Sada je: 01 svi 2026, 06:11.

Grcevi ili gladna bebe?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Grcevi ili gladna bebe?

PostPostao/la Qwerty030 » 21 lis 2003, 13:43

Ramoncic<
>hmmm po tvom opisu bi se slozila da su u pitanju grcevi,mi ih nismo imali pa nisam nesto strucna po tom pitanju ali......<
>vec ces s vremenom naucit razlikovati gladni od bolnog placa<
><
><
>takode smo probleme,uznemirenost,umor rjesavali uz ciku<
>pa vjerujem da je tako i kod vas <
><
>ili ipak sacekaj malo iskusnije mame i njihove savjete ovo je samo mali dio mog skromnog iskustva<
><
>saljem vam puno poljubaca<
> <
><
><
> Jusuf 09.04.2003 <
><
><i></i>
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lastavica » 21 lis 2003, 13:48

Otprilike, tako je bilo i kod nas. Laru je često smirivalo sisanje. Jednostavno nakon grča trebalo joj je nešto da ju smiri. Ili nošenje uz šum nape, na moru smo koristili usisivač. Susjedi su vjerojatno mislili kaj je ovima usisavaju u 2 sata noći. Ili dojenje, i onda ponovo serija grčeva.<
>Ponekad bi se znala grčiti i na sisi. Pomišljala sam da nemam dosta mlijeka dok nisam skužila da su to grčevi. Lara 13.07.2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Maja D » 21 lis 2003, 14:31

Ramona, ja mislim da su u pitanju grcevi jer se i Ena isto tako ponasala. Ne znam koliko Emir vremenski doji, ali pokusaj recimo svakih 5 - 10 minuta prekinuti dojenje i podignuti ga podrigne. Masiraj mu stomak (oko pupka u smjeru kazaljke na satu), stavljaj na stomacic na neku tvrdju podlogu (recimo ispresavijaj veliki peskir i stavi na stol) ... Enu je smirivalo ako bi je ja ili MM nosali naslonjenu na rame i masirali po ledjima. <
>Ena, 22.05.2003.<
><
><
><
><i></i>
Ena, 22.05.2003 & Dino, 13.06.2012
Maja D
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Septembar75 » 21 lis 2003, 14:52

Ramona kako si ti to lijepo napisala ko da sam ja pisala kad je lejla imala 15 dana sve je krenulo i trajalo do nekih 2 mjeseca.<
>To su grcici sigurna sam jer ako Emir fino napreduje u tezini nemoj ni pomisljati na to da je malo mlijeka <
>Masiraj pjevaj nosaj i poslije 2 mjeseca bice bolje Lejla 30.12.2002<
><
><i></i>
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 21 lis 2003, 16:02

Ramona, vidis da ti fino napreduje i normalni su strahovi da li imas dovoljno mlijeka ... to je svaka od nas prosla.<
>To sto opisujes kod Emira su najvjerovatnije grcevi i prilagodjavanje ... proci ce. <
>A mozda je i skok u razvoju ako trazi vise i cesce jesti. <
>Uvijek kad ne znas razlog njegovog placa pored njeznosti ponudi mu i da doji jer to je njima najsladje i najsigurnije utociste. Male bebe imaju jak, jak nagon za sisanjem i zato mi je razumljivo da ga to smiri ... <
>Ako ti doji vremenski jako dugo probaj ga ga cesce dignuti da podrigne ... meni je to jako, jako pomagalo skoro da nismo imali problem grceva.<
><
> <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la jami » 21 lis 2003, 21:48

