Sada je: 01 svi 2026, 06:11.

Gledate li se u oci…

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Gledate li se u oci…

PostPostao/la Helena71 » 26 tra 2003, 01:12

…sa svojim djetetom za vrijeme dojenja?<
>Moja kcer, kad je jako gladna i kad ne , gleda ravno pred sebe tj. u cicu. Kad prodje prvo pohlepno sisanje desi se da digne pogled i onda mi se pocne smijati i gugutati i nista vise od dojenja.<
>E sad, ja bih voljela da se gledamo za vrijeme dojenja ali najcesce Boga molim da ne digne pogled dok se propisno ne najede. Kako kod vas stvari funkcioniraju? <
> Lucija 17.01.2003.<i></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

Re: Gledate li se u oci…

PostPostao/la Kris2 » 26 tra 2003, 01:21

E, ja se nadam da se do
o sjecam <
>Lea je znala kad je bila mala otvorenih ociju gledati u mene dok bi dojila. Ivan je obicno zmirio i dan danas najcesce zmirne i obicno (na moju srecu) zaspe.<
>U fazi od nekih 3-4 mjeseca su radili izgleda isto sto i tvoja curica tj. i najmanji susanj ih je ometao i stalno su zvjerali okolo. Lei je bila fora natezati
adavicu i pustati je (a ja bi vristala ).<
>Sad su im podoji uglavnom kratki i zapravo nekako obicno prije spavanja, pa najcesce zazmire osim sto me ponekad obicno Lea nakon sto se uglavnom najede pogleda, zadovoljno uzdahne, nasmije mi se od uha do uha i krene jos malo gricnut Lea i Ivan, 22. 08. 2002.<i></i>
Kris2
Danadadila

PostPostao/la mama 30 » 26 tra 2003, 19:25

Nevjerojatno,isto tako!Bas preksinoc ja ju hranim,gledamo se,ispusti ciku i nesto mi kaze <
>no ponekad se gledamo i ne plicamo samo se upijamo bas tako i veceras<
><
>Matea,11.01.03. <i></i>
mama 30
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la natasha32 » 29 tra 2003, 00:54

hanna je isto u pocetku gledala samo ispred sebe (tj u cicu )<
><
>otad smo prosli tooooliko faza - moram spomenuti naravno i nezaboravnu kad pocinje otkrivati svijet oko sebe i pritom zaboravlja ispustiti
adavicu nego se rotira skupa s njom , sve do danasnjeg uspavljivanja (jos uvijek na cici pri cemu drugu
adavicu sarafi, pa onda zamijeni mjesta ). ali mi je i dan-danas super kad se gledamo preko cice , bas lijepo da malo pisemo i o tako lijepim stvarima vezanim za dojenje ----------------------------<
>Hanna 18.9.2001. djevica <
>Andrej 24.11.1989. strijelac<i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Helena71 » 30 tra 2003, 00:23

Natasa ,<
>bas sam se cudila sto nema vise reply-a na ovaj topic A to je, uz mazenje, ono najljepse sto dojenje razlikuje od obicnog hranjenja, zar ne?! Lucija 17.01.2003.<i></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Helena71 » 01 svi 2003, 01:36

Natasa,<
>cijeli mi se dan vrti u glavi<
>Quote:jos uvijek na cici pri cemu drugu
adavicu sarafi, pa onda zamijeni mjesta <
>i ne mogu se prestati smijati, bas mi je simpa <
>Moja Lucija, kad lijepo cica, isto stalno ceprka rukicom po meni i sebi i to mi je tako slatko Lucija 17.01.2003.<i></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la natasha32 » 01 svi 2003, 02:33

cuj, i meni je to bilo smijesno prije godinu i nesto jos sam komentirala cini mi se na topicu od folne s njenim starijim nesto slicno kao ti sada i dok se okrenes vec si TI u toj situaciji <
><
>kolko vidim po forumu puno djece iz nekog razloga jako voli to raditi, nemam pojma koja im je to fora<
><
>da ti ovdje odgovorim kad sam se vec raspisala - ja namjerno stalno spominjem prirast tezine mog djeteta bas zato sto je u hrvatskoj uzasan pritisak da beba mora dobivati znatno vise nego sto je to ajmo reci "normalno prosjecno" , pogotovo nakon pocetnih mjeseci stvarno nema potrebe opterecivati se gramima ako je beba zdrava i vesela (sto ne znaci da ne smije nikad plakati i gnjaviti mamu ). ona je sad vec presla 3 mjeseca (super da imas datum u postu pa ne moram otprilike nagadjati - znam ono ugrubo za vecinu, ali ovako je lakse) i sigurno ne mora dobivati koliko u pocetku a uskoro ce poceti s vise kretanja i prevrtanja, pa radoznalost i promatranje oko sebe i novi izazovi za dojenje... prouci malo ako nisi o nursing strikeu, skokovima u rastu i slicnim "radostima" sto ti naravno ne zelim, nego samo da budes spremna na pomake i eventualne reakcije ----------------------------<
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la djecakovamama » 02 svi 2003, 00:33

