Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Beba na adaptiranom-kada početi sa dohranom?

28 kol 2009, 10:02

Pročitala sam da bebe na adaptiranom ranije počinju sa dohranom,znači negdje sa 5 mj.Šta vi mislite?

Re: Beba na adaptiranom-kada početi sa dohranom?

28 kol 2009, 10:27

gdje si to pročitala i koje je objašnjenje za raniji početak dohrane?
samo ukratko - početak dohrane ne ovisi o tome koje mlijeko dijete pije već o zrelosti probavnog sustava i spremnosti djeteta. preporučam pročitati Brošuru o dohrani i pogledati malo po ovom pdf-u, ima dosta o počecima - Prva mrkvica, na primjer :)

08 pro 2009, 12:28

Moj maleni je pio Aptamil, i počeli smo sa voćem kada je imao 4,5 mj. Prihvatio je dohranu super.

08 pro 2009, 12:32

dohrana se prema preporukama svjetske zdravstvene organizacije zapocinje s napunjenih 6 mjeseci zivota, nevezano za to je li dijete na majcinom ili adaptiranom mlijeku. jedina iznimka su posebni slucajevi koji s ranijom dohranom krecu iz medicinskih razloga.
sve ostalo odluka je roditelja, uglavnom majki, koje nazalost ili nisu dovoljno informirane, ili su nestrpljive, ili su naprosto pod utjecajem majki, svekrva, strina i tetki... koje su nas, svoju djecu, hranile telecom juhicom s navrsena 4 mjeseca i "vidis kako vam nije nista".

15 pro 2009, 06:47

i ja sam se naslusala toga kako nam nije nista a znam jako puno ljudi koji imaju problema sa probavom, gastrisitis, a cini mi se da svaka treca osoba koju znam nema zucnu kesu :mrgreen:
mozda grijesim ali mozda ima nesto u tome sto smo jeli grah sa 4 mjeseca

15 pro 2009, 09:47

mamashnita od noje je napisao/la:sve ostalo odluka je roditelja, uglavnom majki, koje nazalost ili nisu dovoljno informirane, ili su nestrpljive, ili su naprosto pod utjecajem majki, svekrva, strina i tetki... koje su nas, svoju djecu, hranile telecom juhicom s navrsena 4 mjeseca i "vidis kako vam nije nista".

Kratkoročno, majka je sretna jer dijete papa, dijete je sretno jer ne osjeća glad. Dugoročno, ode želudac.
I onda bebača tam kad ima 5 ili 6 banki boli želudac, što kaže ela sami gastritisi i karcinomi.

15 pro 2009, 10:08

I ja sam za dohranu nakon 6 mjeseci, ali - svaliti sve gastritise, karcinome, odrstranjene žučne vrećice i druge probleme na raniji početak dohrane mi je malo previše ekstrema. :dunno Ipak mislim da tu i mnoge godine prehrane čine mnogo više štete i lošeg utjecaja nego to ranije kretanje s dohranom. :/

15 pro 2009, 10:32

Ne samo ekstremno nego i sasvim nedokazivo.
Može se dogoditi da današnje generacije završe sa još večim
postotkom svega toga, nedaj Bože.
Dohrana nakon šest mjeseci, bez obzira na vrstu mlijeka :dada
Ali iz jedinog razloga što do tada bebi ništa drugo nije potrebno
osim mlijeka.
Odgovori