O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
26 pro 2012, 23:20
S kojom ste namirnicom počeli? voćem, povrćem, žitaricom? Zašto baš s tom namirnicom?
Kako je prošlo?
Možete izabrati par mogućnosti - točnije 7 (u slučaju da ste s drugim, trećim, četvrtim..... djetetom probali nešto drugo) ali kako smo vidjeli iz prošle ankete ne možete izabrati više puta isto
26 pro 2012, 23:22
Ja sam oba puta počela s rižom
čitala sam ovdje na dohrani da je žitarica ok za početak jer je blaga okusa
pripremila sam je tako da sam je namočila preko noći (preveliku količinu, naravno) i skuhala sutradan
stariji je reagirao onako - oprezno
mlađi je bio oduševljen - prvi dan - dala sam mu dvije žličice, činilo se da bi pojeo sve da sam mu dala. drugi dan je veselje bilo već malo manje
26 pro 2012, 23:32
ja sa sva 3 s jabukom.
Sva 3x imala domaćih nešpricanih.
Ali zapravo sam s prvim eto tako odabrala jabuku za početak. S drugim rekoh hajmo kao i s prvim prošlo je ok. pa sad ne bi bilo smisla da remetim red

pa je i treći dobio jabukicu.
uvijek je na poečetku smiješno. malo unutra pa malo van, malo po malo. ali ovi veliki papaju sve i nemamo nikakvih problema pa se nadam i ovaj put tako.
26 pro 2012, 23:37
s prvim sam djetetom krenula s jabukom, i ona ju je prihvatila, pa sam tako namjeravala i drugi puta
ali sinko nije htio ni okusiti jabuku, pa sam s njim isprobala rižine pahuljice, i prošle su sasvim solidno
26 pro 2012, 23:41
s rižinim pahuljicama s mlađom

sa starijom se ne sjećam
26 pro 2012, 23:51
s rižinim pahuljicama
27 pro 2012, 00:10
palentom
27 pro 2012, 09:02
sa slatkom rižom!
žitarice su najslicnije po okusu majcinom mlijeku i još slatkaste. proslo je super!
druga namirnica nam je bila kruska - to je proslo komicno. slagala je face - to joj je bio potpuno nov doživljaj i trebalo joj je par dana da se navikne na tako nesto vocno... onda smo krenule s prosom... pa dalje... imam sve zapisano negdje do sigurno tri-četiri mjeseca dohrane.
27 pro 2012, 09:46
Kod starije s jabukom, a kod mlađe s rižinim pahuljicama na izdojenom mlijeku.
27 pro 2012, 10:51
Sa rizom.
Nakon par dana jabuka, pa mrkva, i onda sve skupa.
Iako prvi dan nisam rizu dovoljno usitnila pa mu nesto nije isla, al drugo dan sam vec bila iskusnija

pa sam slozila kako treba.
27 pro 2012, 10:57
vidim da je jabuka hit
27 pro 2012, 11:04
I s prvom i drugom jabuka. Super prihvatile. Rizu s prvom nisam ali s I da, i sada rizine pahuljice stavljam u dosta jela. Ona ih super prihvaca. Kruska je bila koji put u gotovoj kasici s jabukom.
Palenta bio par puta, isto ok. A korabu sam sada drugoj( prvoj nikad) i jako joj se svidja.
27 pro 2012, 11:50
nevenera je napisao/la:vidim da je jabuka hit

trebalo bi onda mrkvicu preimenovati u prvu jabućicu
27 pro 2012, 12:08
mrs. eastwood je napisao/la:trebalo bi onda mrkvicu preimenovati u prvu jabućicu
palo mi isto na pamet
27 pro 2012, 12:47
Neve, od kad si stavila anketu pokušavam se sjetiti, i sad mi je konačno sinulo, počeli smo s kruškom
28 pro 2012, 14:09
S prvom sam počela s mrkvom. Onda je mrkva tako išla, a ja imala iz vrta domaće, mlado, ne špricano i uvijek na dohvat ruke. I da napomenem da nisam imala ovaj forum.
S drugim sam počela s jabukom, nemam pojma što me spopalo ali je sinko bio osjetljiv na nju i dobio grčeve i strašno mu je smetala pa sam je pomakla skroz tamo oko godine. Na krušku je jednako reagirao.
Samo da spomenem da ih sad obožava.
Forum sam tek bila otkrila i počela polako nadopunjavati znanje.
Onda sam u međuvremenu pronašla i brošuru o dohrani "okus ljubavi", prošla kroz neke tečajeve onako čisto informativno, pronašla ovaj pdf i moja svijest o prehrani se počela polako mijenjati i prilagođavati mada još uvijek ne znam sve.
Sad s trećom sam krenula s žitaricama, s palentom. Iako smo tek na početku, s palentom joj može proći sve i više pojede te obroke. Ostale žitarice koje je kušala do sad jednako dobro prolaze, a radi sinkovog iskustva s osjetljivošću na hranu do sad sam sve davala makar minimalno termički obrađeno. Tek ću se sad polako početi opuštati i ono što ide sirovo davati sirovo.
30 pro 2012, 12:00
tikvica
30 pro 2012, 15:51
mrkva nam je bila prva i bio je oduševljen , odmah nam je super krenulo

sa drugom još nisam počela dohranu , razmišljam da krenem ipak sa rižom kao prvom namirnicom
30 pro 2012, 19:37
mrkvica je jako zeznuta namirnica jer neke bebe zatvara. s druge strane - neke ne. u nekim tabilcama ju stavljaju u osmi mjesec.
ali ako u trenutku kad odlucis krenuti s drohranom ne budes imala na raspolaganju provjerene (domace, eko ili organske) mrkvice - onda bih ja radije s rižom krenula.
30 pro 2012, 21:02
Ili palentom, sitnijeg je zrna. Nama je bila pun pogodak.
30 pro 2012, 21:11
ja sam se mislila da li bi s palentom ili rižom. palenta mi se činila komplicirana ali mislim da bi bila čak i bolja jer je sitnija. i ne zatvara kao riža
30 pro 2012, 21:16
Svo troje sa mrkvom.
30 pro 2012, 22:57
Sa prvim sa jabukom, a sa drugim rizinim pahuljicama. Oboje proslo OK.
30 pro 2012, 23:26
Sa prvim djetetom sam počela sa žitaricama i to kukuruzni griz u kombinaciji sa mojim izdojenim mlijekom a onda rižine pahuljice sa sokićem od jabuke,nakon toga domaća mrkva sama pa u kombinaciji sa rižinim pahuljicama.
Sa drugim sam počela sa jabukom( iz našeg vrta, i to sam mu žličicom svježu jabuku grebala), svježa kruškica,kukuruzni griz u kombinaciji sa mojim mlijekom.
30 pro 2012, 23:42
sa Hipp bananom - po savjetu pedice (nisam bila još na forumu), zatim jabuka, mrkva pa riža i kukuruz.
17 sij 2013, 18:18
Počela sam s jabukom, bananom, kruškom i rižinim pahuljicama i s prvom malenom, a sad i s blizancima
17 sij 2013, 18:20
Počela sam s jabukom, bananom, kruškom i rižinim pahuljicama i s prvom malenom, a sad i s blizancima
21 sij 2013, 17:16
sa sve troje prvo mrkva
a sta vam je slatka riza
21 sij 2013, 17:49
MamaMu je napisao/la:a sta vam je slatka riza

ima u bio dućanima, zove se baš slatka riža, tako piše na etiketi
http://www.biobio.hr/slatka-riza-500g-16892
25 sij 2013, 16:51
mi nemamo bio ducane,zato i ne znam