Sada je: 01 svi 2026, 06:12.

dojenje usvojenih beba

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

dojenje usvojenih beba

PostPostao/la nina » 30 sij 2006, 22:57

danas mi stalno pucala veza za mame i bebe pa ajde da malo prošvrljam na-mama mami kad tamo nešto nevjerovatno-članak o dojenju usvojenih beba.Kako?Piše da se treba izdajati da se potiču hormoni za dojenje i s vremenom će se mlijeko početi stvarati....nije li to čudesno... <
> <i></i>
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: dojenje usvojenih beba

PostPostao/la eli » 31 sij 2006, 01:12

je, čudesno je. i jako teško ostvarivo. ja takvo što ne bi probala. <
>prvo, nije mi normalno dojenje bez predhodne trudnoće. to mi izgleda kao silovanje tijela.<
>drugo, usvojeno dijete kad dođe u novu porodicu treba roditelje koji će aktivno sudjelovati u njegovoj prilagodbi, a ne mamu sa izdajalicom u ruci. gubljenje dragocijenog vremena koje treba iskoristiti za maženje i igru.<
>treće, ne usvaja se novorođenče, već beba naviknuta na bočicu. bebe na bočici ni majka sa kojom su od rođenja teško može vratiti na sisu, a kamoli nova osoba u njihovom životu (naravno, i majka koja usvaja je majka, no u trenu usvajanja ona je djetetu nova i nepoznata osoba). <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la RitaZG » 01 vel 2006, 09:38

Eli dosta toga krivoga si napisala, cesto se usvajaju novorodjencad i to planirano pa se zena moze pripremiti na dojenje takve bebe unaprjed. <
>Svaka kap majcinog mlijeka je dragocjena pa makar bila i odsilovana. A zene koje ne mogu postat majke zbog razno raznih razloga i usvoje djecu isto tako zasluzuju sansu da osjete taj cudesan dar dojenja. <
>Kod nas je to rjedak slucaj ali u svjetu se to puno cesce desava i svaka cast tim zenama koje se toliko zrtvuju. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nina » 01 vel 2006, 10:08

<
>RitaZG <
>....baš sam to htijela napisati,a moj bebač je nedonošče i 3mj sam se izdajala i jeo je na bočicu a cicu je prihvatio bez problema i dan danas je obožava. <i></i>
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 01 vel 2006, 10:23

rita, u hr beba ne može ući niti u postupak usvajanja prije navršenih šest mjeseci. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Bubidea » 01 vel 2006, 11:30

ne moze, ako se radi o obicnim smrtnicima....naravno da ima i drugacijih slucajeva, ja sam na svoje oci vidjela i na svoje usi cula ( od sestre) kada je novorodjence staro kao moj B. islo doma svojoj novoj mami ( isti dan kad i B. ) <i></i>
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la pamparam » 01 vel 2006, 22:35

mozda ali...Quote:a moj bebač je nedonošče i 3mj sam se izdajala i jeo je na bočicu a cicu je prihvatio bez problemaisto kao kod nas, dojio tri godine <i></i>
pamparam
Nude Beach Inspector

PostPostao/la haniibanii » 02 vel 2006, 23:49

Postoji ona napravica za relaktaciju ("relaktacijski set") koja se sastoji od bočice di je mlijeko (adaptirano) i tanke cjevčice koja se "nalijepi" do
adavice. Beba tako siše
adavicu i stimulira dojku da proizvede mlijeko, a dotle papa adaptirano putem cjevčice. Nema potrebe za danonoćnim izdajanjem.<
>Ta spravica se koristi i kad je iz bilo kojeg razloga majka prestala dojiti i želi se vratiti na dojenje ili povećati proizvodnju a da se dijete ne navikne na bočicu. <i></i>
haniibanii
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nata003 » 03 vel 2006, 23:49

to je moguce, i nije nista 'ciribu-ciriba' , postoje legitimni nacini i tehnike, i literatura za one koji se nadju u toj situaciji <
><
><
><
>H (sept 2001)<
>A (nov 1989)<i></i>
Just close your eyes, and keep your mind wide open....

slika
nata003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.