O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
24 ožu 2009, 14:05
pomoć

Imam problem sa strujanjem u desnoj dojci već 10ak dana.Inače sve dr.ok.Ima li netko slična iskustva?
24 ožu 2009, 14:15
Kakvim strujanjem?
Koliko dojiš, kolika je beba, malo detalja napiši
24 ožu 2009, 14:24
beba ima 3,5 mj. i samo doji.Strujanje je baš bolno,kao da te netko bode iglom,nemogu spavat kad se javi bol i sve je češće.Danas idemo u pedijatrice pa ću je pitat
24 ožu 2009, 14:29
Meni se to uredno dešavalo kod punih dojki kad bi pomislila na dijete ili podoj tada mi je i mlijeko znalo krenuti samo od sebe.
24 ožu 2009, 14:33
javlja mi se i kad je puna i kad je prazna tako da namam pojma šta bi moglo bit
24 ožu 2009, 14:33
Da, čini mi se slično ovomo što folne kaže, kad pomisliš na bebu ili kao let down na drugoj dojci.
Ili je slično bockanju iglom, onda mogu biti i gljivice
24 ožu 2009, 14:34
mislis na bolna probadanja? mozda je soor
24 ožu 2009, 14:35
moguce je da beba ne prazni ravnomjerno sve kanalice na jednoj dojci. pokusaj sa promjenom polozaja.
ili prije podoja na desnoj lagano izmasiraj taj dio u kojem osjecas bol/strujanje.
24 ožu 2009, 14:47
kad je puna napipam neke kvržice a kad podoji nema ih više,to mi se počelo javljat zadnjih 10 dana kad sam ga počela dojit čečće,svake 2-2i po ure
24 ožu 2009, 15:49
te "kvržice" su mlijeko
24 ožu 2009, 15:51
i meni se to dogada isto, ali samo kad me beba ucestalo siki pa mi se povecava prizvodnja mlijeka...i to me bolucka vise lijeva sika koja mi je ujedno i manje protocnija
24 ožu 2009, 15:58
o.k.al jel vas baš bolilo ili samo onako malo,jer meni je to baš jaka bol,cika je vruća,boli i samo ta desna!Baš bezveze

.Probat ću sa novim položajem dok doji na njoj
24 ožu 2009, 20:31
kod mene se ta bol moze opisati kao da imam žice umijesto žila ...zaista neka čudna bol ...neugodna, ali nije i tolika da ne mogu izdrzati
...probaj da sa promijenom polozaja, a i probaj ju izdojiti do kraja ako se sluzis sa izdajalicom...no prije izdajanja svakako se malo izmasiraj
sretno!
24 ožu 2009, 20:53
sad smo došli od pedijatrice.mali je dobija u 10 dana samo 100g,poludili smo.mokraća mu je o.k.rekla nam je da vjerojatno ne pojede dosta,da mu dajem obe sise bez obzira šta mu se neda.ono strujanje u dojci je to mliko šta ostane a ja ga nisam dobro izdojila.pedijatrica je izdojila nekako pravilnije,užasno je bolilo

.naručila nas u ponediljak na testno dojenje.baš smo tužni!evo sad ga dojim,pa ću mu dat obe
24 ožu 2009, 21:06
lamb vjerovatno ti onda mlijeko malo zastaje ...izdajaj se svakako izmedu podoja, jer time ces potaknuti jace curenje mlijeka ....u pocetku izdajanje boli, ali kada krene ju huuuuuuu

...u mlazevima da ih ne mozes ni izbrojati
... moja cura je napunila 6 mjeseci i kako je ona bila jedna od ljenih sisalica morala sam se izdajati i davati joj poslije kupanja svoje mlijeko na bocicu ( cesto bi zaspala, a da se nije nasisala ) ....naime jos uvijek tako radimo i super napreduje ... za prvi mjesec je dobila 1200
pokusaj i ti tako
24 ožu 2009, 21:14
hvala na savjetu,srce si
24 ožu 2009, 22:26
Ja sam sa drugim sinom imala soor i bilo je jako bolno

