Sada je: 01 svi 2026, 06:11.

Guta zrak

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Guta zrak

PostPostao/la jami » 08 ožu 2004, 01:04

meni je luna isto to radila i znala me izluditi, ja sam joj po milion puta vadila i stavljala cicu dok ne bi ulovila kak treba, nekad nismo uspijele jer bi sa jako naljutila, pa sam pokusala s prstom zatvoriti rupicu ili sam namjestala cicu tak da zatvori tu rupici ili sam promijenila polozaj, nekad nije bilo pomoci, ali s vremenom je osnazila i pocelajace uvlaciti i sada je ok (otprilike oko 3., 4. mjeseca) <
><
><i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Guta zrak

PostPostao/la patkica » 08 ožu 2004, 13:52

Kolko je star Grgur?<
>Dal ti se cini da se uprkos svemu tome najede?<
>Jel ti osjecas svoj refleks otpustanja mlijeka jako? Mozda tebi mlijeko jako krene, pa ga zbuni i zasmeta ta silina? Mozda da probas ga stavit na dojku, pa kad ti mlijeko bas krene, da ga odmaknes dok ti ide taj najjaci mlaz, i vratis ga na dojku kad se primiri i krene teci malo blaze.<
><
>Ono sto me u tvom postu mrvicu za
inulo je tvoj opis tj. rijec "coktanje". Ne mora biti, zaista ne mora - al kad si sama primjetila takav zvuk - on se obicno zna cuti kad bebica ima soor (gljivice ) u ustima. Zato bi bilo do
o da mu pogledas u usta, dal ima bijele naslage u usnoj supljini.<
>Kod soora bebe znaju biti nemirne, jer ih zapravo boli. <
>AJ javi se jos, pliz odgovori na ova pitanja pa cemo dalje.... iz vatre i pepela, iz krvi i suza...text <i></i>
patkica
svizac

coktanje

PostPostao/la Buffy » 08 ožu 2004, 15:28

Patkica <
>taj soor mi je prvo pao na pamet pa sam mu pogledala usta (točnije, gledam svako malo) ali sve je ok. A sa letom je svaki put drugačije Ak ispraznim malo sisu da ga jadnog ne zašpricam, onda on zijeva ispred sise i odbija povuć uopće, čeka da mu kaplje Ak je puna onda pokušava progutat čim više čim
že pa se jasno zagrcne ... ma nikak na zelenu granu A nekad jede najnormalnije. Dođe mi da se izdojim i dam mu flašicu <
><
>A Grga ima i aparatić za kukiće pa nam to dodatno komplicira jer ga nemogu baš namještat. <i></i>
Buffy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

zaboravih

PostPostao/la Buffy » 08 ožu 2004, 15:34

Sad sam vidla da nisam na sve odgovorila. On uredno dobiva na težini i dužini (vjerovatno jer jede svaka dva sata, a nekad i kraće ak zbljuje kaj je pojeo). Grga ima 8 tjedana. Tak je počeo čudno jest prije nekih 2 tjedna.<
><
>Jasmina, evo probala i ja prstom zatvorit rupicu <i></i>
Buffy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: zaboravih

PostPostao/la patkica » 08 ožu 2004, 16:08

Probaj ga dojiti kollko god mozes da je uspravljen. Mislim, onak, nagnes ga da je sto manje lezecki a sto vise uspravljen. Tako ti mozda bude manje zraka stvarno i progutao. A usta mu provjeravaj cesto, ak se slucajno ipak pojavi...<
>Al dok vi uredno dobijate na tezini, imate mokrih pelena... sve pet iz vatre i pepela, iz krvi i suza...text <i></i>
patkica
svizac

Re: zaboravih

PostPostao/la Buffy » 08 ožu 2004, 22:09

Sad mu gledam napeto u usta, al ne vidim niš - jedino bjelije područje je tam di mu trebaju narast zubi - to nije to, jel da? Fala za savjete!!! <
>Grgur 18.1.2004.<i></i>
Buffy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Dojenje

PostPostao/la Marina » 12 ožu 2004, 13:50

Sada si u fazi kada ti je mlijeko jako krenulo, odnosno kada su ti svi kanalici konacno prohodni kako treba (razradila si se ). Ja imam malog od 3 mj. i on i sada, zna ostati bez zraka ili ga isto cujem kako cmace i svakojakve cudne zvukove. Svatila sam da mu je lakse jesti kada ga ne drzim skroz vodoravno, vec mu je glavica malo podignuta. Takodjer, mu mlijeko jako sprica, ali on se vec naucio, pa kada mu jako ide on tada samo sisu pusti da mu sprica, te samo guta, pa kada stane spricati opet povuce par puta i opet guta.<
>Tvoja beba se isto mora sama nauciti tehniku kod navale mlijeka. Bez
ige sve cete to savladati. Ionako to vam je jedini posao! <i></i>
Marina

Re: Dojenje

PostPostao/la jami » 12 ožu 2004, 16:00

kod nas se nije radilo o navali mlijeka nego luna jednostavno nije do
o uhvatila ciku tj. nije napravila vakum kak treba, nego bi uvijek malo zraka curilo kroz jednu rupicu <
><
><i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Guta zrak

PostPostao/la Buffy » 03 srp 2004, 20:44

Cure, moj Grgur od nedavno kad sisa ne napravi vakum da uvuče sisu nego negdje ''pušta'' (čuje se coktanje) i naguta se zraka ko lud. Onda naravno ga boli trbuh pa mu se podriguje, pa mora prestat jest da može podrignut, onda hoće još jesti ali nemože jer ga to muči ... i tako ukrug. Neznam kaj mu je odjednom, prije smo se zezali da jede ko morski pas jer je znao tak navalit na sisu da su mi se koljena tresla, al sad jede ko steve wonder, bulji okoli, meškolji se, kilavi ... jede svaka dva sata, nekad i svaki sat ak se ne najede. To me sve skupa izludi. Jel ima tko kakvu ideju kak da ga ''nagovorim'' da normalno jede.<
><
>p.s. uvijek jede u isto pozi, glava na istom mjestu, nosić i
ada na sisi, nekad jede normalno, a nekad se naguta zraka ... <i></i>
Buffy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.