Sto se tice sarafa - ja sam gledala da to izbjegnem, tj. trudila sam se okupirati paznju necim drugim (najbliza mi je bila duda - ZNAM, ZNAM, ZNAM - znam da nije do
o ...) tako da mi prsetadosmo s dojenjem a ta je duda u rukici ostala i vazna je isto kao i ona u ustima bez nje nema sanse da zaspe.<
><
>A gledanje u oci za vrijeme dojenja je stvarno vrhunac komunikacije s malom bebom i potvrda svih onih tvrdnji kako dojenje nije samo hranjenje vec i jedinstveno zblizavanje bebe i mame <
><
>postoji jedan divan topic, poslije cu ga dopisati, koji je otvorila Natasha, i bas se sjecam kad je opisivala Hannu dok doji, kako joj se nasmijesi a iz kutova usnica malenoj curi mlijeko ... to je nesto prekrasno i mislim da svaka od nas zna kakav divan trenutak je opisivala Zvonimir, 13.06.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Kris2 » 02 svi 2003, 00:48

Moji su tek u zadnje vrijeme otkrili da bi mogli i sarafit nesto i to kad sam ih par puta zajedno dojila, pa su se malo zezali malo dojili. Inace Ivo zna biti nemogus, posebno po noci jer me stalno gladi, a to zna biti tako skakljivo da bi ja iz koze iskocila ponekad.<
>A sto se tice gledanja, bas Lea zadnjih par dana gotovo uvijek gleda kad je hranim ( sjecam se da me to fasciniralo kad je bila mala da je tako konmcentrirano znala gledati u mene )<
> Lea i Ivan, 22. 08. 2002.<i></i>
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Helena71 » 02 svi 2003, 01:58

Ja zasad drugu drzim uglavnom u grudnjaku da mi se ne slijeva mlijeko kad pocne let-down, pa opasnosti od sarafa nema <
>Malo off topic za Natasu (ajme, stalno te prozivam ):<
>datum uz ime imam zahvaljujuci super topicu koji si pokrenula na Pitanjima i, naravno, Danieli32 Jos da stignem procitati kako ubaciti slicicu da vidite nasu princezu <
>Prevrtanje je vec pocelo, a o privlacenju glavice na ciku vise nema ni govora (dok je budna) - samo ako sefica hoce Lucija 17.01.2003.<i></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la natasha32 » 03 svi 2003, 01:17

nase je sarafljenje pocelo negdje iza prvog rodjendana .... znam sigurno da dok smo bili u Hrvatskoj proslo ljeto to sigurno nije radila (jer sam je puno dojila vani - helena, samo kad se odlucis u sebi, krene... meni nikad nije bilo neugodno pa valjda zato nisam ni imala losa iskustva. istina, ovdje se pravim strankinja kojoj je to "normalno" jer nije odavde meni je bilo najzgodnije (a tako je cak i danas) da uvijek imam kad idemo negdje gdje postoji vjerojatnoca da cu je morati dojiti dva sloja odjece na sebi od kojih je jedna majica koja se zavrce na gore a drugo neka kosulja, jakna isl. sto se raskopcava i zaklanja pogled sa strana... i kad s vremenom skuzis da se fakat ne moze nista vidjeti mozes dojiti jako diskretno. ja je sad u DART-u (javni prijevoz) kad sjedimo mogu dojiti da svi misle da se samo naslonila na mene jer je umorna . a na svim slikama od proslog ljeta (skoro svim) sam u kricavo narandzastoj kosulji od lana jer je bila idealna da po vrucinama bude "sator" i ispod majica na
etele<
><
>slicica ti prvo mora biti negdje na internetu (na nekom serveru), nakon toga je nije tesko staviti gdje hoces. ako nemas nikakav server, reci pa cemo te "progurati" na neciji ----------------------------<
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Helena71 » 03 svi 2003, 23:39

