Sada je: 01 svi 2026, 06:11.

Zacepljen mlijecni kanalic!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Zacepljen mlijecni kanalic!

PostPostao/la bongo » 19 ruj 2005, 10:20

Drage moje,<
>trebam vase savjete i pomoc! Izgleda da sam dobila zacepljen mlijecni kanalic na desnoj
adavici. Vidi se bijela tacka, koja uzasno boli na dodir, a da ne govorim kakav je osjecaj kad beba povuce! Probala sam sve, izdajati se, stavljati njega cesce na cicu, tople, hladne obloge, liske kupusa itd, ali bijela tacka je jos tu! Ima li ko kakav savjet? <i></i>
bongo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Zacepljen mlijecni kanalic!

PostPostao/la suzica » 19 ruj 2005, 10:48

Vjerojatno je to tzv. blister. To je ustvari, žulj od dojenja. Ja sam ga imala jaaako dugo ali me nakon nekog vremena prestao boliti i nism ga dirala.Kad sam prestala dojiti nestao je. <
>Ako me sjećanje služi, mislim da je Sanika imala takav problem al se ne mogu sjetiti kako ga je riješila.<
>Ili nazovi Rodin tel. za pomoć pri dojenju, oni sigurno nešto znaju o tom.<
><
> <
> Jura,17.02.2003.<i></i>
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bongo » 19 ruj 2005, 10:58

suzica, hvala na odgovoru! Negdje sam procitala da to moze biti zacepljen kanalic pred mastitis?! I da to treba probiti sterlinom iglicom! Ja to ne smijem ni pomisliti da uradim! Mi cikimo vec sedam mjeseci bez problema, a sada malo rjedje, jer uzimamo i dohranu,a i mama radi. Uglavnom, bojim se da nesto ne zastopa! <i></i>
bongo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nejirinamama » 19 ruj 2005, 12:54

ja sam ga imala sigurno jedno mjesec i po. Sve sam pokusavala, kopala ga iglom (sterilnom), izdajala se izdajalicom na najvecoj
zini, stavljala tople obloge, ma nemam pojma sta sve ne, cak sam i ljekaru otisla kad sam vidjela da nikako ne prolazi, a boliiiii uzas. I onda sam jednog dana samo skuzila da ga nema, ne znam ni kad ni kako je nestao. Da ne spominjem kako me doc napao za tu iglu i probijanje,
rr rekao mi je da hocu da "zaradim" apsces.<
>Jedino sto bih mogla povezati je to da sam i ja bila bolesna dugo to vrijeme, gripa pa poslije neka stomacna viroza i kad sam se ja konacno oporavila i blister je nestao. (Naidi je bilo upravo negdje oko 7 mjeseci.<
><
>Pozdrav, nadam se da ces ga se sto prije rijesiti <i></i>
nejirinamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bongo » 19 ruj 2005, 13:25

nejirinamama, hvala na informaciji! Ja se nadam da ce i meni tako proci, necu nista dirati, samo ako osjetim jace bolove, odoh doktoru! <i></i>
bongo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la djecakovamama » 21 ruj 2005, 11:23

Ne bih rekla da je blister zulj - blister je zacepljen kanalic. <
>Trebala bi dojiti vise na tu stranu mozda "ode" sam; ako ne onda bi se trebao probusiti. Ako se bojis sama probusiti (sterilnom iglom), neka ti to neko strucan napravi, bice ti lakse, sigurno <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

začepljeni kakanalić

PostPostao/la † Sanika » 30 ruj 2005, 15:40

je Sju, imala sam ja to začepljenje često i čak i sad nakon dojenja mi se začepilo dva puta ... <
><
>dakle, ja sam bušila sterilnom iglicom i pod toplim tušem stiskala...užas....boli...neugodan osječaj...ali je otišlo<
><
><
>eto...<
> <i></i>
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Re: začepljeni kakanalić

PostPostao/la suzica » 30 ruj 2005, 19:10

Ma imala sam i ja to, tj. imam ga još uvijek ali mi ne smeta. Imate pravo, nije to žulj ali mi sada, 3 mjeseca nakon dojenja tako izgleda Ne mislim to dirati, ustvari sad ne znam jel bi se trebala za
inuti ili ne <
><
> <
> Jura,17.02.2003.<i></i>
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.