... iliti topic suprotan onome 'prijavljujem neugodnost'.
Jeste li nailazile na pozitivne stavove okoline na dojenje?
Ja moram priznati da od pocetka svog dojilackog staza na neki nacin ocekujem i pripremam se na negativne komentare okoline.
Prvi put sam M. dojila u javnosti kad je imala oko dva mjeseca, u jednom shopping centru, u kaficu onako bas nasred tog shopping centra. Bilo mi je malo neugodno i stalno sam zjakala okolo spremna na poglede neodobravanja, ali nije ih bilo... jedna je zena prosla kraj nas, vidjela da dojim, i tako se toplo nasmijesila da mi od tog trenutka vise uopce nije bilo neugodno. To mi je bilo bas onako super iskustvo, tj. bas lijepa reakcija okoline.
Drugo pozitivno iskustvo bilo je kad je M. imala oko godinu dana, zbog neke smo male temperaturice zavrsili na hitnoj... ne sjecam se vise kako sam sa sestrom (bila je vrlo mlada) dosla do toga da je dojim. Nakon sto se malo cudila da jos imam mlijeka, totalno se odusevila cinjenicom da dojim i poticala me da je stavim na cicu, cak nas je smjestila u jednu praznu ordinaciju da imamo privatnosti....
Eto to je to. Neugodnosti za sada, kuc kuc, nisam imala (ako ne brojim svoju sogoricu koja je nedavno znakovito okrenula ocima kad je cula da M. jos uvijek cica).