Sada je: 01 svi 2026, 08:56.
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
Postao/la mif » 04 tra 2007, 12:28
Drage moje, imam jedno pitanjce.
Skoro 5 mjeseci uspješno dojim svoje blizanceke bez adaptiranog i nadohrane. Prije cca 2 mjeseca im je diagnosticiran neurodermitis, pa je eto mamica morala izbaciti mlijeko i mlijecne proizvode, jaja, citruse i sl. E sad mene brine da kao prvo oni ne dobivaju dovoljno kalcija kroz moje mlijeko, a kao drugo da ce se moje kosti prije vremena poceti raspadati. Obzirom da ne smijem piti nikakve multivitamine i sl. zanima me da li ima neki dodatak kalcija koje mame smiju piti dok doje.

17.11.2006. - Luna i Tara
-

mif
- Samo sam naišla

-
Postao/la NINANJA » 04 tra 2007, 12:34
Ja isto dojim, i pijem Prenatal i dalje....ne znam dal' je to dovoljno
/eee, jesam ti pomogla... /
fantazija je divna baš zato što bi se možda mogla ostvariti
-

NINANJA
- Povremeno i pišem

-
Postao/la ivana7997 » 04 tra 2007, 12:34
evo tu su svi preparati s kalcijem, ne znam mogu li svi s dojenjem, ja bih provjerila kod svakog, i to sama, u apoteci, jer samnekoliko puta dobila od apotekarice pogresnu informaciju
preparati
-

ivana7997
- Abundija
-
Postao/la eli » 04 tra 2007, 12:47
prenatal je ok, ali ako mama doji blizance i još ne jede ništa mliječno, mislim da nije dovoljan. ja bi nadodala i neke tablete kalcija (najčešće su u kombinaciji sa drugim mineralima) uz prenatal, a za par mjeseci, kad bebice još malo porastu, uvela u svoju prehranu i po jedan jogurt dnevno (bjelančevine iz fermentiranih ml.proizvoda jako rijetko smetaju).
za kalcij, uzmi neki od provjerenih proizvođača/uvoznika po preporuci apotekarke.
-
eli
- Sveta krava
-
Postao/la mif » 04 tra 2007, 13:03
Na zalost prenatal ne smijem jer ima i ostalih vitamina a obzirom da su mi malicke bile hipersenzibilizirane od vitamina pedijatrica mi zabranila sve multivitamine u kojima ima C vitamina. Probati cu onda s kalcijem koji nema uz sebe vitamine nego kao sto eli kaze ostale minerale. Nadam se da ce ovi u apoteci biti od neke koristi i znati sto dojilje smiju a sto ne.
Hvala vam.
17.11.2006. - Luna i Tara
-

mif
- Samo sam naišla

-
Postao/la eli » 04 tra 2007, 13:35
dojilja može sve vitamine i minerale ako je dozaža takva da oni služe kao nadopuna prehrani (znači, ne toliko visoka da taj vitamin predstavlja lijek).
to što ne smiješ c vitamin, je zato što ga ne smiju tvoje cure.
kalcij ide sa magnezijem i cinkom, a u nekim je preparatima i sa vitaminom d (tu bi trebalo pogledati koliko je tog d vitamina jer je on dosta delikatan za doziranje).
-
eli
- Sveta krava
-
Natrag na Cica, boca, žlica
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.