Sada je: 01 svi 2026, 06:11.

Jedna zakasnjela prica - poticaj da ne odustanete

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Jedna zakasnjela prica - poticaj da ne odustanete

PostPostao/la Webmama » 05 sij 2006, 12:13

Ovo sam kopirala sa adaptiranog, ali sam pomislila kako bi iako je prica stara, mogla biti dobar poticaj da se ne odustane od dojenja pa je kopiram i ovdje sa nekim dodacima <
><
>Kod mene u sobi, kad sam rodila, bila je jedna mama koja je nakon poroda bila sva ocajna, masirala je grudi satima i plakala kako nema mlijeka, kako dijete nece dojiti i kako su joj grudi pune grudica... Bilo mi je strasno gledati ju kako se muci. Tim vise sto nam nitko nije htio/imao pokazati kako se to radi. Znam to, jer je i moja strasna prica o sikaniranju sestara i zapravo njihovom neznanju da prenesu vjestinu dojenja (jer ona to i je) na rodilje. Kada je popodne htjela odustati jer je mlijeko izlazilo u kapljicama dok sam ja bacala svoju trecu pelenu punu mlijeka jer nisam imala kud s njim, buduci da je Viktor dolazio sit na dojenje i samo spavao, a ja se nisam oko toga nervirala (i inace sam cool u zivotu po nekima i iritantno ), srce mi je pucalo dok sam je gledala. Napokon sam dosla do njenog kreveta i pitala je da li ja smijem probati sa svojim rukama njene grudi da vidim da li ona ima mlijeka ili samo ne zna. Tu cu malo stati i ispricati u cemu je fora, jer i meni je to bilo prvo dojenje u zivotu Moja mama je naime sa sela i doma imaju krave koje sam ja naucila musti cim sam narasla malo veca Hocu reci, znala sam point, a ne da bih sad usporedjivala krave i zene, ali isticanje mlijeka radi na isti princip Elem, primila sam njenu dojku i istisla jaki mlaz mlijeka, a ona je zavrisnula. Stvar funkcionira uvijek, a to je sistem da se dojka primi iznad aureole i stisce prema
adavici, te se time zapravo mlijeko iz kanala tjera van. Dojenje boli (ok, ima i izuzetaka ), narocito u pocetku i zato se mame uplase da nesto nije u redu, a zapravo je, i mora tako biti. <
><
><
>Nadam se da ce vam i ova prica u trenutku inspiracije bar malo pomoci u pocecima dojenja <
><
>edit:tipfeleri <b>*Portal mameibebe.net *</b><i>Edited by: Webmama  at: 5/1/06 14:08<
></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Jedna zakasnjela prica - poticaj da ne odustanete

PostPostao/la Sarina mama » 05 sij 2006, 16:07

webice, do sad si bila nasa muza, a sad ces postati nasa muzilica <
><
>sigurno ima dosta mama koje su odustajale od dojenja ( ili prekidale sa dojenjem) zbog neznanja, boli, umora ili iscrpljenosti, a potrebno je tako malo pomoci i "guranja" u pravom smjeru da dojenje postane uzitak i za mamu i za bebu.<
><
>Sigurna sam da ce i ova tvoja prica nekoj friskoj mamici pomoci da ne odustane Sara 29.08.2001.<
>Antonio 29.09.2003.<i></i>
Sarina mama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la azaleja » 05 sij 2006, 23:40

Super priča, ali žalosno je koliko mama ne uspije u dojenju upravo zbog tih ranih kikseva u rodilištu. <
> <i></i>
slika

N 2002
M 2005
E 2014
azaleja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krkica » 06 sij 2006, 00:53

Webi, da sam te znala prije... dojila bih jos sad ovo derle. Preporucam se za ozbiljne dolaske i ucenje dojenja, ako ikad zatrudnim, opet <i></i>
slika

Umjesto učenja kako to rade odrasli, od djece se očekuje da rade onako kako odrasli kažu.
Krkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dove » 06 sij 2006, 20:26

Evo da se i ja nadovezem. Nedavno sam nasla stare sms poruke na mob od mm.koje sam mu slala iz rodilista.<
><
> 'dragi jako me boli
adavica, sad je beba sikila samo 15 min i zaspala. Place mi se od boli! Sad mi ide krv. Sigurno nesto ne radim kako triba a sestra kaze da je to normalno.'<
><
>'Besana noc! Proplakala sam e sa bebom. Ne zeli sikiti siku s ranicama pa se stvrdla i napunila mlika, a i druga ce uskoro'<
><
>Kad sam se o
atila sestri, rekla je da se izdojim ,a kad sam je pitala kako, odgovorila je : pa rucno ili pumpicom. Moram napomenuti da mi je ovo prva beba i da sam imala jako malo znanja o dojenju i jako veliku volju dojiti. Doma me je patronazna uvjeravala kako nemam mlijeka i bila sam ozbiljno na rubu ludila. <
>Sada vec 10 mjeseci i jedan dan dojim i tako mi je lijepo <
>Isplatilo se ne odustati i trpiti.<
><
>Hvala forumasicama <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

dojenje

PostPostao/la † Sanika » 19 sij 2006, 11:44

Quote:Doma me je patronazna uvjeravala kako nemam mlijeka <
><
>ovo je nešto na što mi se kosa digne na glavi, a kod nas u HR je skoro pa normalno <
><
>naš početak je bio koma težak, bol i upale na stranu, meni je najveći bad bio kaj je Paula stagnirala s težinom mjesec dana ... i da nisam bila na forumu, i još k tome tvrdoglava, i - ono najvažnije - imala podršku i ohra
ivanje
ojnih mama s foruma... sto posto bi odustala....a ovak nam je staz bio 29 mjeseci ...tak da jedna velika forumu Mame i bebe <
><
> <i></i>
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.