Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Kad ste započeli s dohranom

sa 6 mjeseci
26
41%
malo prije 6 mjeseci, bila sam vrlo nestrpljiva
21
33%
puno prije 6 mjeseci
8
13%
iza 6 mjeseci
9
14%

Ukupno glasova : 64

Kad ste započeli s dohranom

14 pro 2012, 23:15

Kad ste počeli? U komentarima možete napisati zašto ste izabrali krenuti baš tad.
Svaka forumašica može izabrati po 3 opcije (za svako dijete posebno, u slučaju da ima razlike)

Re: Kad ste započeli s dohranom

14 pro 2012, 23:19

Sa starijom sam sa šest mjeseci. Nikako nije prihvaćala, užas, samo kad se sjetim :ajme
S mlađom sam krenula malo prije nego je napunila šest mjeseci, u dogovoru s pedijatricom, zbog slabog prirasta u prethodnih par mjeseci. Ona je prihvatila s oduševljenjem, za razliku od sestre, jel' :nokti

14 pro 2012, 23:23

ja sam s prvim krenula s 6,5 mjeseci. bilo me strah krenuti jer je bio nedonošće i imao problema s probavom kao mali. jako je brzo prihvatio i išlo je samo tako. mislim da sam ga ja, a i cijela familija, zvala pero- ždero do nedavno

s drugim sam krenula s 5,5 mj u dogovoru s pedijatricom, najviše zbog problema s anemijom. no nakon par dana, pljucanja, izbacivanja hrane, nagona za povraćanjem sam odgodila do 6 mj.
trebalo je 3 tjedna da to počne ličiti na nešto :lol

14 pro 2012, 23:37

S obje krenuli par dana prije nego su napunile 6. mjeseci, tako nam bilo zgodno jer je MM bio slobodan taj dan :dunno

15 pro 2012, 00:00

Mi smo krenuli sa 5,5 mjeseci sa rizinim pahuljicama, sa 6 poceli uvoditi ostale namirnice, krenula u dogovoru sa pedijatricom zbog manje tjelesne tezine

15 pro 2012, 00:02

Kod mene je streberski bilo i s Afanom i sa Isom. Sa 6 mjeseci i jedan dan.

15 pro 2012, 00:22

Krenuli sa 6ipo mj., a išlo nam je izuzetno sporo tako da je prvi pravi obrok dohrane prihvaćen tek sa 8mj.

15 pro 2012, 00:35

Sa D sam krenula sa 4,5 mj :oops: očima je gutao dok smo mi jeli i jednostavno nisam odoljela da mu ne dam :ajme Ipak nisam sama na svoju ruku krenula sa dohranom, na preporuku pedijatra krenuli smo prvo sa mrkvicom . Dohranu je prihvatio odlično od prvog dana nam je išlo super, do 15 mj je tamani sve živo od voća i povrća , a zato danas neće apsolutno ništa :bigno
napominjem da je bio na adaptiranom mlijeku.
Sa malom ne mislim početi prije 6 mj ...ustvari vidjet ću šta ped. kaže .

15 pro 2012, 02:00

Prije 5-og mjeseca.
Rekla je pedijatrica da mozemo ako hocemo i mi nestrpljivi odmah krenuli.
Isli smo polagano i dobro je sve prihvatila. Ne vjerujem da sa joj naskodila ali s drugim dijetetom cu pricekat 6 mjeseci jer nema potrebe ranije.

15 pro 2012, 08:18

mi smo krenule s 5 mj i 20 dana sa slatkom integralnom rižom. nemam pojma sto mi bi, ali stvarno sam bila nestrpljiva. nije bilo zato jer je ona bila zainteresirana za žlicu - jer je generalno bila zainteresirana za sve sto je nas zaokupljalo. od prvog dana je s nama bila za ili oko stola u koljevci ili kako vec.

a nakon sto sam pocistila sve taj prvi dan, kad smo pojele žlicu ipo raskuhane slatke riže koju sam cijedila kroz sito - pomislilia sam - ajme to cemo sad morati raditi svaki dan :nesvist
mogla sam komotno pricekati jos 10 dana :lol

danas je stvarno dobra papalica (pu pu), dojena beba 20mj... iako mislim da to nema veze. hoce li oni kasnije biti dobri jedaci, slabi, izjelice ili izbirljivci - to ovisi o svemu i svacemu. Je li to faza, jednostavno takvo dijete, takvog apetita... Svakom mislim da se treba pristupiti s puno strpljenja - no to je druga tema

15 pro 2012, 09:10

S prvom sam počela točno sa 6mj, s drugim sam počela sa 6,5mj, a sad s trećom sa 6 i par dana.
Po trenutnom stanju svima je bilo potrebno neko vrijeme da sve profunkcionira. Što će reći da se trenutno s trećom još uvijek ušaltavamo.
Ovih dvoje starijih vole jesti sve i od uvijek su sve jeli, jedino imaju povremene faze kad nešto više ili manje preferiraju.

