Sada je: 01 svi 2026, 17:37.

Preosjetljivost na određeno adaptirano mlijeko

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Preosjetljivost na određeno adaptirano mlijeko

PostPostao/la klara » 25 stu 2009, 10:54

Moja beba ima 5,5 mjeseci, na formuli smo od rođenja (prvih mjesec dana uz dojenje). Do prije 15-dana nismo imali problema s hranjenjem, a sada smo prilikom hranjenja počeli biti nemirni, gledamo lijevo-desno, puno prduckamo, nešto slično kao prilikom grčića. Zaspimo na trenutak, onda počinje stenjanje i glasan plač koji traje kratko, pa opet zaklimamo i tako dosta vremena. Spustiti bebu u krevetić postala nemoguća misija, odmah otvara oči ili počinje glavom okretat lijevo, desno i probudi se. Inače po danu spavamo 2-3 puta po 45 min i hranimo se jednom po noći. Beba inače lijepo napreduje i imamo već 9 kg (rodili smo se sa 4900). Dali s netko od vas susreo s takvim problemom ili je i to neka od faza :roll: ?
klara
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Preosjetljivost na određeno adaptirano mlijeko

PostPostao/la swenova mama » 25 stu 2009, 12:31

nisam se srela s tim, postoji mogucnost da ti je dijete preosjetljivo na neki od sastojaka, primjerice laktozu. kakva je stolica?
Ukoliko je samo zrak, jesi li mijenjala dudu?
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la klara » 25 stu 2009, 13:49

Stolica je rijeđa, ali sam to prepisivala zubićima (od 3,5 mj dobili smo dve jedinice). Probala sam staviti dudu broj 3 (avent) ali nam mlijeko curi sa strane. Zaboravila sam napisati da smo promjenili HIP za NAN upravo zbog toga(tjedan dana smo na NAN-u). inače beba je pravi mali smješko, igramo se gugućemo, već odavno ima želju dignuti se (odiže se 20-tak cm kad je na ravnom - u kolicima ili krevetiću). Do pred malo smo uredno popili bočicu n 9 h navečer, zaspali do 3 - 4 h, popili drugu bočicu i spavali do 8 h.
klara
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 25 stu 2009, 15:54

a gle. Ako je puna zraka i ima rjedje stolice i na Nanu i na Hip-u onda je zaista vjerojatnost od preosjetljivosti na laktozu velika. Pogotovo ako su i rjedje stolice.
Medjutim, ako je to krenulo tek pri promjeni na drugo mlijeko, vrati se na staro.
U prvom slucaju mozes sama kupiti soyamil i pokusati s njim da vidis hoce li se stolice same vratiti na normalu i opcenito bljuckanja i to. Vrati li se vjerojatnost je jos veca za laktozu.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la klara » 25 stu 2009, 16:13

Rijeđe stolice su nam krenule od kako smo dobili zubiće, pa sam mislila da je to od toga. HIP sam promjenila upravo zbog toga. Za 10-tak dana idemo na kontrolu sa 6 mjeseci pa budem pitala pedijatra šta on kaže na sve to. Naš pedijataj čim vidi da beba dobro napreduje i da je raspoložena kad dođemo na pregled, smatra da ništa drugo nije bitno niti me neke stvari ne pita koje su po meni isto tako bitne.
Beba koja dobro napreduje svejedno može biti osjetljiva na laktozu - to me buni :/ ?
klara
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 26 stu 2009, 14:39

ne znam, moj je napredovao najnormalnije dok mu nije izbilo u akutnu fazu, onda je prestao dobivati na tezini. Imao je vise od godine.
swenova mama
Sveta krava

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.