O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
08 lis 2007, 18:14
U dilemi sam - kupiti ga ili ne. Jel' pomaže puno ili se može i bez njega. I gdje ga kupiti?
08 lis 2007, 18:46
Jastuk za dojenje sam najvise koristila u trudnoci za spavanje i prve dane doma sa babicom. Sad ponekad polegnem bebu na jastuk- ali ne dojimo vise na njemu.
Moguce da ga imaju trgovine sa opremom za bebe i Kika.
08 lis 2007, 20:47
Ja sam ga koristila sa Stefanom do 6 meseci starosti i u trudnoci za spavanje. Nakon toga sluzio je kao ograda/prepreka na krevetu i sl.
08 lis 2007, 22:10
Ja sam ga koristila sa D. sve dok je htio sisati u ležećem, a ne u sjedećem položaju. I sada ga koristim (7 mj) i vjerojatno ću još dosta dugo. I u trudnoći za spavanje, ležanje.
08 lis 2007, 22:17
nikad koristila niti imala potrebe za njim. prvih mjesec dana sam koristila običan jastuk za dojenje u sjedećem položaju jer mi je tako bilo lakše držati malecnu bebu.
08 lis 2007, 22:22
Prvi put ga nisam imala. Mislila sam da je to bezveze.
Ovaj put sam ga kupila, ali ne onu malu verziju nego veci. Mozes s njime svasta, koristim ga svakako, najvise jer je velik i super se zavalis u njega, pa ti se ruke odmaraju dok dojis, jako je dobra stvar. MM i starije dijete se natjecu oko njega jer se zavale pa gledaju tv.
Sad kad je veca znam ga staviti ao prepreku na bracni krevet dok idem po nesto.
Inace, u Anite su preskupi, u Kiki ima raznih modela, recimo istih dimenzija a sa losijom tkaninom u Aniti je 400-500 kn, a u Kiki 200-250 kn. U Kiki ima i onih malih koji sluze bas za poloziti bebu, ovaj veci je multifunkcionalan. Zao mi je sto ga nisam nosila u rodiliste.
09 lis 2007, 04:50
Meni je bio zlata vrijedan. Dojila sam od prvog dana s njim, dobila sam ga na poklon- zato sam ga i pocela koristiti i ispostavio se kao prava star. Dojila sam s njim do 8 mjeseci, poslije nastavila s dojenjem ali bez njega.
09 lis 2007, 11:14
Meni je zaista poslužio. Od 20-og tjedna trudnoće ni dana se nisam odvojila od njega. Baš mi je pasao za ležanje, a dojenje bez njega ne mogu niti zamisliti!
09 lis 2007, 11:47
Isplati se svaki novcic -sigurna sam!
Pogledaj na netu od Kamarisa pa mozes pitatinjih!
09 lis 2007, 21:07
Baš vam hvala! :juhu
11 lis 2007, 15:00
Mislim da ga je super imati u trudnoći za spavanje, ja sam bebača dojila na njemu prva 3 mjeseca, sada nam služi da ga ogradimo da se ne lupi u zid, a i kao potpora kad uči sjediti.
Ali istina je da se može i bez njega, ali ako si u prilici kupi si ga i to što prije pošto je u trudnoči jako koristan!
11 lis 2007, 15:21
Ja sam kupila u Kiki i za 2 tjedna mi se poderao
12 lis 2007, 08:36
Moj je iz Kamarisa i svima bih ga prporučila.
12 lis 2007, 08:41
Ja sam kupila u Kiki i za 2 tjedna mi se poderao
Koji od nekoliko vrsta iz Kike.
Ja imam onaj veliki i nakon 7 mjeseci uz svakodnevnu upotrebu zbilja je kao nov. Cijena mu je bila oko dvjestotinjak kuna. Znam da je bilo i manjih i jefitnijih. Bili su neki za 70 kuna ali se vidilo da je materijal bezveze.
12 lis 2007, 15:15
Onaj koji mi imamo je kupljen prije vise od 3 g i punjuen je obicnom spuzvom- s tim da mu se navlaka skida i pere na 60° a sam jastuk se moze prati na 40°- platila sam ga tad 10€ u jednoj obicnoj trgovini...
U rodilistu smo imali mali jastuk punjen onim kuglicama i isto nam je super posluzio.
29 lis 2007, 00:56
Jastuk zlata vrijedi!
Htjela sam ga kupiti još u trudnoći ali sam se premišljala...
Kupio mi ga je MM taj dan kada smo se vratili iz rodilišta. Kupljen je u Kiki, onaj veći, skida se navlaka i može se prati.
Preporučam.
22 tra 2009, 12:17
Ako vec postoji tema, molim moderatore da me brišu i upute linkom.
Dakle, zanima me na što treba obratiti pažnju prilikom kupnje jastuka za dojenje jer vidim da se nudi dosta toga i to u značajnom rasponu cijena.
Kakav preporučate i gdje ga nabaviti?
hvala!
22 tra 2009, 12:24
Nisam sigurna kolike mogu biti razlike
Osobno sam koristila običan jastuk, ali i taj vrlo kratko
22 tra 2009, 12:31
ja bih kupila bilo koji. koristila sam najobicniji jastuk, a ovaj za dojenje kad sam ga dobila, mali je vec imao nekoliko mjeseci. dobro je dosao kao ograda za spavanje - i to na podu, da se ne bi otkotrljao...
mozda je korisno imati neki kojemu se punjenje moze prati, zbog bljuckanja... i naravno, pamucna presvlaka koja se moze prati na visoj temperaturi
to je valjda sve
22 tra 2009, 12:38
Ja sam se s prvim djetetom koristila raznim jastucima, manjim i većim, kada bih dojila sjedeći i stalno ga namještala.
Isto je bilo i sa spavanjem u zadnjem mjesecu trudnoće. Ovaj bi, dakle, jastuk koristila malo i za sebe