15 pro 2012, 09:47

s tinejđerom s 4,5 mj po savjetu pedijatrice.
s drugom dvojicom par dana prije 6 mj. bez obzira na savjete pedijatrice da možemo ranije :lol

15 pro 2012, 09:48

neve, uspjela sam odglasat samo za najstarijeg, ovu drugu dvojicu mi nije prihvatilo :dunno

15 pro 2012, 10:19

kad ideš glasat odmah klikneš sve opcije koje želiš i klikneš glasaj. u postavkama ankete sam stavila da se može dati 3 glasa. ja sam glasala odmah za oba izbora, koja su različita.
moguće da se ne može glasati za isti izbor više puta. tj glasat, izać i opet glasati.
idem pogledat.

15 pro 2012, 10:23

S prvo dvoje nesto prije 6 mjeseci, a najmanji je navrsio 6 kad smo krenuli.
Najstarija je prihvatila dohranu odmah. Srednji je sa 8 mjeseci poceo jesti normalnije kolicine, a najmladji sa 7.5.
Zadnja izmjena: Mala Bornica; 15 pro 2012, 13:29; ukupno mijenjano 1 put/a.

15 pro 2012, 10:27

prčkala sam nešto po tome
treba se glasati odmah za sve opcije
ali glasanje više puta za istu opciju ne mogu namjestit :ajme

15 pro 2012, 10:36

promijenila sam uvodni post, sukladno trenutnim mogućnostima kod glasanja
prva mi je anketa, budite blagi :ajme

15 pro 2012, 11:03

Nemaš opciju sa 7 mjeseci :nata gdje mi spadamo, tako da ja ne mogu glasat.

15 pro 2012, 12:54

dodala sam opciju iza 6 mj i samim tim su se svi glasovi obrisali.
ispričavam se i molim cure koje su glasale, ako im se da, da glasaju opet. :ajme
mislim da sam za prvu anketu morala izabrat nešto tipa, koja vam je najdraža boja :ajme :lebdi

15 pro 2012, 13:29

Obje sa 6 mj. Starija prihvatila super (bila je na adaptiranom kojeg je mrzila), mladjoj je trebalo skoro mjesec i pol (sisavica).

30 pro 2012, 14:17

mala će skoro 6 mjeseci i uopće nije zainteresirana za nikakvu dohranu. tuče po bebimilu 2 i to je to. kašicu teškom mukom žličicu-dvije. valjda je na tatu, ni on nije neki gurman :)

30 pro 2012, 14:21

mala će skoro 6 mjeseci i uopće nije zainteresirana za nikakvu dohranu. tuče po bebimilu 2 i to je to. kašicu teškom mukom žličicu-dvije. valjda je na tatu, ni on nije neki gurman :)

30 pro 2012, 14:22

lorena, to nije nista neobicno. par zlica je i dovoljno za vasu dob. moras biti strpljiva i još malo strpljiva. nisi nam rekla s cim ste poceli? kad i kako ste krenuli?

30 pro 2012, 14:45

sa 5 mjeseci je "počela" sa voćnim kašicama. sad joj dajemo i razrijeđeno medolino na bočicu, nije baš oduševljena. ali zato voli smokiće :)

30 pro 2012, 14:55

medolino, kao i ostala lina nisu preporučljiva hrana (pogledaj sastav) za tako malo dijete. kad se daje hrana - daje se na žlicu, bolje nego na bocu, na bocu ide isključivo mlijeko.
što se smokija tiče, smoki ima veliku energetsku vrijednost a jako malu nutritivnu vrijednost. to je grickalica (ako je onaj s kikirikijem onda je teški alergen) te je posve nepotreban u prehrani djeteta, pogotovo ako dijete nije prihvatilo dohranu nema smisla mu davati nekakve grickalice.
pošto ste na početku i kažeš da nije prihvatila najbolje probaj s "pravom" hranom u "pravom" obliku tako da dobije zdrave prehrambene navike.

30 pro 2012, 15:33

mislim da bi medolino i smokiće trebalo izbjegavati dok god se može tj.dok ih dijete samo ne skuži :p npr. u vrtiću ili kod prijatelja...a do toga je još dalekooooo :dada

30 pro 2012, 15:54

Mogu li pitati čemu medolino na bocu? Da podeblja mliječni obrok ili ?
I čemu već smoki?

03 sij 2013, 19:55

S I sam s 5,5 mj i sve lijepo prihvaca. Sa starijom sam 5 mj jer nije bas dobivala na tezini. Prestala je dojiti s 8 mj, nije jednostavno htjjela sisu. Isto dobro prihvatila dohranu.

Za Ivanu mi je pedijat rekla da ne brinem jer je nedonosce, pocela je dojiti danju negdje s 5,5 mj non stop i nocu svake 2 ure. Od kad smo uveli dohranu sad je super.

21 sij 2013, 17:40

sa A sa 6mj,a sa duplicima 5mj i 5dana...zasad usvajamo namirnice,ide nam ok

22 sij 2013, 01:11

Sa 6,5mjeseci. Tako odlučila da prvih 6mj.samo dojim.
Nismo imali problema oko prihvatanja hrane,mada,naravno,i sad ima nešto što nikako ne prihvata
Odgovori