Sada je: 01 svi 2026, 13:11.

Kako napraviti pauzu od par dana?!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Kako napraviti pauzu od par dana?!

PostPostao/la Ramona » 12 ruj 2007, 14:30

Bebica ima 15 mjeseci. Zadnjih par mjeseci smo smanjili dojenje i sveli na jedno popodnevno (mada je to znao preskociti), dojenje pred spavanjac i tokom noci jedno ili dva. Zadnjih 10ak dana je opet siskio svakih par sati jer sam bila na odmoru i na raspolaganju da visi po meni.... :mrgreen: E sad mi se smijesi par sluzbenih putovanja u trajanju od 2-3 dana! Frka mi je zbog bebija, ali me i strah upale! Kako da pregrmimo dane razdvojenosti???
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 12 ruj 2007, 23:04

za bebija ne brini, ako bude u dobrim rukama koje će ga nosati i zabavljati, u ovoj dobi neće mu previše nedostajati sisa.

ponesi izdajalicu i probaj se izdajati jednako puta i u istoj količini u kojoj orhi sisa (ne trebaš navijati sat po noći, samo u jutro dobro isprazni grudi). i nadaj se da ga neće proći želja za sisanjem kad se vratiš doma.

:juhu
eli
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 13 ruj 2007, 09:11

ako je zadnjih dana povecao potraznju, moguce je da ce ti se jako povecati proizvodnja. ja bih ovom elinom samo dodala da poneses mozda i pokoji list kupusa ako se slucajno dogodi prepunjenost...
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Ramona » 13 ruj 2007, 09:14

Super cure! Tako sam nesto i planirala spakovati izdajalicu i kupus! Ej, zamislite ako carinik na granici bude rekao da otvorimo torbe !!!! :mrgreen:
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vragec » 14 ruj 2007, 14:04

:rolf

.....nemam neki dodatni savjet, curke su rekle sve ;-)
vragec
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la natasha32 » 18 ruj 2007, 18:30

samo da te pozdravim, i sretno s putovanjem!

drzi grudi u toplom (kako ovo zvuci ;-) ) i pazi na propuh, grudi ce ti biti osjetljivije nego uobicajeno, nijedna izdajalica ne moze izvuci kao beba. lako mozes 'fasovati' mastitis, no ako si vec imala iskustava i na vrijeme ga 'uhvatis', brzo ces ga regulirati. ja nisam vjerovala kad sam duboko u drugoj godini dojenja dobila mastitis, bas jer sam se opustila da mi se to sad vise ne moze desiti. moze uvijek, i jako brzo te zaskoci!
ne sjecam se ni koliko imas iskustva s izdajanjem? sretno u svakom slucaju! :mah
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RitaZG » 03 lis 2007, 21:14

Meni bi pomoglo da ne mislim i govorim o klincima kad mi se cice napune. Nevjerojatno ali znale su mi se skroz otvrdnuti i bit bas ogromne u par minuta sto bi pricala o djeci i cim bi prestala cice bi se smirile.Znala sam biti i po 8 sati na poslu u komadu i onda normalno drugi dan dojit cijeli dan i nista. JA bi ih izdajala pod toplim tusem na vecer.
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kukunka » 04 sij 2008, 12:48

dojim 18 mjeseci. pred 2 mj. sam vikend provela bez svog sisavca. sve je proslo ok, ali sam jako zurila nazad doma ne samo jer mi je falio nego su mi i cice vec bile kao divovske silikonke. izdajanje mi nikad nije islo pa ga nisam ni prakticirala. kad mi cice tak nabreknu, onda su i bolne, a nista ne izlazi ni rucno ni izdajalicom. kad cicamo uobicajenim ritmom, cine se kao da niceg u njima nema pa me takav ishod skroz iznenadio. drugi sam ga put tek nedavno odvojila od cike na jednu noc. jedva sam izdrzala do slijedeceg popodneva. izgleda da se proizvodnja jos povecala u odnosu na zadnji put. cice mlitavice mi je tesko izdojiti jednako kao i bundeve. zene s iskustvom, dajte kakav savjet za izdajanje jer me uskoro ceka jos par dana razdvojenosti od mog misa! :wink
Juju 10.7.2006.
kukunka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 04 sij 2008, 13:16

Kad sam išla na službeni put a još sam dojila (dijete od 18 mjeseci), uvalila sam se navečer u vruću kadu i onda se izdojila Aventovom izdajalicom.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la kukunka » 07 sij 2008, 13:04

hvala, hajdi, probat cu tako.
Juju 10.7.2006.
kukunka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.