O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
09 vel 2003, 12:34
Posto nisam nasla neki stari topic ja pitam;<
>da li i sto uzimate ili ste uzimale kad ste dojile kao recimo Prenatal, kalcij, zeljezo - da li je potrebno savjetovati se mozda s pedijatrom o tome kad vec kod gin. se ide tek nakon 6tj ili samoinicijativno nesto uzimati<
>Hvala, pozdlav <i></i>
09 vel 2003, 21:28
<
>to sam se i ja pitala pa mi nitko nije znao reći međutim, prekjučer sam bila kod ginekologa pa mi je rekao da obavezno uzimam prenatal ako dojim, tako da sam ih tek sad počel<
>a piti nakon 2 mj.dojenja a žao mi je što nisam i ranije, šta je tu je. eto pozdrav <
> <i></i>
10 vel 2003, 01:45
Ja sam pila multivitamine&multiminerale zovu se - Materna - i namijenjeni su trudnicama i dojiljama i to dok maleni nije napunio 6 mjeseci svaki dan, a poslije rjedje, 3-4x tjedno. <i></i>
10 vel 2003, 11:14
Kalcij cijelo vrijeme dojenja, fluonatril prvih 6 mjeseci (ogadio mi se poslije), željezo kad je Mirta navršila 6 mjeseci a znali smo da ćemo radi neurodermitisa odgoditi uvođenje mesa do 9 mjeseci. Najveći problem je bio rasporedit to tijekom dana (da se ne sretne ništa s ničim jer inače ne šljaka). Bljak. <
><i></i>
10 vel 2003, 15:39
Poslije poroda - zeljezo. To su mi bili savjetovali jos u bolnici pa sam ga pila jedno mjesec i prestala. <
>Kako je dojenje odmicalo a ja vazda nekakva zuta i umorna, uzmem u apoteci multicentrum - materna (multivitamini+multiminerali), i to pijem i danas. <i></i>
10 vel 2003, 17:54
Meni je Prenatal od Twinlaba zakon, pila sam ga cijelu trudnoću i pit ću ga sve dok dojim. Probala sam i neke druge multivitamine i Prenatal od Natural Weltha, ali me od svega drugoga u trudnoći bolio želudac.<
> <i></i>
12 vel 2003, 11:20
Ja sam u trudnoci i to tek od 6. mjeseca pila kalcij i fluor, a zeljezo tek pred sam kraj trudnoce. Sad povremeno popijem kalcij ili fluor, jer mi je ostalo od trudnoce (prije vise od 13 mjeseci), pa se sjetim svakih tjedan-dva popiti po jednu tabletu. Ne znam kako ste se odlucile na to da pijete vitamine i minerale, odnosno jeste li imale nekakve simptome koji su vas upozorili da to treba ili je to i inace potrebno? <i></i>
12 vel 2003, 17:59
meni isto Prenatal je bio zakon. Procitala sam na njegovoj kutiji da ne pada tesko na zeludac radi tanke ovojnice tralalalala. <
>Neke simptome posebne nisam imala, ali sam i prije trudnoce imala manjka c, b i a vitamina, cinka, magnezija, kalcija i selena pa sam odlucila piti. Onako na svoju ruku s tim da sam pitala doca da li je to ok. <i></i>
13 vel 2003, 15:55
ja sam pila zeljezo poslije poroda.<
>uskoro sam uvela i kalcij. zasto?<
>pocela sam osjecati bol oko noktiju na nogama. kao da mi urastaju u meso. tada mi je frendica rekla da se radi o nedostatku kalcija. i stvarno cim sam ga pocela piti boli je nestalo.<
>tako da kalcij najtoplije preporucam. <i></i>
13 vel 2003, 20:02
Pila sam u trudnoci Prenatal i nastavila a razmisljam o zeljezu a za kalcij se dvoumim kad u Prenatalu svega tog ima. Mozda da priupitam dr da ne pretjeram. Ili ne mogu pretjerati<
> <
> <i></i>
18 vel 2003, 17:16
Na prvom pregledu pedijatrica mi rekla d pijem i dalje prenatal i flournatril pa tako i radim <
> <
><i></i>
18 vel 2003, 20:17
ja sam zaboravila napisati da sam cim sam rodila, a po preporuci moje patronazne, uzimala ricinus communis 5ch za proizvodnju mlijeka (granule koje se tope ispod jezika) i caj od komoraca - litrima! <i></i>