O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
25 sij 2008, 15:10
Samo sam radoznala, a netko mozda zna odgovor: D. cica uglavnom ujutro poslije spavanja. Zatrazi on jos koji put u toku dana ali to je vrlo kratko i nije svaki dan. Jedino je ovo jutarnje "ozbiljno" i redovito. kako sam radila scintigrafiju bubrega a farmakolog mi je rekao da se izotop raspadne u roku nekih 30 sati, ja sam se u medjuvremenu pokusala izdojiti. Mislim, pa tu nema nista. Znam da izddajanje ne pokazuje stvarnu kolicinu mlijeka, ali mi je zaista tesko zamisliti da tu ista ima jer sam se namucila a izdojila sam tek toliko mlijeka da pokrije dno bocice. Iz obje cice. koliko to uopce onda ima smisla? I je li moguce da tu ima vise mlijeka (a moralo bi biti puno vise) nego sto se meni cini?
25 sij 2008, 15:19
Ma jasno da je moguće. Neke žene nikad ne uspiju ništa izdojiti, a djeca im normalno sisaju i rastu
25 sij 2008, 15:25
ima više, definitivno.
i ne trebaš izdajati to "zagađeno mlijeko" u tom roku koji je doktor naveo ono će se očistiti iz tijela (limfa, cirkulacija).
25 sij 2008, 16:10
Imala sam mastitis kada je S. imao 6 meseci, na elektricnoj bolnickoj izdajalici izaslo je samo 20ml, a on je ipak na necem odrastao i raskrupnjao se i sretno sikio dugo dugo. Ima tu nesto, samo beba izvuce mnogo bolje od izdajalice.