Ne bi mene bilo sram dojiti vani zbog , ali bi mi bilo neugodno ako bi mala pocela cirkus pa bi izgledalo da je silim A valjda cemo se "uhodati" konacno doma, pa cemo probati doma sjedecki (vec sam probala ali ili bi se zagrcnula nakon nekoliko gutljaja ili nije htjela), pa onda mozemo pokusati vani (o divna o krasna o slatka slobodo ).<
>Za stavit slicicu ako mozes pomoci, bit cu zahvalna. Moram se malo i pravit vazna sa svojom kcerkicom , a ne se stalno zaliti. Lucija 17.01.2003.<i></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la djecakovamama » 03 svi 2003, 23:46

Helena, evo ti za stihove: "o divna o krasna o slatka slobodo" - godinama ih nisam cula<
><
>Da, a za slikice pitaj na Pitanjima ili testu Zvonimir, 13.06.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la lastavica » 04 svi 2003, 23:27

I mi smo prošli razne faze kod dojenja. Sad mi je najljepše kad si s obje ruke pridržava sisu. A najgore mi je, kad me s noktićima grebe po leđima.<
>Inače sad je u fazi kad sisa, pa prestane i onda dopuže ponovo i klečeći si opet srkne dva tri puta. Lara 13.07.2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Barbi » 05 svi 2003, 11:16

Mi se često gledamo u oči. On malo doji, pa se malo odmakne i nešto mi "kaže", pa nastavi. A kad se dovoljno najede onda malo još pročeprka prstima, gurne si dudu u usta (da, da, duda je najčešće u ruci ako nije u ustima) i otpuže dalje. Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Helena71 » 09 svi 2003, 01:18

Cure, jedva cekam da nase dojenje uznapreduje do ovih vasih faza.<
>Djmama za stihove me inspirirala skoro godina dana kucnog pritvora (cuvanje trudnoce + ovo moje cudljivo ). Premda, mm veli da to i nije tako lose jer da smo puno novaca ustedili otkad mene nema po gradu <
> Lucija 17.01.2003.<i></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la dunja » 09 svi 2003, 10:08

Gledamo se u oči, pa mu se oči smiju, pa se smije i s punim ustima jer ciku ne ispušta, pa gleda okolo, drugom ručicom čeprka po meni, pokušava čeprkati po mojim madežima, pokušava se dočepati druge
adavice, uglavnom imamo pune ruke i puna usta. I imamo 26 mjeseci i tak nam je do
o na ciki da uopće nemamo namjeru s tim prestati.Imam osjećaj da bi cijeli dan bio na ciki da može. : <i></i>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

PostPostao/la djecakovamama » 13 svi 2003, 01:26

Helena, blagotigase tvom muzu kad ti otkrijes cari dojenja u javnosti ... a doslo ljeto: sandalice, haljinice ... <
><
>Dunja, mozes nekad i napisati koju na ovom drugom topicu: Seniorke dojenja ... mislim da ste vi najstariji "u grupi" Zvonimir, 13.06.2001<i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

> Re: Gledate li se u oci…

PostPostao/la dunja » 13 svi 2003, 09:04

Mislim da sam već nešto i napisala na tom topicu, ali budem opet. Jednostavno ne stignem sve što bi htjela. Imam gužvu na poslu a kad dođem doma: : : : : ... itd.itd.<
>A kaj smo mi stvarno najstariji? <i></i>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

Re: > Re: Gledate li se u oci…

PostPostao/la majaluka » 13 svi 2003, 09:50

Gledamo se u oci i nema mi nista draze nego kad razvuce osmjeh od uha do uha,cica u ustima a ja ga pokusavam uvjeriti da popapa jos malo <i></i>
majaluka

PostPostao/la djecakovamama » 13 svi 2003, 09:52

Znam da si se tamo vec javila, htjela sam i nesto dodati, ali me bio strah da me Patkica ne jer smo i mi siku zvali sika-mika, a Patkicin sin je Mika<
><
>Ja i nemam neku evidenciju, ali po mom pamcenju mama koje doje na nasem forumu, vi ste najstariji Zvonimir, 13.06.2001<i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Septembar75 » 16 svi 2003, 22:14

Kod nas je kao kad. ako je do
o gladna scepa ciciu i ne gleda ne dise nego zmuri i guta tako glasno da se ja pocnem smijati. A kad uzme drugu poslije jedno 15 minuta onda ide uzivancija pogleda me pa uzme cicu povuce koji put okrene se gleda tv pa opet cicu pa mene i tako jedno 10 minuta onda nece vise. <
>LEJLA 30.12.2002<i></i>
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Helena71 » 18 svi 2003, 13:58

Quote:Helena, blagotigase tvom muzu kad ti otkrijes cari dojenja u javnosti ... a doslo ljeto: sandalice, haljinice ... <
>Djmama <
>A valjda je tako i ostalim muzevima Lucija 17.01.2003.<i></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.