Sada je: 01 svi 2026, 06:11.

Vise mlijeka u desnoj dojci!!!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Vise mlijeka u desnoj dojci!!!

PostPostao/la Ramona » 12 ožu 2003, 15:45

Vec neko vrijeme mi se desava da je tokom noci (a desi se i po danu) desna dojka teza od lijeve tj. punija mlijekom! <
>Emir nocu ne doji dugo, max 10ak minuta! I naravno ne isprazni dojku do kraja, a kad se probudi za nekih 3 sata bezveze mi je da mu dam lijevu kad je desna jos puna mlijekom. <
>Ponekad se izdojim rukom...cisto malo da dojka ne zateze! Nema boli u dojkama, cisto u desnoj nekad osjecaj punoce, ali malac to rijesi..... <
>Da li trebam da se pocnem izdajati nakon sto malac zavrsi sa kratkim podojem? Da li slijepo treba slijediti pravilo: jedan podoj jedna dojka, pa onda tokom sljedeceg promijeni? Emir 30.09.2003. <i></i>
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Vise mlijeka u desnoj dojci!!!

PostPostao/la sany » 04 pro 2003, 08:58

ja ti tako ne radim.<
><
>ako ti je ostalo (osjećaš da je) od prošlog podoja onda sljedeći daj tu istu....bar ja tako napravim dok ne isprazni do kraja..ako treba i jos jednom...pa onda na drugu <
><
> <i></i>
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la bebaca » 04 pro 2003, 11:59

Evo ja cu ti iz svog iskustva reci da se ne izdajas ni pod razno!! Time ces samo povecati proizvodnju mlijeka i bices jos punija. Barem se meni tako desavalo, pogotovu kad se pocela uspostavljati ponuda i potraznja. Ako bih bas bila na rubu nervnog sloma od napetosti, sasvim bih malo izdojila da popusti. Sad je bebacu skoro 6 mjeseci i nikada nemam tu napetost, upravo jer sam pustila da se sve samo regulise. <i></i>
bebaca
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ramona » 04 pro 2003, 12:44

Ocito se nisam do
o izrazila...ni ja se ne izdajam... nego samo malo rukom stisnem dojku da popusti ona napetost!!!<
><
>Znaci nije kriticno ako je malac cesce na desnoj dojci?! Malo mi je cudno da u jednoj dojci bude primjetno vise mlijeka nego u drugoj?! Emir 30.09.2003. <i></i>
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 05 pro 2003, 02:20

Ja sam dojila na obje strane, i svaki sam put pocinjala na onoj strani na kojij sam prethodni put zavrsila.<
>Nekad treba i sama da procijenis da li da nastavi tamo gdje je prosli put stao ili da mu ponudis drugu stranu; prelistaj malo stare topice ima govora i o tome.<
>Ako je cesce na desnoj dojci, normalno je da ce u njoj biti vise mlijeka ... gledaj da to izbalansiras da u lijevoj imas istu kolicinu. <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la LedinaMama » 05 pro 2003, 09:40

Kako sam se poprilicno dugo izdajala, vidjela sam da mi je na desnoj strani manje mlijeka (vise nego duplo manje). I kad sam se prestala izdajati, uocila sam da je Ledi draze sisati lijevu, nego desnu sisu.<
><
>Moj je zakljucak bio da su kod mene razlog vjerojatno uski kanalici, zbog kojih mlijeko teze izlazi pa ga se i manje stvara, jer Leda teze sisa na toj strani i zbog toga izvuce manje mlijeka. <
><
>Znaci i ovdje vrijedi ono - koliko dijete vuce, toliko se mlijeka stvara - ali su problem moji uski kanalici, zbog kojih Leda treba vuci puno duze i jace, pa zato
zo odustane i prijedje na drugu stranu.<
><
>Da se samo nju pita, vjerojatno bi i sisala samo lijevu sisu, ali ja joj ne dam - nudim joj da sisa i desnu. Sada joj vec i mogu objasniti da treba prvo posisati tu, pa ce dobiti drugu.<
><
>Ovo je samo moj zakljucak i odnosi se na mene, nije potkrijepljen nikakvim istrazivanjima i ne znam kako je to kod drugih zena.<
><
>E jos nesto: ona mi lijevu sisu zove "sika", a desnu "druga", kao da je ta desna nesto potpuno nevazno. Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 05 pro 2003, 12:24

Ledina mama, i kod mene je slična situacija. Patrik je uvijek više volio lijevu. Mislim da su mi isto na desnoj uži kanalići, što se vidi po debljini mlaza. I na lijevoj je jači let down. <
><
><
>Quote:ona mi lijevu sisu zove "sika", a desnu "druga", kao da je ta desna nesto potpuno nevazno<
><
>A ovo mi je super! Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la † RLmama » 05 pro 2003, 14:19

Mi smo isto desničari Zapravo, sva su mi djeca bila desničari ... Jednostavno, meni je i bilo je zgodnije dojiti na desnu stranu, veća je
adavica, jači let down... Sve je prošlo okej... Roko - 11.01.1996.<
>Lucija - 10.01.1997.<
>Josip - 10.02.2002.<
>Frane - 23.09.2003.<
><i></i>
Show must go on...
† RLmama
Quatrrrromama

