O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
03 kol 2008, 20:34
Moja beba je na adaptiranom. iz zdravstvenih razloga nisam ju dojila,tj.kratko,ali mlijeka još uvijek ima,vidim po mokrim majicama iz kojih ga doslovno mogu cijediti. Ako je mali navodno alergičan na mliječne proizvode i ja ne smijem uzimati mliječne proizvode,koliko dana treba proći od zadnjeg mliječnog proizvoda da bih opet pokušala sa dojenjem?
Nije da je sve rješeno sa mnom,ali raspitala sam se da zapravo pravih kontraindikacija za dojenje nema(iako su mišljenja oprečna)
03 kol 2008, 22:36
Pa i nema, ako ti ne jedeš mliječne proizvode=kako je na AD ako ne smije mlijeko?
Neznam koliko treba proći, ali vjerujem da se ne radi o više od 1-2 dana, budući da je probava brza:)
04 kol 2008, 09:10
eli će se sigurno javiti s točnijom informacijom, ali meni se čini da neće biti baš jedan-dva dana, vjerojatnije tjedan-dva (čitala o tome davno kad smo sumnjali da mi mlađa ima problem netolarancije laktoze, a dojila ju)
04 kol 2008, 09:16
mišljenja su različita jer je teško odrediti kada se organizam skroz očistio od ml.proizvoda.
za mame beba sa običnim kolikama preporučuje se izbacivanje ml.proizvoda, ali bez očekivanja čuda jer tijelu treba 2tj do dva mjeseca za se skroz očistiti, no kod alergija je malo drukčija stvar. dijete je vjerojatno alergično samo na kazein koji nije sastav majčinog mlijaka (osim možda u tragovima) i kod svih slučajeva gdje su djeca bila alergična na sastojke ad, a da su mame još imale mlijeka nije bilo prepreka da ne nastave dojiti bez ikakve dijete.
na kojem je mlijeku sada tvoja beba?
04 kol 2008, 13:39
Na Pregominu je.
04 kol 2008, 14:57
ako reakcija na proteine kravljeg mlijeka nije drastična (tipa gušenje) ja bi nastavila i dojiti.
šteta što se članica mif više ne javlja na forum jer bi ti ona mogla pomoći. njene cure su imale jako tešku reakciju na obično adaptirano, a inače ih je dojila. možda ti ova tema pomogne, makar u budućnosti, kad dođe vrijeme za dohranu.
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?t=33761
04 kol 2008, 17:48
Reakcija je bila svježa krv u stolici,jednom je čak prsnula krv iz debelog crijeva,a zatim u obliku sukrvice.
04 kol 2008, 17:55
a joj! definitivno gadna reakcija.
ja bi se javila alergologu i pitala za savjet.
04 kol 2008, 18:37
S tim da alergija nije dokazana,kao ne mogu kod tako malih..Tek sumnjaju na to i dalje iako se sukrvica zna pojaviti i sada mada puno rjeđe.
Pregomin sam dobila na recept.
04 kol 2008, 19:18
ima dosta mama koje doje bebe i tek nakon prelaska na dohranu skuže da je dijete alergično i nisam čula da nekome smeta majčino mlijeko bez obzira na ishranu majke.
no tvoj bebač je stvarno mali pa bi mu s jedne strane i malo tvojeg mlijeka dobro došlo, a sa druge strane baš zato što je tako mali dobro je pitati stručnjaka što misli o tome da uz pregomin i dojiš ili daješ izdojeno (jer nije lako bebu naviknutu na bočicu prebaciti na sisanje).
prvenstveno zato što pregomin nije mlijeko već specijalni napitak od soje i svinjskih proteina, a znamo da je mlijeko najbitnija hrana za djecu do godine dana.