O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
01 svi 2006, 18:11
...roko će sad 14mj i tata mi je na
ao u istri šparoge,nisu blizu ceste ili u zagađenom okolišu,već ih je
ao u šumi...<
>...pa me zanima dali ih može i roko papati da mu ih skuham na pari sa još nekim povrćem,probao je jednu i do
o mu je-nije mu žuko,ma njemu je sve mljac glavno da se jede,nisam nigdje našla od kad mogu i one.<
> <
><i></i>
01 svi 2006, 23:53
Lukas ih je probao prosle godine (govorimo o zelenim, divljim sparogama), dakle malo je bio stariji od tvog Roka i kad se upisao cijelo pelensko podrucje mu se jaaako zacrvenilo tako da smo kompletno odustali od sparoga. Mozda ove godine ponovo probamo (kad i ako ih uberem ). Sparoge su poznati "prociscavac" organizma. U svakom slucaju bi ih malom djetetu davala na kapaljku. <
><
><i></i>
02 svi 2006, 09:07
tanja je sve rekla <
><i></i>
02 svi 2006, 11:56
...evo jučer je probao,pišolina je zaudarala ,ali sve ,planiram mu ponovno dat za 10 dana-jel premali razmak... <
><i></i>
02 svi 2006, 15:11
Mila ih je probala prvi put ove godine. <
>Znači sa pune tri.<
>Ali friške, na salatu sa bućinim uljem , domaćom kvasinom i malo soli.<
>Mi isto jedemo divlje, starci mi uberu u šumi.<
>Nekad ih napravim same na salatu, ali ih znam često pomiještai s nekom drugom salatom.<
>Uglavnom, Mila ih jako voli, baš ih gušta jesti.<
>I nisam primjetila da je imala nekih promjena u mokrači, niti probavi niti ništa sl.<
> <i></i>
02 svi 2006, 17:09
Hm, nadajmo se da ce ih za 10tak dana jos biti. <
>I mama bi sine , al ove godine nismo uspjeli u berbu... <
><
><
><
><i></i>
02 svi 2006, 21:23
E ih je jela prvi put s 13-14 mj. Sve je bilo ok, ali tamaniti ih je pocela tek godinu kasnije, s 2 god. Danas, s 5, moze ih sama na
ati dovoljno da ne ostanemo gladni. <i></i>
03 svi 2006, 23:28
Nama su sparoge omiljeno jelo. Probali smo ih prvi puta sa nepune dvije godine i u proljece su jednom tjedno na meniju.<
>Spremamo ih na fritaju, jusno, sa tjesteninom i rizotom. <i></i>
09 ožu 2014, 16:00
dižem malo topik
vrijeme je šparoga
slučajno sam naletila na članak na indexu o finoj kašici za djecu od 10 mj koja uključuje šparoge
šparoge idu po tablici tek iza 12 mj, pa ću taj recept prepisati u naše recepte, ukoliko imate neki šparogasti (ili ne šparogasti) recet za podijeliti s nama- evo gdje ga možete staviti
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=40&t=72999ukoliko vam bebač ima iznad 12 mj i imate domaće šparoge ovo je pravo vrijeme za isprobavanje