PostPostao/la prviputmama » 05 pro 2003, 16:36

lijevicari.<
>lijeva dojka mi je oduvijek malo veca (pa tu mi je srce ). jace u njoj osjecam LD, mislim da u njoj ima vise mlijeka. Vitek papa samo jednu u jednom podoju , pa zacas trazi ponovo, drugu. jedno vrijeme sam mu cesce davala tu lijevu jer je uvijek bila velika i puna, i u desnoj je onda zbilja bilo manje mlijeka. sad pazim da idemo pravilno. Vito, 08.01.03<i></i>
prviputmama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ramona » 05 pro 2003, 17:46

Ja imam teoriju da je Emiru udobnije na desnoj strani jer mi je ta ruka puno jaca...pa onda i bolje vuce, a samim tim ima i vise mlijeka...<
>Probacu se udobnije smjestiti kad je ''druga'' na redu... pa valjda izjednacim ''protok''.... Emir 30.09.2003. <i></i>
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † RLmama » 05 pro 2003, 19:08

znači, ka centru Roko - 11.01.1996.<
>Lucija - 10.01.1997.<
>Josip - 10.02.2002.<
>Frane - 23.09.2003.<
><i></i>
Show must go on...
† RLmama
Quatrrrromama

PostPostao/la drazenka » 09 pro 2003, 12:06

I kod mene je jaca desna <
><
>Ramona, sto se tice koju mu stranu dati, evo kako ja radim. Ako je od proslog podoja proslo vise od 2-3 sata dam drugu stranu, jer u protivnom ce doci do protoka samo kroz jednu,a druga ce pomalo gubiti funkciju. __________________<
><
>Iva 16.3.2002.<
>Marta 10.10.2003.<i></i>
drazenka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Potica » 29 pro 2003, 00:07

I meni je promako ovaj topic, nadoknadit cemo odma.<
>Svrstavam se u ljevicare , ljeva mi je jaca i sve troje je vise voljelo (odnosno cicalo) ljevu. <
><
>PATRIK (26.05.2001)<
>HANA i ERNA (prevelike za ovaj forum) <i></i>
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Nađa » 29 pro 2003, 01:03

I mi jaaaako volimo lijevu (ima li to veze sa njihovim buducim politickim opredjeljenjem!? ) ali je sa 4 mjeseca imala fazu kad nije bilo sanse da sisa sa lijeve strane i to je potrajalo do
ih 20-tak dana. Kako bih krenula da je spustim na lijevu ruku tako bi pocinjala nevjerovatna vriska koja nije prestajala sve dok je ne vratim na desnu. Jedino po noci, kad bih je onako pospanu stavila, dojila je bez problema. Sigurna sam da je tada bila gladna i moram da priznam da sam nakon tri dana mucenja otrcala u apoteku i kupila flasicu i Aptamil. Pokusavala sam dva dana da joj uvalim flasicu ali vjerujte da nije popila niti jedan mililitar tako da sam odustala (na srecu). Samo nije jasno kako nisam dobila mastitis jer se nisam izdajala bojeci se prevelikog nadolazenja mlijeka (a i nikad nisam naucila da se izdajam). Sve se sredilo samo od sebe pa smo opet presli u ljevicare. Nadja 21.08.2002. <
><
><i></i>
Nađa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fidji » 29 pro 2003, 16:20

Prvih 6 mjeseci ljevičari, a sada desničari. Mi se okrečemo kako vjetar puše. <
>Šalim se. Ispočetka su cice bile skoro jednake, možda je lijeva bila uvijek malo punija jer sam na njoj imala slabiji let down. Nakon par mjeseci sam primijetila da mi za noćni podoj nekako više paše da je na desnoj strani (tad smo je još vraćali u kinderbet nakon podoja - mi nadobudni) i to je valjda utjecalo da se desna strana pojačala. Kasnije sam forsirala lijevu, ali se nikad nije izjednačilo. Sad za večernji podoj dajem prvo lijevu, a onda Ema veli: "Drugu" i završimo na desnoj. A po noći kako kad, sad spava s nama pa mi je svejedno. <
>ema helena 06/10/2002<i></i>
Ema Helena 06/10/02
Ana Lorena 06/06/06
Ian Mihael 10/09/08
Fidji
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la natasha32 » 12 ožu 2005, 16:09

ovaj mi je topic promakao a bas je zgodan , ovih dana malo citam sto propustih <
><
>vidim da smo se razvrstale <
><
>mi smo prosli nekoliko faza, u pocetku mi je bilo lakse dojiti na desnoj (hihihi, valjda i meni jaca desnica ), a i lijeva sika mi je prirodno malo veca sto je u pocetku dojenja naraslo na znatno veca pa sam imala problema s tom
adavicom dok nisam naucila da je lijevoj i desnoj drugacije pristupamo , Hanna i danas ako npr. doji tako da ja lezim na ledjima a ona na meni - desnu doji tako da lezi na meni a lijevu tako da legne kraj mene, uvijek tako mada ja vise stvarno ne vidim nikakvu razliku jer s vremenom su se gotovo izjednacile, i oblikom i Hanninim simpatijama<
><
>mada uvijek ima faza kad je jednostavno jedna vise u milosti ja nastojim drzati jednak odnos dojenja na obje najvise zbog vlastitih ledja <
><
>Ledina mama <i>Edited by: natasha32  at: 12/27/03 3:11 pm<
></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.