 22:37

:dada roditelji su da brinu

al pokusaj odgodit brigu za neko drugo vrijeme,pokusaj se oduprijet depri,nije dobro ni za tebe ni za bebicu,sad uzivaj u trudnoci,u slatkim udarcima,i svim blagodatima tog stanja
brigat ces kad se rodi :)
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la mmici10 » 09 ožu 2011, 22:58

takav strah je normalan.ja sam 3 godine čekala svoju curicu koja sada ima godinu dana,i opet sam ostala trudna,sad sam u 6mj.prvi put nisam osjećala strah ali sad ga već osjećam od prvog dana.ne smiješ dozvoliti sebi da se prepustiš tom strahu, samo je važan onaj život u tebi,sve se ostalo već nekako riješi.
Cvita - 1 godina - mamino sunce
mmici10
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Gloria's Mum » 20 ožu 2011, 15:01

Ja cu ti samo realno reci da bebici u pocetku zaista netreba puno..samo puuuno ljubavi. :dada Majka,cica i puno njeznosti.
Ono malo krpica i sitnica za pocetak stigne se priskupiti u toku tih 9mj trudnoce.
Dalje kako djete raste tako se prikupljuju i ostale sitnice za koje nekako uvijek izmislimo novac koliko god da smo u skripcu.Meni osobno jedina veca investicija je bio biciklo "Bratz" za Gloriu i to kad je napunila 4 god.Bas u to vrijeme smo oboje bili bez posla..ali smo ga kupili.Kako?Vise se i nesjecam.
Ako se osvrnes oko sebe vidjeces obitelji sa vise od jednog djeteta i ne bas pretjeranim prihodima.A neces vidjeti neku pretjeranu tugu u ocima te djece.Ljubav i male stvari cine ovaj nas zivot. :mah
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.