Sada je: 01 svi 2026, 13:11.

Dojenje i migrena

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Dojenje i migrena

PostPostao/la Stefanova_mama » 01 vel 2008, 11:48

Imam migrenu i dojim. Probala sam uzeti paracetamol kad nailazi napad migrene, ali paracetamol jako lose podnosim (jetreni rezultati mi ne budu ok, dugo nakon upotrebe jednog jedincatog paracetamola).

Dakle ceo migrenicni napad (nekad tri dana i tri noci) podnosim na "suvo", bez ikakvih medikamenata, a migrene imam od 2-4 puta mesecno. Od silnog bola smanjuje mi se proizvodnja mleka i onda se zaista mucimo (ne odustajemo, ali bude nervoze dok ponovo ne navucemo mleko).

Pijem magnezijum, nekad pomogne, nekad ne.

Ima li nesto biljno, prirodno, nesto cime bih sebi mogla pomoci da umanjim bol prilikom migrene.

Neurolog nije umeo reci zasto dobijam migrene, ali imam i hipotireozu sto moze i ne mora biti povezano.

Ako nista drugo, dajte mi bar iskustva kako prezivljavate migrenicne napade dok dojite.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la ivana7997 » 01 vel 2008, 11:52

nemam migrene, ali bolove sam dok sam dojila uglavnom rjesavala voltarenom ili ibuprofenom.

protiv migrene, odnosno za sprecavanje iste, pomogne potpuno izbacivanje kave, redovit san i redovito vjezbanje. ovo nije moje iskustvo ni preporuka struke nego iskustvo iz moje bliske okoline
ivana7997
Abundija

PostPostao/la badada » 01 vel 2008, 12:20

došla sam te zagrliti jer znam kako je to gadno :hug
ja nisam dojila,ali sam jako često imala napadaje migrene kad sam rodila,u onim prvim mjesecima
jednom sam završila na hitnoj,na injekcijama ,jer više nisam mogla

meni osobno pomaže piti puno tekućine,minimalno 2 litre dnevno,nesmijem previše spavati i odmarati,ali niti pretjerivati s kavama i colom i sličnim napitcima,slatko mi paše kad osjetim da bol dolazi,i masaža pod tušom :dunno

ali ako stvarno ništa ne upali,popijem aspirin,samo jedan,da mi bar malo bude lakše

e da ,meni ibuprofen ne pomaže kod migrene :dunno ,kod svega drugog da

što se tiče biljnih i inih pripravaka,možda da pošalješ kurtizani pp
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Dojenje i migrena

PostPostao/la ema emily » 13 vel 2008, 01:37

znala sam imati migrene dok sam dojila tako da te razumijem :hug .....jedino što ja nisam htjela uzeti nikakve lijekove :roll:
Najgore mi je bilo što od toga dehidriram pa se smanji produkcija pa dijete postane nervozno pa ja s njim i tako ukrug...
Ono što meni uvijek pomogne su tuširanja, naizmjence vrućom i hladnom vodom, od čega se potakne cirkulacija u cijelom tijelu, te mazanje glave cold gelom. Znam da zvuči čudno, ali to doslovce "ohladi" glavu.Ja sam kupila taj cold gel u DM-u (to je na bazi mentola). Mažem (lagano umasiram) ga uz rub kose po cijeloj glavi. Ne može ti škoditi, možda ti pomogne a znaš i da bebi neće naškoditi.
A ovo da ti migrena traje tri dana :strah :strah Meni traje jedan dan, s tim da ako počne i povraćanje onda zna biti stvarno grdo ....... :puke nebrojeno puta
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la NatasaM... » 13 vel 2008, 10:27

te mazanje glave cold gelom

bi li efekt bio isti kad bi se na glavu stavio hladni oblog? ili topli oblog?
ne znam bas puno o problemu, samo me zanima
NatasaM...
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ema emily » 15 vel 2008, 10:46

NatasaM- ne znam bi li efekt bio isti sa hladnim oblogom :dunno Nisam to probala, ali mi se čini da ne bi.
Mislim da cold gel djeluje više dubinski i dulje, oblog mi se čini površinski i moraš stalno mijenjati plus ne znam kako bi si stavila oblog oko cijele glave ?Ali, vjerojatno bi, s nešto slabijim učinkom, moglo pomoći.

Ja glavu hladim zato što kod migrene imam osjećaj da mi je sva energija nakupljena u njoj i da mi glava kuha , i time si pomognem. Kao i poboljšanjem cirkulacije u cijelom tijelu time što se tuširam naizmjence vrućom/ledenom vodom.
Pomaže i reiki, ali to moraš znati.
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.