Sada je: 01 svi 2026, 06:11.

jel' došlo vrijeme za dohranu ili...???

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

jel' došlo vrijeme za dohranu ili...???

PostPostao/la Ivy26 » 23 svi 2003, 09:18

Imam pitanje za iskusne mame. Ovaj tjedan je moje zlato cendravo češće traži cicati više ne svaka 3 sata što je za nju bilo uobičajeno već svaka 2 ponekad 1,5 h i sad se pitam da li je to znak da joj nije dosta i da bi trebali malo pojačati papicu s dohranom odnosno početi uvoditi kašice.<
>Posebno se često budimo noću . Prije smo nakon o
oka u 20 ili 20:30 spavali do pola 1/1 a sada već tražimo u 23 a ostali o
oci noću znaju biti svakih 1,5 sata. Kaj se zbiva?? Jučer smo skužili da kad se izbljucamo nakon večernjeg o
oka oko 20 i onda nakon pola sata još cicamo drugu stranu fino spavamo čak do 3!!!!<
>Inače 29. ćemo imati 5mjeseci. <
>Možda su zubi????<
>Ako moram uvesti nešto jače kakva da bude procedura ali da i dalje zadržimo cicu???<
> Lea 29.12.2002<i></i>
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

> jel' došlo vrijeme ili...???

PostPostao/la dunja » 23 svi 2003, 09:32

čuj, mi smo do 6 mjeseci bili samo na ciki. Onda se dogodilo na moru, naravno, da Bruno 10 dana nije imao stolicu a inače je sve drugo bilo super. Ja sam zvala Sabola u Zgb. i rekao mi je da se to zove potpuna prerada majčinog mlijeka. Dakle, više mu to nije bilo dosta. Evo, ima 26 mjeseci i još ga dojim a jede sve i ima puna usta zubi. <i>Edited by: djecakovamama  at: 5/24/03 10:35:16 pm<
></i>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

Re: > jel' došlo vrijeme ili...???

PostPostao/la eli » 23 svi 2003, 10:18

ti najbolje možeš znati kad je pravo vrijeme za dohranu, ali mislim da ne bi bilo do
o uvesti flašicu ako je beba dojena bez problema do 5 mjeseci. ja sam mojoj curi sa 7 mjeseci ponudila vodu na flašicu, iz očaja jer ne pije ništa, ali je nije htjela ni staviti u usta, i bolje.<
>mi smo počeli sa 5 ipo, prvo s malo kašice rižinih pahuljica pa smo se prebacili na povrće.<
>prošaraj po starim topicima pa ćeš naći znakove koji pokazuju da li je beba spremna za dohranu - interes prema hrani, čvrsto držanje glavice i sl. <i></i>
eli
Sveta krava

Re: > jel' došlo vrijeme ili...???

PostPostao/la iva » 23 svi 2003, 11:35

mozda je samo skok u razvoju... za dan dva cescim stavljanjem na prsa mozes povecati proizvodnju mlijeka da kolicina mlijeka bude dovoljna...mozda nije samo gladna , mozda joj izbijaju zubi pa je nervoznija...<
>da sam na tvom mjestu ne bi nikako uvodila bocicu....<
>sa dohranom kreni kad mislis da je spremna....<
>sretno <i></i>
iva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: jel' došlo vrijeme ili...???

PostPostao/la prviputmama » 23 svi 2003, 12:51

Ivy, ja sam se prije mjesec dana uspanicarila da je Vito gladan i skoro krenula na dohranu. ali, opet su mi cure s foruma lijepo i razlozno objasnile i smirile me - da je gladan plakal bi. on je trazil cicu svako malo, slinil jako, cendral, grebal lice (svrbe celjusti)- i to su ocito zubici. to traje i danas(od 4 ujutro do osam, svakih jedan sat hoce jesti!), vec smo se navikli, valjda tak polako izbijaju zubi. tak da smo i dalje samo na , i to 100 put na dan, ali valjda ga to malo smiri, pa nek si gusta.<
>i mislimo bas kak Eli veli, za nekih tri tjedna (navrsenih pet i malo) poceti najvjerojatnije s rizinim pah., pa kad napuni 6 mjeseci i odemo u hr, sa svjezim povrcem.<
>(mozda je Vito zbilja vec spreman za dohranu, dok mi jedemo, lovi nase ruke i prati nas, pod zadnje jede valjda 15 put na dan a kaka jedanput tjedno).<
>ali pricekali budemo jos to malo, gladan nije, jer kad je gladan, on place i nist osim ga ne moze utjesiti!<
> http://www.babiesonline.com/babies/v/vito/<
>Vito, 08.01.03<i>Edited by: prviputmama  at: 5/23/03 12:54:50 pm<
></i>
prviputmama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la djecakovamama » 23 svi 2003, 13:21

Ivy, kod mene je isto cesce budjenje po noci pocelo sa cca 5 mjeseci i trajalo je dugo. Cak i kad/ako krenes sa dohranom, vidjeces da ce se isto buditi, rijetko je razlog tom budjenju glad, prije zedj ili zelja za maminom blizinom.<
><
>Po preporukama WHO i UNICEF za dojene bebe idealno je iskljucivo dojiti do napunjenog sestog mjeseca, nakon toga poceti polako sa dohranom. Sad tih sest mjeseci je kod svake od nas drugacije, neko je poceo sa sedam, neko sa pet i pol, neko tri dana kasnije ili prije, ne moras se ti bas toga 100% pridrzavati, to bi ti trebalo biti kao "putokaz" da negdje kad beba napuni pola godine bi je polako trebala upoznavati sa novim okusima ... a ta dohrana ide polako, tako da prvi "pravi" o
ok savladaju tek mjesec ili vise nakon uvodjenja dohrane. <
><
>Nema razloga za zurbu, osim ako ti tako smatras da bi bilo do
o za vas. Ranijim uvodjenjem dohrane, sigurna sam, neces smanjiti
oj budjenja po noci.<
>Kako je Iva rekla, cescim dojenjem mozes povecati proizvodnju za 24 sata.<
><
>Bocicu ja ne bih nikako. Ne vidim razlog za dodatno davanje mlijeka kad vec uspjesno dojis. <
>Kad krenete s dohranom krenite sa zlicicom.<
><
><
><
> Zvonimir, 13.06.2001<i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Ivy26 » 26 svi 2003, 16:34

Thanx na savjetima. Evo danas smo opet na 3 sata a i kad mislim uvoditi dohranu ne mislim na flašicu već na žličicu i kašice. Bumo vidjeli kako se bu pišulja ponašala. Lea 29.12.2002<i></i>
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.