Sada je: 01 svi 2026, 10:18.

Opuštene ili ne... :)

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Opuštene ili ne... :)

PostPostao/la VIPmama » 08 stu 2007, 15:27

Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la ivana7997 » 08 stu 2007, 16:06

o, sjecam se, huh, prije vise od devet godina, na predavanju o dojenju koje je drzala dr Nevena Letica-Protega. Pogledala nas je sve redom trbusaste, i odmah na pocetku rekla: neke zene ne zele dojiti kako im se ne bi opustile dojke. one se ipak ne opustaju zbog dojenja, nego zbog trudnoce. ako ste ih mislile sacuvati u istom stanju kao i prije trudnoce, zakasnile ste :mrgreen:
ivana7997
Abundija

PostPostao/la JiA » 08 stu 2007, 16:29

one se ipak ne opustaju zbog dojenja, nego zbog trudnoce. ako ste ih mislile sacuvati u istom stanju kao i prije trudnoce, zakasnile ste

POtpisujem. Uvjerila se sama :roll:
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la eli » 09 stu 2007, 09:31

ne vidim svrhu ovakvog istraživanja. prednosti dojenja su tolike da estetika uopće ne bi smjela utjecati na odluku o dojenju.

nije baš sve tako crno i bijelo. koliko će se grudi opustiti najviše ovisi o genetici, pa o promjeni veličine, ali i o dužini trajanja te promjene.
ima žena kojima se gotovo i ne povećaju grudi u trudnoći (ta sam) i ako ne doje imaju puno veće šanse da im se grudi brzo vrate u prijašnje stanje. ako nakon poroda grudi narastu za dva tri broja i tako ostanu još koju godinu besmisleno je očekivati da će ikad više izgledati djevojački.
ali ovo je moje razmišljanje pa mi se čini zdravorazumskim.
eli
Sveta krava

PostPostao/la olja » 09 stu 2007, 11:18

eli, ali zaista ima toliko zena kojima je glavni razlog da ne doje upravo to sto ce im se grudi izmeniti, opustiti, poruzneti :roll:
osobno poznajem par takvih "slucajeva" i ma kako meni, tebi i nama slicnima bilo iluzorno i neshvatljivo da neko uopste moze postaviti takvo pitanje i staviti estetiku svojih grudi ispred znacaja dojenja za svoju rodjenu bebu, tako je i njima neshvatljivo (uverila se u razgovorima s njima) da nekome njegovo telo moze da bude na nekom drugom, trecem mestu iza zadovoljstva deteta (jer, to je zapravo dojenje - zadovoljstvo i nista drugo)...
ma, znam da imamo potpuno isto misljenje o ovoj temi, samo me nerviraju takve neinformirane, sebicne budale s tim njihovim pricama - a toga sam se naslusala posebno u poslednje vreme.....
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la indijanka » 09 stu 2007, 13:56

Gore ili dolje, baš me briga!!!
Dojenje nikada nije bilo upitno!!!
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Matilda » 09 stu 2007, 14:00

Ja nisam dojila pa svejedno streme ka jugu.
:roll:

Može ih podignuti samo jedan dobar dr. Troy. :mrgreen:
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Jullishka » 13 stu 2007, 21:47

I pre trudnoće sam bila sisata i gravitacija je radila svoje. Dojila, trudna bila ili šta već, nije se nešto ultra promenilo stanje! Ali da stavim svoje sisurde pre prde, zbog faking estetike? Pa to mi je jedna od najvećih gluposti koje sam čula u životu! Fuj...i sve živo može biti mama....more ajt...
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la Septembar75 » 13 stu 2007, 22:32

kod mene gravitacija odigrala ulogu jos za vrijeme djevicanstva, tako
da definitivno nema veze sa dojenjem.

I slazem se sa eli
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tweety » 15 stu 2007, 18:40

Prije nisam imala ništa, sada iako vuku prema dolje imam bar kaj staviti u grudnjak :mrgreen: Kad vidim kolko moja buhtlica uživa u njima nije me briga kako će izgledati.
Nije mi jasno kako neke žene ne shvaćaju da ne da samo djetetu time čine dobro nego bi i njima bilo puno lakše kada bi dojile. Mogle bi ići gdje hoće, ne bi se morale buditi noću pola sata prije klope i više bi se mogle maziti sa svojim malim mirišljavcima. Jednostavno ih ne razumijem :dunno
tweety
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.