Postao/la djecakovamama » 01 pro 2003, 02:26
Draga Ramona, ja ti to prvi put cujem za rahitis ... <
>Kako ja znam rahitis nastaje zbog nedostatka D vitamina, a ti sigurno i ides s malenim vani i sigurno mu dajes kapi D vit. Bas se nedonosenoj djeci savjetuje da doje sto cesce i sto vise i da nikako ne preskoce niti jedan podoj, da bi sto prije "stigli" vrsnjake.<
><
>Sto se tice dojenja, idealno je dojenje na zahtjev, u pocetku je cesto, vremenom, se ti razmaci izmedju 2 podoja povecaju, a i bebice ojacaju i ispraksiraju se pa krace traju. Vidjeces, vrlo
zo ce vam se desiti da ce ga sve vise zanimati i ono sto se desava oko njega i gledace da poneke podoje danu "odradi" sto
ze.<
>A sto se tice bljuckanja, to je isto normalno - on ti tako (kako bi ovdje rekli) izbaci visak koji je pojeo.<
><
>Budi bez
ige, ljubi malenog Emira i nemoj, molim te, ubacivati nikakav caj, ne treba mu.<
><
>PS vidjela sam tvoj topic na 0-1 o dudama ... u principu, niti jedan ili malo koji pedijatar ti nece reci da je duda korisna ili preporucljiva, a vecina ih ipak toplerira. Bitno je da beba i mama imaju ustaljen ritam dojenja i uspostavljenu ravnotezu potraznje/ponuda ... tek tada duda ne predstavlja veliku opasnost da ce ugroziti dojenje, iako rizik uvijek postoji, posebno kad bi ponudila svoje mlijeko na dudu, ali ako pitas za obicnu dudu - varalicu mislim da ne bi bio problem u vasem slucaju, ako mislis da je bas moras koristiti.<
>Moj sin je naviknut na dudu jos u porodilistu, kad smo dosli kuci bilo mi je nemoguce izbaciti je, i, na srecu, nismo imali problema, puno mi je puta pomogla. Da sam se ja pitala sigurno je ne bih uvodila prije drugog - treceg mjeseca, ovako <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!