Ne mogu vjerovati da na ovom pdf-u trazim savjet
Dakle, mnoge od vas znaju da sam Adriana dojila 18 mjeseci i sve je islo kako treba, nikad problema, mljeka ko u prici....
Prije 2 tjedna rodjena je Stella i manji problemi sa dojenjem poceli su jos u bolnici.
Nije mogla uhvatiti cicu kako treba unatoc pravilnom polozaju. Na bradavicama su nastale rane, odmah sam tamo trazila pomoc savjetnica za dojenje, cak sam i na predavanje isla (odrzava se svakodnevno na odjelu). Savjetnica- cim je vidjela kako ona otvara usta i ne stavlja jezik na donju usnu, nego ga gura prema nepcu- pitala me da li je rodjena carskim rezom.
Yep. Stavila je rukavice i pogledala joj u usta. Onda mi je objasnila da nekim bebama koje su rodjene carskim treba vise vremena da im se jezik spusti. Kad se bebe rode vaginalno pri onom okretu dok izlazi glava, pa rame - bebe dozive neki klik sa zivcima i misicima- i tako sve sjedne na svoje. Kod carskih je taj proces drukciji i bebe nemaju taj klik. Ali sve nakon nekog vremena opet dodje na svoje.
Elem, uz moju snaznu volju, njihovu podrsku, nastavila sam je dojiti unatoc bolnim bradavicama (koje su btw, ravne inace). Dosle smo kuci i morala sam je stalno buditi za dojenje jer je ona puno spavala. Toliko spava da mi se cini da se ni za dojenje ne bi budila. Onda sam prije 2 dana posjetili pedijatra jer sam bila strasno zabrinuta zbog tako puno spavanja. On ju je pregledao, sve je za 5. Zdrava, krasna beba koja puno spava i dobiva na tezini
Tezina je ovakva:
Rodjena je sa: 2985gr
Nakon 3 dana imala je: 2820
Nakon 5 dana (izlazak iz bolnice) imala je 3025
9.i dan imala je 3170
11.i dan imala je 3260
Dakle, evidentno ide gore.
Ali, sinoc sam totalno otkacila.
Negdje od 3pm-6pm bila je na cici manje -vise stalno i onda je kad bi stavila cicu u usta povukla 2-3 puta i udri u plac. Ja je stavim na drugu cicu- ista prica

Nikako je smirit. I tako do 8pm i onda u suzama posaljem MM-a da ide kupit formulu( jer je naravno u kuci nisam imala ni za
hitan slucaj). Dok se vratio, ona je zaspala na cici i nisam joj dala nikakvu formulu.
Uzmem izdajalicu- ne mogu izdojiti ni kap
Primjetila sam ja da su mi cice praznije i mekse, ali kontam - uspostavila se ponuda i potraznja i to je to.
(Da li je ona dobrahno icicala sve iz obje cice u tih 2-3 sata viseci na njima????)
Nocu sam je budila svakih 3 sata (taj ritam sam pokusavala
nametnuti i tokom dana), ponekad i manje. Medjutim ona zaspe na cici nakon 5 min, i nema sanse da je probudim. Moram je totalno skinuti i tek onda se malo razbudi. I onda opet povuce par puta i zaspe.
Inace imam prilicno jak LD i mozda je njoj fakat dosta tih 5 min (napominjem da je i Adrian bio uvijek 10-ak min, ali on je cini mi se efektnije cicao, jace vukao i bio kao pirana- svakih 1-2 sata na cici).
Nocas sam je budila isto svaka 3 sata i nakon toga se izdojila (iz cice iz koje je ona dojila i iz druge koju nije ni takla). U toku noci sam skupila 100ml- sto mi se ne cini tako lose.
E, sad pitanja:
1. Sta raditi (osim izdajanja nakon dojenja) da se produkcija poveca?
2. Na koje vremenske razmake je buditi za dojenje? (ja bi bila najsretnija kad bi njen zahtjev za dojenje bio svakih 2-3 sata, ali ako bi dojila na NJEN zahtjev to bi onda bilo mozda i 5-6 sati)
3. Da li joj nuditi i drugu cicu (cak i ako zaspe na prvoj?)
Imam jos neka pitanja, ali evo je probudila se...
e, da jos i ovo: pelene su pokakane skoro nakon svakog podoja (nekad svakog drugog)- kolicina cca 1 malena zlica, konzistencija i boja ok, mokre pelene hm..ima ih ali pelena nikad nije onako puna, natopljena.