ramoncice, i ja sam ti imala isti problem, onda sam skuzila da to jesu grcevi, ali, kao sto sve mame kazu, bebicama je to sisanje ugodno i smirujuce<
><
>meni je luna tako histericno lovila cicu i sisala, pa bi po nekoliko puta ispustila zbog izvijanja i napinjanja od grca, pa bi i ponekad zavristala ili zacvilila, a najgore mi je bilo to kaj sam znala da ce nakon tog o
oka grcevi biti jos jaci, uz sve to je jako puno bljuckala (povracala), a uvijek bi joj i po nekoliko puta prekidala o
ok i pustila ju da podrigne<
><
>ja ovo sve pisem kao da je to proslost, a grcevi, bljuckanje i plakanje jos traju, ali sada sam vec uhvatila ritam i vise nisam preplasena zbog tih grceva, koliko god da nam je tesko gledati ih tako bespomocne i slusati kako placu znamo da je to nesto sasvim uobicajeno, a za nase bebice je bolje ako smo sto smirenije, jer se tako osjecaju sigurnije <
><
><i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Jacabp » 22 lis 2003, 00:39

Ramonice ja ti nemam pojma o tome.Iz iskustva drugih mi miriše na grčeve.Mom malom
atiću je pomagalo masiranje i mlake uljanice na trbuščić a mama je navodno našla vezu između svog jela i ponašanja bebača pa je izbjegavala svu težu hranu.<
>Nego javila sam se samo da ti kažem da mi poljubiš Emira makar stotinjak puta, eto. <
>p.s. joj Jaco što je Luna slatka <i></i>
Jacabp
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ramona » 22 lis 2003, 09:49

Ma pretpostavila sam i ja da su grcevi...ali znate kakve su mame...pa jos prvo dijete!!!<
>Ali me malo i zbunjivalo to nastojanje da doji svako pola sata...(inace vec imamo svoj karakteristicni plac kad smo gladni!!!!)<
>Sinoc je super spavao!!! Budio se svaka 2 sata da bi jeo, a onda opet dzonja!!!! Tako da se i mama super naspavala!!!! <
>Jutros je opet malo kenjko, ali evo ga sad opet pajki!!!<
>Da, moram reci da sam mu uvela homeopatske kapi i da ga redovno masiram po pupi i dizem mi lagano nogice... Ja takoder pijem caj od komorace i kamilicu, a nastojim i da jedem od svega pomalo (izbjegavajuci pretesku hranu)!!!! Emir 30.09.2003. <i></i>
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Natasa36 » 22 lis 2003, 10:49

Vjerojatno jesu grčevi... Kod nas to nije bilo jako izraženo, ja sam pila HIPP-ov čaj za dojenje (pijem da i dan-danas), podrigavali smo malenu (iako često i nije podrignula, a znala je prduckati, to je istina) i sve smo boli i "probleme" rješavali na prsima i sve je bilo super. I danas (9 mjeseci) su uz svu ostalu hranu zakon!<
><
>Super sve radiš, samo naprijed <i></i>
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la ivanaCH » 23 lis 2003, 08:48

Cuj, obzirom da place navecer, vjerojatno su grcevi. Korina je meni plakala po cijeli dan kad je bila gladna. No za svaki slucaj (osim ako iskusne mame nekazu drugacije ) mozda bolje da ga stavljas na cicu ako je tad trazi pa i ako je bas papao. Korina, 25.12.2002<i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Grcevi ili gladna bebe?

PostPostao/la Ramona » 10 ruj 2004, 11:25

Jako sam happy sto nam je dojenje bas super krenulo, ali zadnja dva dana sam pravo zbunjena... tacnije dvije zadnje noci jer tad krene ''veselje''!<
>Emir se mrsti i grci i zacrveni, ponekad i prducne...a onda pocne tako da place da se meni srce raspolovi! Malo ga ljuljuskam , masiram stomacic, ali ne pomaze... Uglavom se smiri kad ga ja podojim, a i to na nekih pola sata-sat, a onda sve ispocetka...<
>U sustini me frka da mozda nemam dovoljno mlijeka, ali kako je onda pilence fino dobivalo na tezini? Ja tipujem da su u pitanju ipak grcevi....ali zasto ga onda smiri samo sisanje??? Emir 30.09.2003. <i></i>
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.