Evo što nam se dogodilo.
Mali papa, ja čitam novine i nakon kojih 10 min naglo otpusti cicu.Pogledam ga i imam šta vidjeti.
Obrazi, bradica, usta...sve puno krvi.U ustima mu krv...Prestrašno..A iz bradavice u tankom mlazu šprica krv.
Brzo sam maloga obrisala, bradavicu isto i dala mu drugu cicu.
Međutim, ovu prijašnju sam pregledavala ni sama ne znam koliko puta i nisam našla niti jednu ragadu, tako da mi nije bilo jasno od kud ta krv.
Već sam se prepala da mali nema unutarnje krvarenje...ali kad je papao na drugoj cici, sve je bilo u redu.
Znači, krv je bila iz bradavice, ali i dalje je ona bez ijedne ranice.
I još k tome je jučer bio jako nervozan i tražio je papati svakih 2,5-3 h, a ja mu cijelo vrijeme nudila samo jednu cicu, desnu, jer kad god bih mu ponudila lijevu, opet je počela teći krv.
Tako sam lijevu izdajala, ali čim sam ju više gnječila, sve više se mlijeka stvaralo i nikako ju nisam mogla isprazniti, a ona teška, bolna...
Za manje od 10 min sam izdojila 130 ml i još je bilo mlijeka, a ova na koju sam malog dojila, desna, me već boljela od stalnog nacicavanja...
I onda slijedi idući šok...Stolica...crna kao katran.
Tri put je kakao jučer, i svaki put pelena crna da ne može biti crnija.
Izgleda da se jako puno nagutao krvi...
Ist tako sam mu tokom dana dva puta dala tu cicu i svaki put čim povuče, krene krv.
I onda sam vidjela da imam kao neki sitni crveni prištić i činilo mi se da je to crveno u biti navučena krv.
Zvala sam Rode.
Kaže žena da je vjerojatno blister koji u mom slučaju nije ispunjen gnojem, nego krvlju i da je vjerojatno pukao kad je mali počeo vući i da od tuda krv, da nema drugog objašnjenja, što je i meni bilo logički, jer sam i sama pomišljala na to.
Međutim, kako mali nema niti 3 mj i kakao je crno, još k tome je jako malo piškio, nazvala sam hitnu da objasnim što nam se događa, pa da čujem da li trebamo doći ili ne.
Objasnim ja tako doktorici svoj problem, a ona meni kaže da imam upalu, točnije mastitis i da moram piti antibiotike. Kažem ja njoj da nemam mastitis jer jako dobro znam kako mastitis izgleda, s obzirom da sam ga imala, ali ona i dalje tvrdi svoje.
Rekla je da nije moguče da mi povlači krv samo iz jedne bradavice ( ??? )...Mislim, ona zna, a ne ja kojoj se to događa i dala mi je savjet "zlata vrijedan" - izdajati 2-3 dana tu cicu koja krvari, mlijeko malome ne davati iako kad sam izdajala, krvi nije bilo ni od kud, u ponedjeljak se neka javim svojem dr da mi prepiše atb za mastitis ( koji je i dalje tvrdila da imam) i neka malome počinjem davati adaptirano i prokuhanu vodu sa šečerom

.
Mislim, nakon skoro 3 mjeseca više nego uspješnog dojenja, da sada pređem na adaptirano??? Pa ne pada mi na pamet, kad se samo sjetim kroz kakve sam sve muke prolazila od samoga početka i kako sam se borila samo da uspješno počnem dojiti, i sada da prestanem????
Jako žalosno da jedna doktorica to može uopće preporučiti...
I tako ja poslušala Rode i dala mu na večer tu cicu( prije toga sam ju stalno mazala Pantexolom i razgoličena hodala po kući

) i fino je papao iz nje oko pola sata, bez ijedne kapljice krvi.
Noću isto tako...
Sad je malo prije kakao i vidi se da kakica poprima normalnu boju senfa, iako još ima crne tragove.
Tako da izgleda da je stvarno bio samo blister i duboko se nadam da nije bilo ništa puno goreg!