Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

probavni problemi i dojenje

09 sij 2008, 09:30

kao sto sam napisala, trebam hitnu info pa unaprijed zahvaljujem na brzini......
evo zove me frendica, majka 7-mjesecnog djecacica kojga doji (poceli su i sa dohranom sa navrsenih 6 mjeseci) i veli da nju muci straaaaasan proljev i to uzasnog tempa (sorry na indiskreciji al htjedoh biti iscrpna; naime od jutros u 7.45 je imala vec 5x proljev :shock: :shock: :shock: )
Pitenja je: moze li ga normalno dojiti?
one zna da li i maleni ima event. slicnih problema jer on jos spava i nije mu vidjela pelenu!
Moze li nekaj uzeti za sprjecavanje prloljeva tipa onaj ugljen ili tak nekaj?

09 sij 2008, 09:37

Može medicinski ugljen, on se uopće ne apsorbira u organizam, može i linex uz to. I svakako neka nastavi dojiti, jer razvija antitijela i prenjet će bebaču, pa će on to lakše preboliti :mah

09 sij 2008, 09:38

da, ali treba puno piti. makar na silu, male gutljaje, da ne dehidrira. nek si uzme onaj rehidromix ili kako se već zove. tu na forumu je i recept za umesokuzo, prirodni pripravak koji zaustavlja proljev i pomaže izbacivanju njegovih uzročnika. za ugljen ne znam.

prije diranja djeteta neka dobro opere ruke, nek ne kašlje prema njemu i tako to... te viroze su kapljičnog tipa.
najvjerojatnije je malo virusa već prenijela djetetu i tu ne može više ništa nego se nadati da će kod malog biti puno blaže. većinom tako bude.

još jednom - obavezno piti.

09 sij 2008, 15:51

Ja sam dojila kroz dve crevne viroze. Pila sam aktivni ugalj, a drugi put kad je bio veci popila i flonivin (nesto za obnavljanje flore creva i prekidanje proliva).

09 sij 2008, 15:55

Može normalno dojiti.

09 sij 2008, 19:42

cure hvala vam puno :mah
Odgovori