Sada je: 01 svi 2026, 13:11.

Pozitivne reakcije okoline na dojenje...

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Pozitivne reakcije okoline na dojenje...

PostPostao/la Nico » 22 sij 2008, 00:39

... iliti topic suprotan onome 'prijavljujem neugodnost'.
Jeste li nailazile na pozitivne stavove okoline na dojenje?

Ja moram priznati da od pocetka svog dojilackog staza na neki nacin ocekujem i pripremam se na negativne komentare okoline.
Prvi put sam M. dojila u javnosti kad je imala oko dva mjeseca, u jednom shopping centru, u kaficu onako bas nasred tog shopping centra. Bilo mi je malo neugodno i stalno sam zjakala okolo spremna na poglede neodobravanja, ali nije ih bilo... jedna je zena prosla kraj nas, vidjela da dojim, i tako se toplo nasmijesila da mi od tog trenutka vise uopce nije bilo neugodno. To mi je bilo bas onako super iskustvo, tj. bas lijepa reakcija okoline.

Drugo pozitivno iskustvo bilo je kad je M. imala oko godinu dana, zbog neke smo male temperaturice zavrsili na hitnoj... ne sjecam se vise kako sam sa sestrom (bila je vrlo mlada) dosla do toga da je dojim. Nakon sto se malo cudila da jos imam mlijeka, totalno se odusevila cinjenicom da dojim i poticala me da je stavim na cicu, cak nas je smjestila u jednu praznu ordinaciju da imamo privatnosti....

Eto to je to. Neugodnosti za sada, kuc kuc, nisam imala (ako ne brojim svoju sogoricu koja je nedavno znakovito okrenula ocima kad je cula da M. jos uvijek cica).
Decko - listopad '03
Curica - kolovoz '06
Nico
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TanjaMT » 22 sij 2008, 10:18

ja nisam nikad i nigdje imala neugodnosti (mislim i na A i na HR). a dojila sam na razlicitim mjestima, kako sam se zadesila: na Grabenu na klupi :mrgreen: , u japanskom restoranu, na plazi redovito... tek kad su bili malo veci (znaci negdje pred prvu godinu) i kad im je cica bila manje interesantna od svega drugog, trazila sam mirnija mjesta jer mi je bilo dosta da svako malo okrecu glavu, gledaju kako netko prolazi ili muha leti, a moja cica ide s njima :drink
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la eli » 22 sij 2008, 10:24

neugodnosti nikad, pozitivne kometnare prvih šest mjeseci dok su se još čudili kako to da mi mlijeko nije nestalo.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Stefanova_mama » 22 sij 2008, 10:27

Ja sam imala viteza (MM) koji je uvek i svuda bio spreman da brani nase pravo na slobodno sisanje i sa Stefanom i sa Milanom.

Od okoline nisam imala neugodna iskustva, koliko od medicinskog osoblja (jedan lekar opste prakse, jedan ortoped i par medicinskih sestrica, ali ne sve) i najblize rodbine.

Dojila sam na raznim javnim mestima, jer mi je glad moje dece ipak bila vaznija od misljenja okoline i bilo je i par osmeha.

Nismo se razmetali.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la lilly » 27 sij 2008, 23:09

Moram reci da je moja dr opce prakse dobro reagirala na dojenje, ali zato gin i pedijatrica nisu bas odusevljeni.

Moji i muzevi, i ostala uza rodbina su odusevljeni jer je mali zdrav ko dren(puj-puj), a ostali tak tak...
Frendice mi dosta dobro reagiraju, jedna je rodila prije 7 i pol mj, i jos doji malu mada prvo dijete nije dojila, a druga je rodila prije tri i pol i isto doji.... Malo sam utjecala na njih, dosta smo pricale o tome.... :3srca
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.