.
Malo je falilo da prestanem dojiti, jer je bol bila skoro pa nepodnošljiva.
Nijedan doktor mi nije znao pomoći, svi su tvrdili da se radi o mastitisu, da trebam izdajati.
Znam što je mastitis, jer sam ga već ranije imala, a u ovom slučaju to zasigurno nije bilo to.
Ovdje na forumu sam naišla na slična iskustva, pa sam kupila mast (mislim da je mila Rojazol ili Daktarin, ne sjećam se više) i bol je kroz dva dana nestala.
p.s. Zaboravih napisati da sam sigurna da je tada i u mojim dojkama bilo znatno manje mlijeka, jer sam tijekom podoja sva bila zgrčena od boli, nisam se opustila...
25 ožu 2009, 12:15
cika je vruća,boli i samo
Ako je vruća i crvena onda se upalila, stavi kupus u grudnjak
26 ožu 2009, 16:20
sad je bolje.pedijatrica je napravila čudo

.Pitala ona mene kako se izdajam?Ja napravila kako su nas u rodilištu naučili;masiraš,pa stišćeš prema sisi,ona pukla od smija i rekla mi da mi nismo krave i da odbijamo bit krave,LUDA JE,SVIĐA MI SE TAKAV PRISTUP!

Uzela žena sisu i stisla na pravom mistu,mliko štrcalo na sve strane!tata je zbunjeno sve promatra,legenda!Rekla da su mi sise super

,mlika ima puno al eto ipak na testno dojenje u ponediljak

Molim Boga da mali dobije na kilaži jer da nam nebi rekla da TRIBAMO adap.mliko kojeg se užasavam pored majčinog,ništa lipše
Zadnja izmjena:
lamb; 09 tra 2009, 16:16; ukupno mijenjano 1 put/a.
27 ožu 2009, 17:59
nemoj prebrzo promijeniti sisu, jer mozda beba ne dodje do masnijeg mlijeka pa zato slabije dobiva na tezini
01 tra 2009, 23:04
any tako i radimo sad pa ćemo vidit u ponediljak,naručila nas pedijat. na vaganje.Držite fige
02 tra 2009, 00:23
cure, ja izmedju dva podoja (i izdajanja) svako malo osjecam u dojkama kao neki val napetosti koji granici s boli.
stisnem zube, zadrzim dah i imam potrebu osloboditi grudi iz grudnjaka.
ja zamisljam da mi nadolazi mlijeko, ali sumnjam da se to moze tako osjetiti.
ima li tko kakvu ideju?
09 tra 2009, 12:43
Sandi, ovo što opisuješ je kod mene isto kad mi ide LD...
09 tra 2009, 14:31
I meni
14 tra 2009, 10:06
Sandi-kod mene je to isto let down. I nije nebolan. Ja bez jastučića u grudnjaku ne mogu nikud jer imam let down i kad dijete sisa, a i između podoja. Također, dok sisa na jednoj pa krene LD i iz druge paralelno curi.
14 tra 2009, 13:12
hvala cure, ja vec mislila da nesto brijem....
srecom, meni izmedju podoja ne curi mlijeko...samo tijekom dojenja, na jednoj dojim, a druga curi pa moram vatat svime i svacime
al da nekad vidim zvjezde koliko me boli, vidim
14 tra 2009, 21:15
Sandi, ja sam si izrezala i porubila dvije tetre na 4 manje i to su moji, kako ih ja zovem " sisnjaki".
Kad krene LD, da stavim tu tetricu na drugu cicu.
14 tra 2009, 21:24
sandi, kupi udobniji grudnjak. pazi da ne steže, da nema žica. naviranje mlijeka boli ako su sise prestisnute.
15 tra 2009, 21:34
eli, ma ni jedan grudnjak mi nije dovoljno udoban. sad koristim one elasticne topice iz DM-a.
al se bojim jel mi dovoljno drze grudi, a cini se da su one svakim danom sve vece...ili ja haluciniram
03 svi 2009, 10:56
imam pitanje, stavljam ga ovdje, nadam se da je to ok.
dakle, u zadnjih nekoliko dana pri LD osjecam bol u zlijezdama ispod pazuha u desnoj dojci.
prije neki dan na tom mjestu je bio nastao zastoj koji sam mogla napipati kao kvrgu. masirala sam
i stavljala tople obloge, izdajala i proslo je. medjutim ostala je bol koja me brine. inace, ovo je
dojka koja proizvodi duplo manje mlijeka od druge, i ponekad mi se cini da je zbog toga zapostavaljam...
ima li tko slicna iskustva???