Sada je: 01 svi 2026, 06:11.

Sinoć je zaspao bez cice!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Sinoć je zaspao bez cice!

PostPostao/la ninagk » 29 lis 2003, 12:06

Još koja godina-dvije da prestane i po noći, i super <
><
>Ma super, to je velika stvar <
>Karlo 03.03.2002.<i></i>
Covjeku zapravo nije potrebna Nobelova nagrada, vec ljubav. Sto mislite, kako se postaje Nobelovac? Putem zudnje za ljubavlju, eto kako. Ta je zudnja toliko snazna da covjek neprestano radi i naposlijetku dobije Nobelovu nagradu. To je utjesna nagrada. Vazna je ljubav.
Dr. George Wald, dobitnik Nobelove nagrade
ninagk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jami » 29 lis 2003, 12:43

ja sam juniorka u dojenju al svejedno znam o cemu pricas, moja ne samo da nece po noci zaspati bez cike, nego ni po danu i zato za patrika i nadam se da ce to ponoviti i veceras <
><
><i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ninagk » 29 lis 2003, 13:13

Bit je u dosljednosti!<
><
>Ako si odlučila da više nema za spavanje, onda nema, a on je ionako pokazao da je spreman.<
><
>Mi smo se par puta odvikavali, jer sam bila nedosljedna, ak se prehladi i kenjka ja mu dam sisu, pa on to naravno traži i kad je zdrav.<
><
>Sad je već duže ok, zaspe sam u krevetiću (ja sjedim kraj njega dok ne zaspi), ali ranom zorom me još uvijek maltretira (to znači oko 4-5 počne gnjaviti i onda tako do 7 svakih 5 minuta).<
>Sad ću i to dokiniti, dajem ga tati idućih par dana, tako da će nam ostati samo jutarnje dojenje, i eventualno popodnevno kad se probudi. <
>Karlo 03.03.2002.<i></i>
Covjeku zapravo nije potrebna Nobelova nagrada, vec ljubav. Sto mislite, kako se postaje Nobelovac? Putem zudnje za ljubavlju, eto kako. Ta je zudnja toliko snazna da covjek neprestano radi i naposlijetku dobije Nobelovu nagradu. To je utjesna nagrada. Vazna je ljubav.
Dr. George Wald, dobitnik Nobelove nagrade
ninagk
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mirci » 29 lis 2003, 15:50

Barbi, naravno da shvacam tvoju radost kad sam i sama prije 2 tjedna prvi put uspjela isto! Bila sam presretna! I eto, guramo vec drugi tjedan. Najbolje je to sto mu je prije trebalo bar pol sata da zaspi na cici, a sad se uspava niti za desetak minuta!
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la prviputmama » 29 lis 2003, 17:16

super !!<
>nama je to SF, vec tjednima jako slabo i malo spava, pa sam sretna kaj imam oruzje - , jer inace valjda uopce ne bi spavali. Vito, 08.01.03<i></i>
prviputmama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lastavica » 29 lis 2003, 17:32

Barbi potpuno te shvaćam i mislim si ima nade i za nas. Tako će jednog lijepog dana i Lara zaspati sama.<
> Lara 13.07.2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Barbi » 29 lis 2003, 22:22

Večeras ga je uspavao MM.<
>Ma Nina, ništa ja nisam čvrsto odlučila. Šta god čvrsto odlučim, pogotovo u svezi redukcije dojenja, ispadne da mogu uskoro okačiti mačku o rep.<
><
>Ovo je recimo, eksperiment. Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la † RLmama » 29 lis 2003, 23:59

zrno po zrno pogača Roko - 11.01.1996.<
>Lucija - 10.01.1997.<
>Josip - 10.02.2002.<
>Frane - 23.09.2003.<
><i></i>
Show must go on...
† RLmama
Quatrrrromama

PostPostao/la Novamama » 30 lis 2003, 10:25

avo Barbi!!<
>nama se to još nije dogodilo, ali zato jučer nakon vrtića nije uopće tražio cicu!! inače lim uđemo u kuću, odmah me vuče na kauč i jamo - lijeva, desna...<
>jučer ništa do spavanja... i onda ja sva u nadi, uzmem slikovnicu kao čitat ćemo na krevetu i zaspati, ali vraga.. čim smo legli, sjetio se i navalio!!! i dojio 45 minuta, da valjda nadoknadi cijeli dan... ali nema veze... ja isto ovo računam kao napredak!!! <i></i>
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la VilijevaMama » 30 lis 2003, 20:54

