Ma nije ni riječ o prehrambenim svrhama, nego o medicinskim kolko sam ja shvatila
Pa to bi se trebalo svesti na isto, a ne unositi bilo sta samo da utazimo glad.
Znam da je u praksi cesto drugacije...
Sada je: 01 svi 2026, 10:18.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
Ma nije ni riječ o prehrambenim svrhama, nego o medicinskim kolko sam ja shvatila

GAGA je napisao/la:Slažem se s vama da med ne treba davati djeci ispod godine dana. No ne slažem se sa tim da djetetu ne treba davati keksolino. Moja curica ima 6 mjeseci i papa keksolino s užitkom. Isto tako ne slažem se da djeci šteti kravlje mlijeko. Moja beba od svoja tri mjeseca papa mlijeko s petit keksima i izvrsno napreduje. Sa 5 mjeseci bila je 66 dugačka i 6920g teška. Pa i ja sam odrasla na kravljem mlijeku, samo što tada nisu djeci davali petit kekse, nego su pržili brašno. I nikad nisam bila boležljiva niti sklona alergijama. Naravno da joj bar dva obroka dajem hipp, ali čisto zbog vitamina koji nedostaju u mlijeku. Vidjela sam da keksolino sadrži med, ali ako su napisali da je za djecu od 6 mjeseci, vjerovatno su ga preradili. A što se kravljeg mlijeka tiče dosta mojih prijateljica hrani svoje bebe s njim, od njih sam to i naučila, djeca su im zdrava i nikad nisu imala zdravstvenih problema!!!
GAGA je napisao/la: Moja beba od svoja tri mjeseca papa mlijeko s petit keksima i izvrsno napreduje. Sa 5 mjeseci bila je 66 dugačka i 6920g teška.
Pa i ja sam odrasla na kravljem mlijeku, samo što tada nisu djeci davali petit kekse, nego su pržili brašno.

Pa i ja sam odrasla na kravljem mlijeku, samo što tada nisu djeci davali petit kekse, nego su pržili brašno.

Zvijezdica

Bez obzira na sve beneficije kojima med obiluje, on se ne preporuča djeci mlađoj od jedne godine jer u sebi može sadržavati spore koje uzrokuju botulizam. Naime, dojenče još nema otporan probavni sustav te predstavlja pogodan medij za rast takvih spora koje počinju proizvoditi bakterije, koje pak luče toksine koji uzrokuju botulizam. Probavni sustav starije djece i odraslih otporan je na ove spore u koncentracijama koje su prisutne u medu.

"pa mi smo davali svojoj pa sta im fali"

i nova sam na forumu
. zivim u Becu i naravno, nas pedijatar je ovdje.. on mi je rekao da se med ni u kom slucaju ne smije davati djeci koja nisu 1,5 godinu napunila.. to sam ga pitala jer mi je par starijih zena reklo kao, ako beba place, umoci cuclu u med i prestace.. koja glupost!!

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.