Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

breskva i marakuja

04 ožu 2009, 13:22

ej moj sin ima sedam mjeseci..dobili smo neke kasice one vocne od hippa breskva i marakuja ali nisam bas sigurna dali mu smijem dati iako stoji da je od sest mj...nisam sigurna dali smije marakuju.. inace moram paziti puno sta mu dajem zbog sklonosti alergiji a mene obasipali sa svih strana mozes mu ovo ono slobodno...a on hvala bogu oce sve jesti pa mu zato svasta guraju u usta... ocajna sam

Re: breskva i marakuja

06 ožu 2009, 14:27

Megi, nema nikakve potrebe da jedete te kašice. Nisi napisala koje sve namirnice jedete, i u kojim količinama.

08 ožu 2009, 11:50

mrkvu,krumpir,tikvicu,pilece i purece meso,rizu,palentu polako ubacujemo brokulu....jos dosad nije reagirao ni nea jednu od ovih namirnica..zadnja dva tjedna pojede cjelu porciju nekih 200 g nekad vise nekad manje to je njegov rucak,navecer dobije flasicu adaptiranog sa dvije zlice rizinih pahuljica ili zadnja dva dana mljevenih keksa jer mu se riza vise nije svicala odjednom......sve izmedu cika...poslje podne mu dam par zlicica voca svjezeg ili iz staklenke!!!
neznam ako je ovo ok jer trebam nesto promjenit ???
po noci isto sisa dva do tri puta.....jednostavno samo ga tak mogu smirit,neznam ako sam u zadnja tri mj tri noci prespavala u komadu...inace sam mrsava osoba ali ssd sam kost i koza...stvarno neznam do kad ce to tako,nemrem vise!!!

08 ožu 2009, 20:03

Dijetetu koji doji i uredno dobiva na tezini ne treba flasica adaptiranog navecer. Ne znam koji su tvoji razlozi da si ju uvela? U flasicu se stavlja samo mlijeko jer na flasicu se pije, a ne jede. Ne znam kakve si mu kekse stavila u adaptirano ali vecina keksica sadrzi gluten koji se ne preporuca do 8.mj, starosti jer moze izazvati celiakiju, odnosno alergijsku reakciju na gluten. Osim toga keks je slatkis i nikako nije za bebu od 7mj.
To da cesto doji ponoci je normalno, vecina dojenih beba jako dugo doji ponoci, moj je dojio do 15 mj.

U toj dobi normalno je da dijete ima jedan obrok dohrane, sve ostalo dojenje. Ako uvodis drugi obrok, voce, daj mu voce ujutro kao dorucak, pa dojenje, pa rucak, i sve ostalo dojenje po zelji.

09 ožu 2009, 10:28

Moj doji nocu i sa 18 meseci (ima 3 obroka cvrste hrane+dve uzine), kao i brat sto mu je dojio do dve godine i onda prestao sam od sebe. To nije od gladi.

I ne mrsavis od nocnih dojenja. Prekontrolisi stitnu zlezdu (obican krvni test, stitna zlezda regulise metabolizam).

10 ožu 2009, 10:32

Flasicu sam mu morala davati zbog premalog dobitka na tezini na pocetku...sad je ok ali tu vecernju flasicu vise nismo mogli izbaciti(sve isprobali)...milumil ha2,pa dobro necu mu onda vise davati kekse...zato vas ima iskusniji,ti keksi koje mu dajem su od alete i stoje da su od 6mj..i nisam vidla na njima da stoji da sadrze gluten!!!
sto se tice drugog obroka ja bio rade da to bude vacera tako da mu izbacim tu flasicu navecer...i moja beba je vec usla u 8mj...i do kad bi onda on po tvojem misljenju trebo imati samo taj jedan obrok i zasto bas jutarnji mora biti drugi????

10 ožu 2009, 10:46

započinjanje dohrane jutarnjim obrokom je zbog toga da se tokom dana uoče eventualne reakcije djeteta na hranu. ako djetetu daš novu namirnicu navečer, teško ćeš moći pratiti isto osim ako nemaš namjeru probdjeti cijelu noć
Odgovori