Bravo, BRAVO!!!Ulijevaš mi nadu (prije mjesec dana) i sada je cika lijek za sve probleme uključujući i one sa spavanjem. <
><
> HURA ZA VAS <i></i>
VilijevaMama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la VilijevaMama » 30 lis 2003, 20:59

Čudno, nestalo mi pola teksta, pa moj komentar ispao neobično. Htjela sam reći da moje zlato od prije mjesec dana izjednačilo cicu s univerzalnim lijekom za sve tegobe ovoga svijeta pa i one sa spavanjem tako da znam o čemu pričaš. Sad vidim svjetlo na kraju tunela <i></i>
VilijevaMama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Barbi » 31 lis 2003, 11:28

Sinoć opet uspješno uspavljivanje bez cice, ali po noći kad se budi još uvijek isto - nema šanse da zaspe opet dok ne dobije. <
>Imam osjećaj da se sad još više budi i traži. <
><
>Preko radnog tjedna nisam se mogla upuštati u pokušavanje da ne dam i mazim ga dok ne zaspe... možda probam sad za vikend. Ja samo želim 2 !<
><
> Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Kris2 » 31 lis 2003, 11:54

Bravo za Patrika i nadam se da ce uskoro i spavati.<
>Kod nas je situacija takva da sad od kad idu u jaslice kao prvo idu spavati vec oko 7 , jucer sam bila sama s njima, oko 7 sam ih stavila u krevetice, pokrila ih i otisla nesto napraviti i oni su sam i zaspali ya par minuta.<
>Sto se tice nocnog dojenja trenutno je Lea u nasem krevetu, a Ivo spava do 4/5. Inace je to bila njegova pozicija.<
>Ma uglavnom jos su barem na po dva podoja (kratka ili duga( nocu. Ma zapravo mi je drago , pogotovo jer je Lea smrcava jer na taj nacin ipak popije dosta tekucine (nece bas caj, vodu ...)<
>A druga stvar, Ivo puno doji i uspio je ovu virozu koja je sredila Leu i mene proci za sad s nekim minimalnim smrcanjem (kuc kuc )( a vec su skoro mjesec dana u jaslicama) Lea i Ivan, 22. 08. 2002.<
><i></i>
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Barbi » 31 lis 2003, 12:01

Joj Kris, ostavila si ih u krevetu, otišla nešto napraviti i oni su sami zaspali! Dakle to je za mene SF. Patrik u kinderbetu uopće ne želi leći, samo stoji na nogama i cupka i pruža mi ruke, a ako odem iz sobe nadviruje se prema vratima ne bi li me ugledao. <
>Tako da ga više ni ne ostavljam samog unutra da se ne baci preko ograde.<
>A ovo za tekućinu, i meni je to jedan veliki plus za dojenje, jer Patrik jako malo pije, to su me i tete u jaslicama upozorile. Jednostavno neće. Sokove i čaj nikad nije htio, pije samo vodu i to ako dva-tri deci dnevno popije - puno sam rekla. Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la djecakovamama » 31 lis 2003, 15:41

Cestitke, Barbi i Patrik! <
> <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

Sinoć je zaspao bez cice!

PostPostao/la Barbi » 10 svi 2005, 10:56

Ovaj topic mogu samo tu staviti jer pretpostavljam da ćete jedino vi tu cure razumjeti moje oduševljenje! Pogotovo mislim na seniorke dojenja. <
>Naime, Patrik je u zadnjih par mjeseci (prije to nije bio slučaj) poistovjetio uspavljivanje s dojenjem. Ja čim bi legla kraj njega na krevet on bi počeo vikati njam-njam i skakati na mene.<
>Naravno, drugi su ga uvijek mogli uspavati bez problema i cice, ali ja ni u ludilu. <
>I tako sinoć, legnem ja pored njega i počnem mu pričati kako je vrijeme za spavanje i ribice idu spavati.. i patkice idu spavati... i medvjedići... i mišići i bla, bla, a on samo gleda u mene i gleda i počne treptati.... i zaspe. Bez cice!!! <
>Ja nisam mogla vjerovati!<
><
>Naravno, to smo nadoknadili po noći, ali nema veze. Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
Barbi
gospođa pukovnica

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.