u danima pred porod i za jednostavnije namještanje bebe u prvim mjesecima dojenja. Samo, stvarno se svašta nudi, sto vrsta punjenja, koji se anatomski namješta po tijel, ma svakojaki...
22 tra 2009, 20:28
ne bacaj lovu i uzmi merkurov, najjeftiniji je. nekih 170kn.
mene skroz dobro služi. možeš ga kupiti u nami ili naručiti netom.
Jastuk za dojenje art. 68
22 tra 2009, 20:51
Ja imam kamarisov. Koristila sam ga 2 godine. cijena mu je 250 kn. Sada sam ga dala frendici i ona ga je koristila u trudnoći (sad u ovom momentu je u rađaoni

)
23 tra 2009, 00:51
...imas u baby media shopu ...nije ni 200 kn, a super je ...punjen je kuglicama stiropora i s vremenom se on formira ...odnosno izgubi malo na volumenu
ja sam ga najvise koristila u trudnoci .... vjecito sam se valjala po njemu, spavala s njim, sjedila s njim ( posluzio mi je i kao naslonjac

) ....ma stalno sam bila vezana uz njega pa sam ga prozvala "moj zamjenski muž"
za dojenje ga nisam nikada uspjela koristiti ...nisam znala kako ... jer uvijek bi mi beba nekako upala
....al uglavnom sad mi stoji u ormaru i ceka da nasa mala milostiva malo odraste i prestane spavati u bracnom krevetu pa da on opet bude u ulozi zamjenskog muža
23 tra 2009, 08:48
imam jastuk za dojenje od mamaibeba.hr.
spasio mi spavanje u trudnocu. navlaka se vadi, mama mi sasila jos jedna da je menjam.
nadam se da ce se i bebici dopasti.
23 tra 2009, 10:10
Hvala na prijedlozima!
23 tra 2009, 10:12
ja nisam imala ni koristila, nisam ni sada kupila.
Zapravo bi, da imam viška love, al kad poželim kupit, sjetim se još 500 važnijih stvari za bebca
23 tra 2009, 10:25
Mi srećom imamo sve od prvog djeteta, tako da si sad mogu dozvolit neke "detalje" za koje sa prvim nisam bila u mogućnosti. Čak je i MM dao zeleno svjetlo.
24 tra 2009, 23:14
Moj jastuk za dojenje, kojeg sam kupila u 4. mjesecu trudnoće kad je trbuh počeo rasti i smetati pri spavanju, još uvijek je u opticaju i koristim ga svaki dan. Dakle, prvo sam spavala s njim tako da sam ga doslovno zagrlila, a on podupirao moj trbuh, a otkad sam rodila služi za dojenje, jer beba i ja preferiramo dojenje u ležećem položaju, pa nas on podupire. Osim toga koristimo ga kao ogradicu za bebu, kao mekanu podlogu za ležanje bebe, a ne smijem zaboraviti i još jednu funkciju; naime nakon epiziotomije i bolne rane služio mi je za sjedenje, jer sam sjela na njega, a bolno mjesto bilo je u zraku.
Ta multifunkcionalna stvar kupljena je u Adaxu za 250 kn i nema nikakvo spešl punjenje. Meni se čini da je unutra neka čvrsta vata (nisu mikrogranule) i super se drži unatoč činjenici da se zbilja svakodnevno rauba već godinu dana. Iskreno, nisam mislila da će biti toliko dobar. Preporučam!
25 tra 2009, 10:34
i ja svoj koristim jos od trudnoce...moj je punjen sa mikrogranulama...
super mi je za dojenje
a i u trudnoci sam ga stalno koristila, pogotovo pred kraj
08 svi 2009, 17:27
Ja sam moj koristila duze od dvije godine sto u trudnoci sto za dojenje sto za ogradicu,sto za podupiranje kada je pocela sam se odizati u puzeci polozaj ...........stvarno sam zadovoljna ostao je kao novi jednog dana za novu bebicu

zapravo dala sam ga sada zaovi ona je trudna

.
Moj je punjen kao nekom cvrstom spuzvom,ja nevolim stvari punjene tim mikrogranulama nekako mi je previse mlitavo

ili kako da vec kazem .Ovaj spuzva mi je super jer se moze oprati ja sam ga prala i imam par extra navlaku super stvar meni je cak to bolje bilo od onog baby gym koji mi malena jedva da je koristila .
Moj je Boopy i kosto je oko $30.
Meni super stvar stvarno preporucam svima ako su u mogucnosti si to priustiti