O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
17 stu 2009, 00:00
Na svim pahuljicama (rižinim, prosenim, kukuruznim) piše da se ne smiju koristiti nakon 3 ili 4 tjedna, ali nekad mi ih ostane i nakon tog vremena i ne vidim zašto ih ne bi mogla koristiti još tjedan ili dva. Koristi te li ih vi ili ih bacate? Mislite li da nakon tog vremena ne valjaju!?
17 stu 2009, 00:12
zašto baciti? mogu pojesti mama i tata.
sa bebinim zdravljem bolje se ne igrati.
17 stu 2009, 09:11
ne bacam
17 stu 2009, 09:26
na kojim to, konkretno, pahuljicama piše?
trenutno doma imam samo neotvoreno pakiranje zobenih i na njima ne piše to o trotjednom roku trajanja.
ostale žitarice jedemo u izvornom obliku tj. zrnu
17 stu 2009, 09:42
ne znam na koje autorica točno misli, no sve sa dodanim adaptiranim imaju jako kratki rok trajanja, što je normalno. na mlijeku se bakterije brzinski razvijaju i mene je, koja sam djetetu davala takve pahuljice. bilo malo strah davati ih i tek otvorene.
17 stu 2009, 09:59
ja sam shvatila da se radi o običnim pahuljicama, zato pitam na koje je točno mislila
ako su te koje ti spominješ, onda se svakako treba poštovati preporučeni rok trajanja - za dijete
17 stu 2009, 10:11
Sjecam se da je na nekim prosenim pisalo... Onim iz DM-a, ali ne djecjim. Uzegnu kad stoje otvorene.
17 stu 2009, 15:34
na žitnim pahuljicama koje su onak sitno mljevene i prerađene, teksture tipa lina, piše da se trebaju upotrijebiti 3 tjedna nakon otvaranja. te koje sam ja imala nisu sadržavale adaptirano.
ja sam pazila da ih držim dobro zatvorene i bacila sam ih nakon 4 tjedna, iako nisu promijenile ni boju ni teksturu ni miris. al dora je tad imala nekih 7-8 mjeseci pa se nisam htjela igrati, a to baš i nije hrana koju bismo MM il ja konzumirali.
kasnije sam pahuljice toh tipa koristila svaki dan za pripremu večere, odokativno i nisam se držala njihovih omjera (stavljala sam ih ionako u acidofil, a ne u adaptirano) i taman bi mi jedna kutija i trajala cca 3 tjedna.
17 stu 2009, 16:19
na skoro svim MILUPA pahuljicama za djecu stoji to pravilo o 3 tjedna.
ja sam ih samo kratko koristila , jeo ih je za dorucak i za veceru (nije htio nista drugo u toj fazi) pa smo ih uspjevali iskoristiti.
da nismo - bacila bi
17 stu 2009, 16:31
Bacam, jer ih prerijetko jede (rižine i prosene), a opet mi ponekad dobro dođu
17 stu 2009, 18:17
Rižine ne jede odavno, ali kad ih je jeo, bacala sam nakon 3 tjedna bez obzira da li ih je ostalo.
Marin je jednom napisala zašto se treba pridržavati tog napisa, ali ne mogu naći gdje je to napisala.
Isto je na ovom topicu.
Na zobenima ne piše rok, samo da ih treba pojesti brzo nakon otvaranja, a ostale žitarice su u svom izvornom obliku.
17 stu 2009, 22:50
Mogu ja sam malo off...
Koje pahuljice sad koristite? Ove koje ne treba baciti nakon 3 tjedna po deklaraciji?
17 stu 2009, 22:57
Tonka još ne jede, al nemam šta bacat jer sve žitarice jedemo i mi ostali, tako da im je 3tjedna i predug rok
18 stu 2009, 00:18
Mislila sam na Milupine ili Hippove rižine pahuljice (bez adaptiranog) i na Babylove prosene (bez adaptiranog). A pitam baš iz tog razloga što inače koristimo žitarice u izvornom obliku, ali mi ponekad i ove dobro dođu kad sam u žurbi.
Hvala na odgovorima!

Nakon četiri tjedna, bacam (Babylove čak nakon 2 tjedna)!
18 stu 2009, 10:09
milupine možeš stavit i vama u varivo
18 stu 2009, 23:16
krumpi, sama pomisao na te pahuljice u varivu mi je bljak
(iako sam ja jednom - i samo jednom - napravila čupavce s adaptiranim

)
19 stu 2009, 00:47
Koje ideje!Svaka čast!
Ali mislim da ih neću stavljati ni u varivo ni na čupavce!
19 stu 2009, 00:51
Lina MM baci u sebe nakon 3 tjedna ako ostanu

, ja bi bacila ...
19 stu 2009, 10:45
joj, ne čupavce nego rafaello, u njih ide mlijeko u prahu!
lina bih i ja bacila u sebe, al ove žitne o kojima pričamo nemaju nikakvih dodataka, to je bezokusno. i paše to u varivo, al je u mojoj glavi to bljak nekako
19 stu 2009, 17:44
Lina bi i ja pojela, obožavam čokolino, ali to mu ni ne dajem jesti. To kupim sebi!
19 stu 2009, 17:49
ja sam mislila da se radi o pahuljicama bez mlijeka, tipa 7corn
19 stu 2009, 21:08
Ma ja im pokušavam smanjiti lina na minimum, pa radije da ostanu
21 stu 2009, 01:40
Marin, hvala! Super objašnjeno.
21 stu 2009, 09:15
Sanika je napisao/la:Bacam, jer ih prerijetko jede (rižine i prosene), a opet mi ponekad dobro dođu

potpisujem
26 stu 2009, 13:56
kod nas i ne traju dulje