...malena joj ima 3 i pol mjeseca, rođena kao nedonošče od 1600 g; doji ju otkad je to bilo moguće (izlazak iz inkubatora), prva dva mjeseca se udebljala po 900 g, treći mjesec oko 700 g;
... ovaj, četvrti mjesec počela je dobivati prilično malo na težini, za dva tjedna svega 100 g... i tu su počele brige, no ne toliko s prijateljičine strane, koliko iz okoline...
...svi najbliži ju stalno osuđuju - da previše čita, da je "najpametnija", da joj se ništa ne da reći (uklučujući i pedijatricu) - i smatraju da se malenu uopće nije ni treablo dojiti, već direkt na adaptirano
Definitivno nešto ne štima i čni se da beba ipak treba dobivati više na težini, ali - skroz odbija bočicu (adaptirano)... ni čuti za bilo što osim sisanja...
- odn. ako joj da sisati, nakon sisanja nikako ne želi bočicu; ako joj pokuša uvaliti bočicu, ona srkne par gutljaja i onda ne želi sisati
...stvarno prolazi pakao, podrške apsolutn niotkud, samo osude, ma strašno... a nešto treba poduzeti..
...šta joj je činiti? Ja sam joj stalni savjetnik jer je i moj bio nedonošče s istom kilažom, ali mi takvih problema nismo imali...
pa se osjećam skroz nemoćno...
... inače, kaže da je malena zadovoljna, živahna, baš onako dobro, pelene su pune, stolice nisu zelene, ma sve kao što je i dosad bilo... je li možda taj nekakva skok u razvoju u pitanju? ponavljam, ona doji na zahtjev, malena sisa po 10-15 min. i njoj (prijateljici) se čini da se dojke normalno pune i prazne...
...da li da joj pokušava "progurati" adaptirano (to je preporuka pedijatrice) i kako? Možda žličicom ili špricom? Je li stanje alarmantno? :conf :conf :conf