Sada je: 01 svi 2026, 06:11.

Koliko obroka dnevno?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Koliko obroka dnevno?

PostPostao/la Ida » 20 ožu 2003, 03:03

Pozdrav svim mamama, evo i mene konacno <
><
>Polako se privikavam na ovu novu ulogu ali naravno imam puno pitanja. Prvo da vam kazem da nam dojenje ide odlicno, od prvog dana mala sise kao velika tako da nismo imali nikakvih problema. <
><
>Moja dilema lezi u cinjenici da bi ona sisala svakih sat vremena (preko dana, nocu pravi razmake po 3-4 sata), a ja ne znam da li je to u redu. Skoro joj je 6 sedmica, u prvih mjesec dana se udebljala 1.5kg (je li to previse?). Odbija cuclu, cak i flasicu, i samo hoce mene. Znam da me cesto koristi za utjehu i igru, pa ja po citav dan sjedim s njom u narucju i dojim <
>Sreca familija me pravo pazi, jer ne znam kad bi ista stigla uraditi <
><
>Javite ako imate kakvih sugestija, a ja se nadam da cu vam se u
zo aktivnije pridruziti u diskusijama.<
>Puno pozdrava od Ide. <i></i>
Kiki 2003
Koko 2004
Kiko 2006
Ida
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Koliko obroka dnevno?

PostPostao/la djecakovamama » 20 ožu 2003, 03:13

Pozdravi i tebi <
>Bas mi je drago da je sve OK, nek malena doji kad god hoce, vidis da joj je fino <
>Normalno je i da dobije tako puno na pocetku, vidjeces da ce vremenom manje dobijati.<
>I vidjeces da ce vremenom poceti praviti vece pauze izmedju dojenja. Mislim da u tom periodu treba imati 7-12 podoja na dan ...<
>uzivaj sto te maze - bas ti zavidim, ja sam po citave dane bila sama ali stizala sam, a sto nisam, sad nadoknadjujem <
>Ljubni Esmu <
><
>PS Ako nisi, procitaj topic Normalno je<
> Zvonimir, 13.06.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

obroci

PostPostao/la skorpionka » 20 ožu 2003, 14:06

Draga Ida, sve sto opisujes je potpuno o.k. , curica ti je dobila super an tezini, nemoj se time zamarati, sve se to izregulira kad prohodaju i nemaju vise vremena jesti. Daj joj dojku kad god ona to zeli. Kod mene i je tek negdje s 3-3.5 mjeseca doslo do nekog znacajnijeg razmaka izmedju podoja, do tada je bilo sat vremena cicanje pa sat pauze pa opet. Pozdrav <i></i>
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

obroci

PostPostao/la skorpionka » 20 ožu 2003, 14:08

Draga Ida, sve sto opisujes je potpuno o.k. , curica ti je dobila super an tezini, nemoj se time zamarati, sve se to izregulira kad prohodaju i nemaju vise vremena jesti. Daj joj dojku kad god ona to zeli. Kod mene i je tek negdje s 3-3.5 mjeseca doslo do nekog znacajnijeg razmaka izmedju podoja, do tada je bilo sat vremena cicanje pa sat pauze pa opet. Pozdrav <i></i>
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

Re: obroci

PostPostao/la eli » 20 ožu 2003, 15:19

malena ti super napreduje i nemoj joj davati flašicu. ni adaptitanog, ni čaja. čaj može poremetiti probavu - ako popije čaja (vode) manje će sisati mlijeka. a u čaj se stavlja i malo šećera koji predstavlja samo "prazne kalorije" koje tvojoj curici nisu potrebne. <i></i>
eli
Sveta krava

puno hvala

PostPostao/la Ida » 21 ožu 2003, 00:31

Cure, mame, puno vam hvala na odgovorima, bas ste me utjesile. Uplasila sam se da cu odgojiti izjelicu (obese child) kad tako voli papati <
><
>Dojenje nam je odlicno krenulo, ona ima jak refleks za sisanje tako da ona i dirigira cijeli proces. Ja samo sjedim i nudim siku <
>Ponekad izdojim ako moram negdje otici ali malena nije odusevljena flasicom (ne bi ni ja sisala komad gume ako ne moram ), a cuclu/pipu ni da vidi. Uglavnom, cice su joj glavni izvor zanimacije, igracke i najbolje prijateljice <
><
>Koliko cesto vase bebe doje i da li nalaze utjehu u cicama? Kod nas se ne moze zaspati navecer bez mazenja sa cicama???<
><
>Puno pozdrava, Ida<
><
>PS Vesna, ja ne znam kako si se ti snasla bez pomoci, ja i dan danas jedva da ista stignem uraditi (i to ono osnovno) a imam toliku pomoc. svaka cast. <i></i>
Kiki 2003
Koko 2004
Kiko 2006
Ida
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: puno hvala

PostPostao/la LedinaMama » 21 ožu 2003, 12:09

Dok nisam pocela raditi, Leda je sisala 10-15 puta na dan + 3-6 puta po noci. Cinilo mi se da su mi sise stalno vani. Srecom, podoji nisu dugo trajali. Sad smo na laganom odvikavanju - stigli smo do 2 podoja dnevno (vecernje uspavljivanje + jedan nocni o
ocic) Ponekad mi uzhica malo utjehe ... Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.