Postao/la Webmama » 11 pro 2002, 20:08
Nije istina da se mora izdajati. Neke zene ne trebaju izdajanje i izdajaju se samo ako imaju potrebu napraviti banku mlijeka.<
><
>Flasica ne omogucava slobodu, nego slobodu omogucava dojenje, jer uvijek svjeze, toplo mlijeko, uvijek spremno nosis sa sobom i tocka Sa drugim se slazem.<
><
>Renati:<
><
>Quote:bok, vidim da ova mama doji, da se izdajala i da to nije imalo tezih posljedica..<
>ono sto htjedoh priuptati-stvorila sam prilicno bogatu banku mlijeka u prvim danima, a kako moram biti odsutna ponekad, jedan o
ok zamijenimo bocicom. ne znam je li za to kriva ta praksa ili je moja katja narasla (imamo mjesec i 4 dana, do sad smo bocicu papali 3 puta) poceli smo plakati dok papamo cicu. <
><
>nije bas do
o djetetu ispod tri mjeseca starosti davati bocicu uz dojenje - narocito ako mislite dugo i uspjesno dojiti, jer dolazi do tzv. zabune kod dojenja i dijete zaboravlja kako treba pravilno dojiti. Moguce je da je u tome problem, jednostavno izostavi bočicu i trudi se da pazis da beba pravilno drzi
adavicu sa cijelom aureolom u ustima<
><
>Quote:mama te znakove malo ne razumije - ne znam je li frustrirana jer joj to ide
ze nego na bocicu, naime cak se ponekad zagrcne i ispljune puna usta mlijeka, ili place zato sto moze sisati jace, pa sve popije, pa je zivcira jer joj vise ne curi
zo..<
><
>opet isto, jer iz bocice i dojke mlijeko curi drugacije. Probaj se savim malo izdojiti prije dojenja, bebi ce biti lakse, a mlijeko ce polaganije curiti i ici ce gusce van.<
><
>Quote:uglavnom, mama ne zna kad je cica prazna a kad samo manje puna, ako to provjeravam izdajalicom uvijek nesto curi, ali pretpostavljam da izdajalica vuce jace pa nije objektivna mjera. kako da znam kad je njoj dosta - naime, njoj nikad nije dosta, nikad nije sama pustila cicu (osim ako zaspe, sto je rijetko) jela bi vljda 5 sati i vec 30 min nakon papanja gura ruke u usta, lize mamu koja je nosi i prica joj po vratu...je li moguce da moje dijete stalno jede premalo i da je ja u biti izgladnjujem. pametni oko mene mi to govore i nagovaraju me na dohranu, a ja sam malo tvrdoglava. ne znam je li za te promjene kriva bocica, povecanje potraznje koje ponuda ne prati ravnomjerno. inace od pocetka izdajam sve viskove i gotovo uvijek nakon o
oka ispraznim cicu. je li to pogresno? <
><
>ako beba do
o napreduje, ne slusaj nikoga i ne opterecuj se oko popijene kolicine, pedijatrica ce reci svoje Mame&Bebe pocetna stranica<i></i>