Sada je: 01 svi 2026, 10:18.

Sto (još) radite dok dojite?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Sto (još) radite dok dojite?

PostPostao/la smich » 02 tra 2008, 10:48

Drage mame,

Samo kratko da imate osjecaj gdje sam: Luka ima 3 mjeseca. Rođen s 33 tjedna. Nakon mjesec dana u bolnici i dva mjeseca doma - upjeli smo uspostaviti dojenje, gruda se zacijelila od ragade... i počinje se nazirati nekakav ritam (vise budnosti bez sisnja po danu i vise spavanja po noci umjesto dosadasnjeg 24-satnog dojenja i non stopsisanje po danu...: ).

Moje pitanje je što jos radite kad dojite i radite li išta? Zvuci kao taboo (od nekog ideala potpune prisutnosti za bebu) no ja sam dosad dojila prakticno non sop i u pauzama obavljala apsolutne minimume za svoju njegu i higijenu (pa, pi, ka, tus, rijetko kupanje). Sad postajem gladna vanjskog svijeta. Najvise mi fali citanje - posebno sad kad ima toliko toga sto zelim nauciti... TV inace imam osjecaj da me zagadjuje, ali jako volim humoristicke serije - 70-te, treci kamencic od Sunca... Imam snimke bez reklama : ) pa bih za vrijeme dugih dojenja nesto pogledala... Isto tako mi fali surfanje, posebno sad kad sam puna pitanja.

Cini mi se da ako nesto pokusam raditi, Luka postane malo nezadovoljan, kao da govori "Daj mama, halo!"

Pliz, napisite kakva su vasa iskustva?
Zadnja izmjena: smich; 02 tra 2008, 12:46; ukupno mijenjano 1 put/a.
--
Uzivam u proljecu ;)
smich
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Sto (još) radite dok dojite?

PostPostao/la IINA » 02 tra 2008, 10:56

Možeš raditi svašta, pa i šetati. Nabavi maramu i ....uživajte. :3srca
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la eli » 02 tra 2008, 11:01

ha! i ja sam davno dobila na forumu ovakve primjedbe :roll: za dojenje uz tv, bez stalnog zaljubljenog pogleda na bebi. :whew
dok je bila sasvim mala mogla sam nešto i čitati ili surfati, telefonirati, kasnije samo gledati tv.

što se marame tiče, treba biti prilično spretna u namještanju bebe i imati velike grudi za takvo dojenje u hodu, a već sa par mjeseci zvjerkaju naokolo i treba ih ponovo namještati.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Cicko » 02 tra 2008, 11:28

Što beba bude veća, to će podoji biti kraći, a to će ti doći jako brzo, negdje s 3 mjeseca je moj već toliko zvjerkao okolo i vrtio se na sve strane, da sam ja mislila, bez obzira koliko on voli svoju cicu (i dan danas), kako se stigne napapati. Tak da ćeš tada imati i malo više vremena za sebe, sad je još jako mali pa treba punu pažnju. A što se tiče gledanja tv dok doji, ne vidim u čemu je problem, meni je najljepše navečer kad se utrpamo u krevet, mm i ja gledamo nekaj skupa, A.cica, malo se još porazgovaramo potiho, i on lagano i bez problema zaspi, stavim ga u kindač, i svi sretni i zadovoljni.
Naš život dobio je drugu dimenziju 18.05.2006.
Od tog dana znamo samo za ljubav, a to je naš Antonio.

Imati dijete znači kako ni u jednom dijelu tog puta jednostavno ne možeš zamisliti da ga je moguće voljeti više nego ga već voliš, jer se sav topiš od ljubavi, voliš koliko uopće ljudsko biće može voljeti, a onda zapravo shvatiš – da voliš ga još i više!

"Mama, ti si moja najveća zvijezda!"
Cicko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la olja » 03 tra 2008, 08:23

Kad je bila tako mala, postala sam zadivljena svojom sposobnoscu da obavljam toliko poslova u isto vreme :D
Dojim, citam starijoj curki knjigu, gledam tv, citam novine, surfam (naravno, ne sve ovo u isto vreme ;) )...
Kako je beba starija, to je bilo teze namestiti knjigu i nju - jer bi ona uglavnom pokusavala da dohvati knjigu ili stavec...
A osim toga, kod nje su podoji uvek i oduvek jako kratko trajali tako da nisam stizala ni da se udubim u film za to vreme :D
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la cleonikky » 04 tra 2008, 02:51

Uglavnom sam citala knjigu ili gledala TV.
Tamariki slika Zvijezdicaslika

The mind, even while looking,sees nothing.
The heart, even without looking,sees everything.
cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la Nina334 » 04 tra 2008, 08:28

kad je bio sasvim mali ja sam uglavnom telefonirala,ili čitala, jer je to bilo jedino slobodno vrijeme za tako nešto. Kasnije su podoji bili kraći i onda sam zaista samo zaljubljeno "blejala" u njega!
Roko, 15. 02. 2007.
Nina334
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dudley » 07 tra 2008, 14:23

Nina334 je napisao/la:kad je bio sasvim mali ja sam uglavnom telefonirala,ili čitala, jer je to bilo jedino slobodno vrijeme za tako nešto. Kasnije su podoji bili kraći i onda sam zaista samo zaljubljeno "blejala" u njega!

Baš sam htjela napisati (gotovo) identičan post! :zivili
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la miss_no » 07 tra 2008, 18:12

Dudley je napisao/la:
Nina334 je napisao/la:kad je bio sasvim mali ja sam uglavnom telefonirala,ili čitala, jer je to bilo jedino slobodno vrijeme za tako nešto. Kasnije su podoji bili kraći i onda sam zaista samo zaljubljeno "blejala" u njega!

Baš sam htjela napisati (gotovo) identičan post! :zivili

Isto, točno tak.
Samo kaj moj J. neće cicati više nikak drukčije nego samo na ležećki u spavaćoj sobi. S tim da tam nemamo TV. Posesivan je i samo me hoće za sebe, a ionak to traje svega par minuta, pa buljim okolo i u njega. :mrgreen:
Juraj, 10.06.2007.
miss_no
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dudley » 07 tra 2008, 18:52

Miss no, upravo tako i kod nas, 99% puta smo ležećki u spavaćoj bez TV-a, i meni i njemu najviše paše ležećki. Nekad bi mi pasalo da imamo i televiziju kad prekinem gledati nešto baš napeto, ali kaj se može, fino gledam zatelebano u njega i gladim ga po kosi....ili malo dremnem ;)
Uglavnom uživamo obadva!
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamaivana » 07 tra 2008, 22:06

Uglavnom gledam tv ali ako ga uspavljujem na siki to traje za odgledat cilu seriju ali sad je teško i tv gledat jer mi oči iskopa ili mi nos rastiže! :mrgreen:
...uvik kad sam s tobom,ja sam ka i dite...
mamaivana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mimi321 » 09 tra 2008, 12:09

Dok je klopala po 45 minuta mogla sam svasta, citati igrati karte sa sinom... a sada se samo zaljubljeno gledamo, mazimo i ljubickamo, tih desetak minuta.
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.