Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Dojenje u bolesti, pliz pomoć

27 tra 2008, 19:32

Frendica je u bolnici s malom (8 mjeseci) već tjedan dana, malićka ima upalu bubrega, a sad je ona (frendica) izgleda pobrala i neki želučani virus, povraća, proljev, temperatura.... pita me do koje temperature (svoje naravno) smije dojiti malu, i da li je problem to što povraća, hvala!

Re: Dojenje u bolesti, pliz pomoć

27 tra 2008, 20:58

Što se njezine bolesti tiče, može dojiti bez ogrničenja.
Ja imala nekoliko puta slično nešto u različitoj dobi njegovoj...

Nek me isprave cure ako griješim

27 tra 2008, 21:05

Ja sam dojila kroz dva takva virusa i najvisa temperatura koju sam imala i dojila je bila 39.5.

27 tra 2008, 21:06

ja sam dojila uz herpes zoster.
jedino nesmije ako uzima neke lijekove.

27 tra 2008, 21:43

ti trbušni virusi se prenose kapljično i bliskim kontaktom pa bi bilo dobro da malecku koja ima ne baš bezazlenu bolest doji i mazi jako pazeći da ne puše u nju i da što više nosanja i bliskih kontakta prepusti tati. naravno, jako je bitno dobro oprati ruke, a nije loše dok je pod tim virusom svakodnevno promjeniti posteljinu.
da beba nije bolesna, sve ove predostrožnosti ne bi bile potrebne.

27 tra 2008, 21:46

Uh, hvala na odgovorima, upravo mi je javila da su nju potjerali iz bolnice jer da je valjda potencijalni izvor zaraze (a sigurno je to pokupila u bolnici....), malena je ostala sama, na infuziji jer i ona povraća, a ona je sva u komi sada na zaraznoj....grozno mi je radi njih, trebale su sutra ići doma

27 tra 2008, 21:51

a joj! :( neka bar proba nagovoriti liječnike da puste tatu da odsjedi noć uz bolesnu bebicu.
mama nek se doma izdaja kako ne bi zaradila upalu. mlijeko može slobodno zamrznuti, ono nije zarazno, već sadrži antitijela.

29 tra 2008, 23:29

Vibram za mamicu i bebicu, jadne...

30 tra 2008, 08:04

Kako je?

30 tra 2008, 13:06

Ma grozno, cijela obitelj (muž, njegovi, njena mama..)je dobila temperaturu, proljev...i nisu im dali uopće da dolaze!!!!???, samo su se mogli čuti telefonom sa med. osobljem, strava. Jutros su otišli po nju, nismo se poslije čule

13 svi 2008, 00:19

nadam se da je cijela obitelj bolje i da su doma, sretni i zdravi.
Ja sam svog malog dojila i pod temperaturom (imala sam mastitis) koja je išla i do 39,5. Treba samo paziti koji se lijekovi uzimaju, da nisu štetni za bebu.
Kad sam liječniku u hitnoj rekla da dojim ( u cijeloj priči dobila sam i alergijsku reakciju na antibiotik :roll: i završila na hitnoj ) pitao me "pa kako ste ga dojili pod temperaturom?" na što sam ja odgovorila "isto kao i inače" Mislim, koje pitanje :roll:

13 svi 2008, 14:56

Stefanova_mama je napisao/la:Ja sam dojila kroz dva takva virusa i najvisa temperatura koju sam imala i dojila je bila 39.5.

i ja ovako, ali sam imala jednom virozu, ove zime, ona je imala 2 mjeseca.

13 svi 2008, 15:44

beba se može zarazit čisto jer je s tobom, ne jer ju dojiš, dojenjem prenosiš svoja antitijela, ako imate isti virus, beba će prije ozdravit ako dojiš, naravno
Odgovori