Ovo sam kopirala sa adaptiranog, ali sam pomislila kako bi iako je prica stara, mogla biti dobar poticaj da se ne odustane od dojenja pa je kopiram i ovdje sa nekim dodacima <
><
>Kod mene u sobi, kad sam rodila, bila je jedna mama koja je nakon poroda bila sva ocajna, masirala je grudi satima i plakala kako nema mlijeka, kako dijete nece dojiti i kako su joj grudi pune grudica... Bilo mi je strasno gledati ju kako se muci. Tim vise sto nam nitko nije htio/imao pokazati kako se to radi. Znam to, jer je i moja strasna prica o sikaniranju sestara i zapravo njihovom neznanju da prenesu vjestinu dojenja (jer ona to i je) na rodilje. Kada je popodne htjela odustati jer je mlijeko izlazilo u kapljicama dok sam ja bacala svoju trecu pelenu punu mlijeka jer nisam imala kud s njim, buduci da je Viktor dolazio sit na dojenje i samo spavao, a ja se nisam oko toga nervirala (i inace sam cool u zivotu po nekima i iritantno ), srce mi je pucalo dok sam je gledala. Napokon sam dosla do njenog kreveta i pitala je da li ja smijem probati sa svojim rukama njene grudi da vidim da li ona ima mlijeka ili samo ne zna. Tu cu malo stati i ispricati u cemu je fora, jer i meni je to bilo prvo dojenje u zivotu Moja mama je naime sa sela i doma imaju krave koje sam ja naucila musti cim sam narasla malo veca Hocu reci, znala sam point, a ne da bih sad usporedjivala krave i zene, ali isticanje mlijeka radi na isti princip Elem, primila sam njenu dojku i istisla jaki mlaz mlijeka, a ona je zavrisnula. Stvar funkcionira uvijek, a to je sistem da se dojka primi iznad aureole i stisce prema
adavici, te se time zapravo mlijeko iz kanala tjera van. Dojenje boli (ok, ima i izuzetaka ), narocito u pocetku i zato se mame uplase da nesto nije u redu, a zapravo je, i mora tako biti. <
><
><
>Nadam se da ce vam i ova prica u trenutku inspiracije bar malo pomoci u pocecima dojenja <
><
>edit:tipfeleri <b>*Portal mameibebe.net *</b><i>Edited by: Webmama at: 5/1/06 14:08<
></i>